Skip to the main content

EK-selectie Talent TeamNL Korfbal bekend

Internationaal U21, U19, U17

Talent TeamNL Korfbal-bondscoach Kees Vlietstra heeft vorige week de toernooiselectie voor het IKF U21 European Korfball Championship bekendgemaakt. Het EK wordt van 29 september tot 1 oktober gehouden in Terrassa, Catalonië.

De toernooiregels schrijven voor dat de selectie uit maximaal zeven vrouwen en zeven mannen mag bestaan. De volgende veertien spelers vertrekken op woensdag 28 september naar Spanje:

Vrouwen:
Eline van Veldhuisen (DOS’46)
Esmee van Veen (LDODK/Rinsma Modeplein)
Julia Schuiling (TOP/IAA fresh)
Marije Visser (Mid-Fryslân/ReduRisk)
Milou Schuiling (TOP/IAA fresh)
Sanne Maaike Nieuwenhuizen (KZ/Thermo4U)
Tessa Lap (DOS’46)

Mannen:
Jarin Bruinekreeft (De Meeuwen)
Jimmy Swikker (Fortuna/Delta Logistiek)
Kris Boere (Dalto/Klaverblad Verzekeringen)
Mart Vrielink (DOS’46)
Pieter Christiaan van der Woude (LDODK/Rinsma Modeplein)
Sydney Schol (KCC/CK Kozijnen)
Wouter Wildschut (Fortuna/Delta Logistiek)

Staf:
Kees Vlietstra (bondscoach)
Mike Vlietstra (assistent-bondscoach)
Albert Nijenhuis (teammanager)
Ada Jansen (fysiotherapeut)

Speelschema
Talent TeamNL Korfbal start het toernooi op donderdagochtend om 11.15 uur tegen Hongarije. Donderdagavond om 19.00 uur volgt het duel met Catalonië. Op vrijdagochtend wordt er om 11.15 uur tegen Portugal gespeeld en vrijdagmiddag om 16.00 uur is Duitsland de tegenstander. Op de slotdag van het toernooi komt de ploeg van Kees Vlietstra om 18.30 uur in actie tegen België. Alles over het EK U21, inclusief de livestreams, vind je op de speciale toernooiwebsite of via worldkorfball.sport.

Na het EK volgt een traject richting de Korfbal Challenge, die traditiegetrouw tussen Kerst en Oud en Nieuw gehouden wordt. Hoe het precieze traject er uit gaat zien, wordt later bekend.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Ereklasse '23-'24, ronde 3
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse '23-'24, ronde 3
Een aantal ploegen speelde afgelopen week een doordeweekse wedstrijd, in verband met het aanstaande WK Korfbal (20 t/m 29 oktober) in Taiwan. Avanti-Fortuna (poule 6) kende dinsdagavond een heel magere eindstand, de return op zaterdag was een stuk doelpuntrijker. De Amsterdamse burenruzie op zondag was spannend, maar Blauw-Wit trok aan het langste eind. Verder kende speelronde drie geen grote bijzonderheden.
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Ook de dames zijn afgelopen weekend weer gestart en de eerste speelronde resulteerde direct in een aantal mooie, spannende wedstrijden! In de Topklasse A won De Korfrakkers met een jong team overtuigend van ODC. De andere twee wedstrijden waren spannender, maar ook Oranje Wit en VIOS/Spes mochten twee punten bijschrijven. In de Topklasse B versloeg Melderslo Swift/HBSV met ruime cijfers. Landskampioen Rosolo wist ook te winnen, net als DDW.
Lees meer
Niebeek en Boode maken WK-selectie bekend
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode maken WK-selectie bekend
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode hebben woensdagochtend (20 september) de definitieve WK-selectie bekend gemaakt. De groep die op 14 oktober afreist naar Taiwan bestaat uit zeven vrouwen en zeven mannen.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League