Skip to the main content

Ereklasse ’23/’24 – kruisfinales

Ereklasse

De vier nummers één uit de kampioenspoules vochten afgelopen weekend om een plek in de Ereklassefinale op 22 juni. Fortuna vs. PKC werd bij KCR in Ridderkerk gespeeld, DOS ’46 en DVO stonden op het veld van Unitas/Perspectief in Harderwijk tegenover elkaar. 

Fortuna – PKC/Vertom
Bij PKC ontbraken Zita Schröder, Sanne van der Werff en Arjen van Houwelingen vanwege blessures, Fortuna speelde met de vaste namen. De weersomstandigheden maakten het een moeizame wedstrijd, met weinig doelpunten. Met name de harde wind speelde beide ploegen parten. Bovendien hielden Fortuna en PKC elkaar behoorlijk in evenwicht: waar de Delftenaren er in de tweede helft maar moeizaam uit kwamen doordat PKC de aanvallen snel afbrak (vooral Olav van Wijngaarden was een grote stoorzender), konden de Papendrechters aan de andere kant het verschil ook niet maken. Uiteindelijk leek het uit te draaien op een verlenging, want vlak voor tijd was het nog altijd 11-11. Een strafworp in de allerlaatste seconde van de wedstrijd bracht de beslissing, met als gevolg dat PKC dit seizoen niet voor de dubbel mag strijden. Voor Richard Kunst was het zijn allerlaatste wedstrijd in het groen-wit van de Papendrechters, al werd er in de laatste thuiswedstrijd al stil gestaan bij zijn afscheid. Fortuna mag zich opmaken voor de finale van de Ereklasse op zaterdag 22 juni aanstaande in Driebergen. (Uitslag: 12-11)

DOS ’46/VDK Groep – DVO/Transus
De tegenstander van Fortuna aanstaande zaterdag, kwam uit de andere kruisfinale: die tussen DOS ’46 en DVO. In Harderwijk ging het tot 5-5 gelijk op, maar daarna schakelde DVO een tandje bij. Via goals van onder anderen Daniëlle Boadi en Gertjan Meerkerk liep de Bennekomse formatie in korte tijd uit naar 5-10 en 7-11 bij rust. Er werden mooie duels uitgevochten en in de tweede helft deed DOS ’46 er nog een schepje bovenop. Onder aanvoering van Leander Zwolle, Jesse de Jong en het luidkeels aanwezige publiek knokten de Nijeveners zich terug in de wedstrijd. De Jong kreeg het nog even flink aan de stok met Koen van Roekel, waarna beide heren een gele kaart getoond kregen. Bij 14-15 leek het momentum bij DOS ’46, maar Meerkerk schoot DVO opnieuw op twee verschil. Daarna stoomde DVO door en bij 15-22 was de wedstrijd gespeeld. Christian Dekkers kreeg een publiekswissel, hij hangt zijn korfbalschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. DOS ’46 toonde veerkracht en strijdlust maar kon niet voorkomen dat DVO opnieuw in de Ereklassefinale staat. (Uitslag: 18-23)

Foto: Jeroen van den Berg

Gerelateerde artikelen

WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
Aanstaande zaterdag, 6 juli, begint voor Talent TeamNL Korfbal het WK U21 in Turkije. De ploeg van bondscoach Kees Vlietstra bereidt zich deze week – samen met TeamNL Korfbal – voor op het toernooi in het Turkse Kemer. Vanaf zaterdag barst de strijd om de wereldtitel dan echt los. De verrichtingen van Talent TeamNL Korfbal […]
Lees meer
U17 KWC 2024 - dag 2
U21, U19, U17
U17 KWC 2024 - dag 2
Nederland U17 werd zondag in Eindhoven wereldkampioen, na een 26-15 overwinning op titelverdediger Chinese Taipei. Voor bondscoach Barry Schep de ultieme afsluiter van zijn carrière als bondscoach, en revanche na de verloren finale van 2023. Nederland U17 – Chinese Taipei (finale) Een ramvolle sporthal de Vijfkamp was het decor van de finale van het WK […]
Lees meer
U17 KWC 2024 - dag 1
U21, U19, U17
U17 KWC 2024 - dag 1
Eindhoven is dit weekend het decor van de 24e editie van de U17 Korfball World Cup. Op zaterdag wordt de poulefase gespeeld, zondag zijn de halve finales en de finale. De toegang is gratis, maar voor wie niet in Eindhoven aanwezig kan zijn, zijn de wedstrijden ook te volgen via de livestreams van de IKF.
Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
NKD 2024
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal