Skip to the main content

TeamNL Korfbal probleemloos naar EK-finale

Internationaal TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal heeft zich geplaatst voor de EK-finale, die zaterdag om 19.00 uur in de Lotto Arena wordt gespeeld.  Duitsland werd eenvoudig verslagen: 38-8. In de finale speelt TeamNL Korfbal tegen België, dat in de andere halve finale weinig te duchten had van Engeland (24-12).

Duitsland begon niet met zijn sterkste opstelling aan het duel, met het oog op de strijd om het brons. Met name in het eerste kwart was er sprake van veel fysiek contact, duels werden van beide kanten niet geschuwd. TeamNL Korfbal koos er verdedigend duidelijk voor om veel druk op de ballijnen te geven, waardoor Duitsland meer dan eens mogelijkheden op de doorbraak had.

Na het eerste kwart ging TeamNL Korfbal steeds beter spelen. Bondscoach Jan Niebeek gebruikte al zijn wissels en zij deden het uitermate goed. Ook aan Duitse zijde werd flink gewisseld. Via een 15-4 ruststand werd het uiteindelijk 38-8. Topscorer werd Laurens Leeuwenhoek met zes doelpunten. Celeste Split en Harjan Visscher troffen beide vijf keer doel.

Het duel tussen Nederland en Duitsland kijk je hieronder terug.

In onderstaande video spreken Wilco van den Bos (bondscoach Duitsland) en Ruben Boode (assistent-bondscoach TeamNL Korfbal, oud-bondscoach Duitsland) over de ontwikkeling die Duitsland de laatste jaren doormaakt, met als hoogtepunt de zilveren medaille op het EK 2018 in Friesland. Duitsland verraste toen door in de groepsfase België te verslaan. Afgelopen week was België veel te sterk voor de Duitsers.

In de groepsfase won TeamNL Korfbal ruim van Engeland, Portugal en Hongarije.

Tijden vrijdag
Het speelschema van vrijdag is als volgt:
14.00 uur: Portugal vs. Catalonië  UITSLAG: 20-10
15.45 uur: Tsjechië vs. Hongarije UITSLAG: 14-16
17.30 uur: TeamNL Korfbal vs. Duitsland (halve finale) UITSLAG: 38-8
19.15 uur: België vs. Engeland (halve finale) UITSLAG: 24-12

Alle EK-duels zijn te volgen via de livestreams op worldkorfball.sport en het YouTube-kanaal van de IKF.

Programma zaterdag

12.oo uur Catalonië Tsjechië plaats 7/8
13.45 uur Portugal Hongarije plaats 5/6
17.00 uur Duitsland Engeland brons
19.00 uur TeamNL Korfbal België FINALE

Informatie en tickets (finale zaterdag 19.00 uur)
Meer informatie over het toernooi en tickets vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal