Skip to the main content

EK: TeamNL Korfbal opent tegen Engeland

Internationaal TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal treedt op de openingsdag van het EK in Antwerpen (25 oktober) aan tegen Engeland. In de dagen erop wachten Portugal en Hongarije. Dat blijkt uit het EK-programma, dat de Internationale Korfbal Federatie dinsdag heeft gepubliceerd.

Met Engeland, Portugal en Hongarije neemt TeamNL Korfbal het in de poulefase op tegen de nummers acht, zes en tien van de wereldranglijst.

Poule B bestaat uit België, Catalonië, Duitsland en Tsjechië. De poulefase wordt afgewerkt in het Boeckenberg Sportcenter.

Halve finales en finale
De halve finales en finale worden gespeeld in de Lotto Arena.

De halve finales staan vrijdag 29 oktober om 17.30 uur en 19.15 uur gepland. De EK-finale wordt zaterdag 30 oktober om 19.00 uur gespeeld.

EK-programma TeamNL Korfbal

Datum + tijd Opponent/dag
25-10 17.30 Engeland
26-10 15.45 Portugal
27-10 19.15 Hongarije
29-10 5/8,  halve finales
30-10 Finaledag

TeamNL Korfbal gaat het land in
In aanloop naar het EK speelt TeamNL Korfbal drie wedstrijden in het land, bij SDO in Veldhoven (28 september), bij Valto in De Lier (5 oktober) en bij SCO/Motip Dupli in Wolvega (12 oktober).

Vervolgens werkt de selectie van bondscoach Jan Niebeek een korte stage af in Tsjechië, waarna het uitgestelde EK dan eindelijk losbarst.

Meer informatie over het EK in België vind je op de website van de IKF.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League