Skip to the main content

EK: TeamNL Korfbal opent tegen Engeland

Internationaal TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal treedt op de openingsdag van het EK in Antwerpen (25 oktober) aan tegen Engeland. In de dagen erop wachten Portugal en Hongarije. Dat blijkt uit het EK-programma, dat de Internationale Korfbal Federatie dinsdag heeft gepubliceerd.

Met Engeland, Portugal en Hongarije neemt TeamNL Korfbal het in de poulefase op tegen de nummers acht, zes en tien van de wereldranglijst.

Poule B bestaat uit België, Catalonië, Duitsland en Tsjechië. De poulefase wordt afgewerkt in het Boeckenberg Sportcenter.

Halve finales en finale
De halve finales en finale worden gespeeld in de Lotto Arena.

De halve finales staan vrijdag 29 oktober om 18.30 uur en 20.15 uur gepland. De EK-finale wordt zaterdag 30 oktober om 19.00 uur gespeeld.

EK-programma TeamNL Korfbal

Datum + tijd Opponent/dag
25-10 17.30 Engeland
26-10 15.45 Portugal
27-10 19.15 Hongarije
29-10 5/8,  halve finales
30-10 Finaledag

TeamNL Korfbal gaat het land in
In aanloop naar het EK speelt TeamNL Korfbal drie wedstrijden in het land, bij SDO in Veldhoven (28 september), bij Valto in De Lier (5 oktober) en bij SCO/Motip Dupli in Wolvega (12 oktober).

Vervolgens werkt de selectie van bondscoach Jan Niebeek een korte stage af in Tsjechië, waarna het uitgestelde EK dan eindelijk losbarst.

Meer informatie over het EK in België vind je op de website van de IKF.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Fleur Hoek bij De Vooravond
Korfbal League TeamNL Korfbal
Fleur Hoek bij De Vooravond

De NPO1-talkshow De Vooravond kent sinds kort de rubriek ‘Barts Bootcamp’. Hierin vuurt profvoetballer Bart Vriends vragen af op topsporters terwijl zij een keiharde workout doen. Onlangs was het de beurt aan Fleur Hoek, speelster van Fortuna/Delta Logistiek en TeamNL Korfbal.

Lees meer
Studio Oranje #3: 'Vrijspelen'
TeamNL Korfbal
Studio Oranje #3: 'Vrijspelen'

In de zevendelige documentaire ‘Studio Oranje’ werd TeamNL Korfbal gevolgd, op weg naar het WK Korfbal 2015 in België. Vandaag aflevering 3: ‘Vrijspelen’.

Lees meer
TeamNL Korfbal verslaat België in eerste interland sinds WK-finale
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal verslaat België in eerste interland sinds WK-finale

In Antwerpen heeft TeamNL Korfbal de eerste interland sinds lange tijd winnend afgesloten. Het duel tegen België, in het teken van het 100-jarig bestaan van de Belgische bond, eindigde in 15-24 voor de ploeg van debuterend bondscoach Jan Niebeek.

Lees meer

Topartikelen

Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #2: Winst voor KCC, PKC en DVO nog ongeslagen
Internationaal Korfbal League Podcast
Eén tegen één: Gerald van Dijk