Skip to the main content

TeamNL Korfbal probleemloos naar EK-finale

Internationaal TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal heeft zich geplaatst voor de EK-finale, die zaterdag om 19.00 uur in de Lotto Arena wordt gespeeld.  Duitsland werd eenvoudig verslagen: 38-8. In de finale speelt TeamNL Korfbal tegen België, dat in de andere halve finale weinig te duchten had van Engeland (24-12).

Duitsland begon niet met zijn sterkste opstelling aan het duel, met het oog op de strijd om het brons. Met name in het eerste kwart was er sprake van veel fysiek contact, duels werden van beide kanten niet geschuwd. TeamNL Korfbal koos er verdedigend duidelijk voor om veel druk op de ballijnen te geven, waardoor Duitsland meer dan eens mogelijkheden op de doorbraak had.

Na het eerste kwart ging TeamNL Korfbal steeds beter spelen. Bondscoach Jan Niebeek gebruikte al zijn wissels en zij deden het uitermate goed. Ook aan Duitse zijde werd flink gewisseld. Via een 15-4 ruststand werd het uiteindelijk 38-8. Topscorer werd Laurens Leeuwenhoek met zes doelpunten. Celeste Split en Harjan Visscher troffen beide vijf keer doel.

Het duel tussen Nederland en Duitsland kijk je hieronder terug.

In onderstaande video spreken Wilco van den Bos (bondscoach Duitsland) en Ruben Boode (assistent-bondscoach TeamNL Korfbal, oud-bondscoach Duitsland) over de ontwikkeling die Duitsland de laatste jaren doormaakt, met als hoogtepunt de zilveren medaille op het EK 2018 in Friesland. Duitsland verraste toen door in de groepsfase België te verslaan. Afgelopen week was België veel te sterk voor de Duitsers.

In de groepsfase won TeamNL Korfbal ruim van Engeland, Portugal en Hongarije.

Tijden vrijdag
Het speelschema van vrijdag is als volgt:
14.00 uur: Portugal vs. Catalonië  UITSLAG: 20-10
15.45 uur: Tsjechië vs. Hongarije UITSLAG: 14-16
17.30 uur: TeamNL Korfbal vs. Duitsland (halve finale) UITSLAG: 38-8
19.15 uur: België vs. Engeland (halve finale) UITSLAG: 24-12

Alle EK-duels zijn te volgen via de livestreams op worldkorfball.sport en het YouTube-kanaal van de IKF.

Programma zaterdag

12.oo uur Catalonië Tsjechië plaats 7/8
13.45 uur Portugal Hongarije plaats 5/6
17.00 uur Duitsland Engeland brons
19.00 uur TeamNL Korfbal België FINALE

Informatie en tickets (finale zaterdag 19.00 uur)
Meer informatie over het toernooi en tickets vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Bestuurders Competitie
Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Leuk nieuws voor jongeren tussen de achttien en dertig jaar die graag meedenken over de toekomst van korfbal! Op 12 september organiseert het KNKV in Dordrecht een bijeenkomst voor jongeren. Na een gezamenlijke maaltijd gaan de aanwezige jongeren met het KNKV in gesprek over de toekomst van korfbal.
Lees meer
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk