Skip to the main content

EK-selectie Talent TeamNL Korfbal bekend

Internationaal U21, U19, U17

Talent TeamNL Korfbal-bondscoach Kees Vlietstra heeft vorige week de toernooiselectie voor het IKF U21 European Korfball Championship bekendgemaakt. Het EK wordt van 29 september tot 1 oktober gehouden in Terrassa, Catalonië.

De toernooiregels schrijven voor dat de selectie uit maximaal zeven vrouwen en zeven mannen mag bestaan. De volgende veertien spelers vertrekken op woensdag 28 september naar Spanje:

Vrouwen:
Eline van Veldhuisen (DOS’46)
Esmee van Veen (LDODK/Rinsma Modeplein)
Julia Schuiling (TOP/IAA fresh)
Marije Visser (Mid-Fryslân/ReduRisk)
Milou Schuiling (TOP/IAA fresh)
Sanne Maaike Nieuwenhuizen (KZ/Thermo4U)
Tessa Lap (DOS’46)

Mannen:
Jarin Bruinekreeft (De Meeuwen)
Jimmy Swikker (Fortuna/Delta Logistiek)
Kris Boere (Dalto/Klaverblad Verzekeringen)
Mart Vrielink (DOS’46)
Pieter Christiaan van der Woude (LDODK/Rinsma Modeplein)
Sydney Schol (KCC/CK Kozijnen)
Wouter Wildschut (Fortuna/Delta Logistiek)

Staf:
Kees Vlietstra (bondscoach)
Mike Vlietstra (assistent-bondscoach)
Albert Nijenhuis (teammanager)
Ada Jansen (fysiotherapeut)

Speelschema
Talent TeamNL Korfbal start het toernooi op donderdagochtend om 11.15 uur tegen Hongarije. Donderdagavond om 19.00 uur volgt het duel met Catalonië. Op vrijdagochtend wordt er om 11.15 uur tegen Portugal gespeeld en vrijdagmiddag om 16.00 uur is Duitsland de tegenstander. Op de slotdag van het toernooi komt de ploeg van Kees Vlietstra om 18.30 uur in actie tegen België. Alles over het EK U21, inclusief de livestreams, vind je op de speciale toernooiwebsite of via worldkorfball.sport.

Na het EK volgt een traject richting de Korfbal Challenge, die traditiegetrouw tussen Kerst en Oud en Nieuw gehouden wordt. Hoe het precieze traject er uit gaat zien, wordt later bekend.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Ereklasse '23/'24 - voorjaar #3
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #3
Een speelweekend met heerlijke omstandigheden, afgelopen weekend. In alle poules is gespeeld en we zijn nu halverwege de reguliere speelrondes. Alleen in de EK-D01 staat nog een inhaalwedstrijd gepland: op donderdag 16 mei spelen Wit-Blauw en Spirit tegen elkaar in Kampen. Aankomend weekend is het Pinksteren en staan er geen wedstrijden gepland. De volgende speelronde is op 25 en 26 mei aanstaande.
Lees meer
Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Traditiegetrouw worden aan het einde van het seizoen de Korfbal Leagueverkiezingen gehouden. In zes categorieën worden de prijzen verdeeld, per categorie zijn er drie genomineerden. De nominaties zijn nu bekend! Beste speelster: Nienke Hintzbergen (PKC/Vertom) Daniëlle Boadi (DVO/Transus) Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom) Beste speler: Richard Kunst (PKC/Vertom) Daan Preuninger (Fortuna) Jelmer Jonker (PKC/Vertom) Beste speelster U21: […]
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Op Bevrijdingsdag stond voor de Dameskorfbal Topklasse gewoon de zevende speelronde op het programma. Met veel spannende wedstrijden! Bij maar liefst vier van de zes wedstrijden was er een eindstand van slechts één goal verschil. Topklasse A Spes/VIOS – Be Quick Spes/VIOS verloor in de zaal nog tweemaal van Be Quick in de play-offs, dus […]
Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal