Skip to the main content

EK: TeamNL Korfbal opent tegen Engeland

Internationaal TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal treedt op de openingsdag van het EK in Antwerpen (25 oktober) aan tegen Engeland. In de dagen erop wachten Portugal en Hongarije. Dat blijkt uit het EK-programma, dat de Internationale Korfbal Federatie dinsdag heeft gepubliceerd.

Met Engeland, Portugal en Hongarije neemt TeamNL Korfbal het in de poulefase op tegen de nummers acht, zes en tien van de wereldranglijst.

Poule B bestaat uit België, Catalonië, Duitsland en Tsjechië. De poulefase wordt afgewerkt in het Boeckenberg Sportcenter.

Halve finales en finale
De halve finales en finale worden gespeeld in de Lotto Arena.

De halve finales staan vrijdag 29 oktober om 17.30 uur en 19.15 uur gepland. De EK-finale wordt zaterdag 30 oktober om 19.00 uur gespeeld.

EK-programma TeamNL Korfbal

Datum + tijd Opponent/dag
25-10 17.30 Engeland
26-10 15.45 Portugal
27-10 19.15 Hongarije
29-10 5/8,  halve finales
30-10 Finaledag

TeamNL Korfbal gaat het land in
In aanloop naar het EK speelt TeamNL Korfbal drie wedstrijden in het land, bij SDO in Veldhoven (28 september), bij Valto in De Lier (5 oktober) en bij SCO/Motip Dupli in Wolvega (12 oktober).

Vervolgens werkt de selectie van bondscoach Jan Niebeek een korte stage af in Tsjechië, waarna het uitgestelde EK dan eindelijk losbarst.

Meer informatie over het EK in België vind je op de website van de IKF.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal