Skip to the main content

Ereklasse Round-Up #2: Winst voor KCC, PKC en DVO nog ongeslagen

Ereklasse Topkorfbal

In speelronde twee van de Ereklasse boekte KCC een – enigszins verrassende – overwinning op Blauw-Wit (A) in de Ereklasse A. In de Ereklasse B pakten DVO en PKC beide de tweede zege in twee wedstrijden en werd het duel tussen AW.DTV en TOP/LITTA niet gespeeld.

Ereklasse A
Blauw-Wit – KCC/CK Kozijnen
De flitsende seizoenstart van Blauw-Wit vorige week kreeg zaterdag tegen KCC geen vervolg. Beide ploegen startten wat afwachtend, maar in de loop van de eerste helft kwam KCC – zonder aanvoerder Julian Middelkoop – los en sloeg de ploeg van Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink een gat van zes punten. Bij rust was het 7-12. Blauw-Wit schakelde naar een ander verdedigend plan, waardoor KCC het een groot deel van de tweede helft moeilijk had. De Amsterdammers kwamen terug in de wedstrijd en halverwege de tweede helft was het 12-14. Tot twee keer toe kon de thuisploeg terugkomen tot op één punt, maar de gelijkmaker bleef uit. In de eindfase kregen de Capellenaren weer grip op het duel en werd de zege veilig gesteld. Demi van Oosten was belangrijk voor KCC met zes goals. Diepenhorst toonde zich na afloop zeer tevreden: “Twee mooie punten in Amsterdam en voor ons (de groep en de trainers) was dit duel erg leerzaam wat betreft omgaan met bepaalde verdedigende keuzes.” Erik van Brenk (Blauw-Wit) was minder blij: “In tegenstelling tot vorige week waren we nu niet constant in onze score. Na twee keer tot op één doelpunt te zijn gekomen trok KCC terecht de overwinning naar zich toe.” (Uitslag: 15-18)

DOS’46 – DeetosSnel
Na het verlies van vorige week tegen LDODK, was DOS’46 er op gebrand om in de eerste wedstrijd voor eigen publiek de punten wel te pakken. Echter, dat ging niet zonder slag of stoot. DeetosSnel, dat vorige week tegen een ruime nederlaag aanliep, maakte het de thuisploeg lastig. DOS’46 speelde niet slecht, had aanvallen met veel herhalingen maar het afrondingspercentage was te laag om echt een gat te slaan. Bij rust was het verschil dan ook slechts één doelpunt: 9-8. In de tweede helft kon DOS’46 een gaatje slaan (13-9, 14-10), maar de bezoekers gaven zich niet gewonnen en kwamen terug tot 17-16. Uiteindelijk trok de ploeg van Edwin Bouman aan het langste eind. Bouman: “Ik heb zelf niet het gevoel gehad dat we konden verliezen maar DeetosSnel heeft ons goed partij geboden. We zullen moeten gaan werken aan ons afrondingspercentage.” Wouter Blok (coach DeetosSnel): “In de eerste helft waren beide ploegen zeker gelijkwaardig. Na rust waren wij een periode veel te slordig en daarmee hielpen we DOS’46 aan vertrouwen. De laatste fase van de wedstrijd was voor ons, waarbij we er met wat geluk meer uit hadden kunnen halen.” (Uitslag: 19-17)

Fortuna/Delta Logistiek – LDODK/Rinsma Modeplein
De enige zondagswedstrijd dit weekend werd in Delft gespeeld. Fortuna speelde goed in de eerste helft. De Delftenaren waren over alle schijven gevaarlijk, maar het liep spaak op de afronding, waardoor LDODK tot 7-7 bij kon blijven. Daarna sloeg Fortuna alsnog een klein gaatje: 10-7 bij rust. In de tweede helft liep het moeizamer bij de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts, daardoor konden de Friezen tot 15-14 partij bieden aan Fortuna. Vanaf dat moment liep de thuisploeg uit naar een degelijke overwinning. Ard Korporaal: “Een terechte overwinning, wij leken iets fitter maar dat komt ook doordat wij met zes mannen en vijf vrouwen doordraaien.” Dico Dik (LDODK): “We hebben terecht verloren van een kwalitatief brede selectie. Verdedigend gaven zij veel druk tegen waardoor het samenspel aanvallend soms moeizaam ging. In de eindfase was er op 17-14 nog van alles mogelijk, maar de focus en de scherpte in het schot ontbrak.” (Uitslag: 20-15)

Stand in de Ereklasse A:

W P
1. Fortuna 2 3
2. KCC 2 3
3. LDODK 2 2
4. Blauw-Wit 2 2
5. DOS’46 2 2
6. DeetosSnel 2 0

 

Ereklasse B:
DVO/Accountor – TOP (A)
De bezoekers uit Zeeland hadden in de beginfase het betere van het spel en pakten dan ook een kleine voorsprong. Waar DVO vorige week nog uit de startblokken schoot, was het zaterdag een stuk minder scherp in de beginfase. De achterstand kon wel worden weggewerkt, via 1-3 werd het 4-4 en vervolgens was het alleen nog DVO dat tot scoren kwam voor rust: 8-4. Ook in de tweede helft was de thuisploeg beter en eigenlijk had de wedstrijd op 15-8 beslist moeten worden. Dat gebeurde niet: TOP kwam terug tot 15-12 maar kwam simpelweg te kort om het nog echt spannend te maken. Richard van Vloten was blij met de overwinning, maar ook kritisch: “We hadden deze wedstrijd sneller moeten beslissen. Op 15-8 mag je TOP niet meer laten terugkomen en we hadden de uitslag groter moeten maken.” TOP-coach Edwin Coppoolse keek ondanks de nederlaag met een goed gevoel terug op het duel: “Ik heb het gevoel dat we tegen de gerenommeerde topploegen meer serieuze tegenstand bieden in vergelijking met een jaar geleden. Dat geeft vertrouwen richting volgende week.” (Uitslag: 16-13)

Kijk de wedstrijd hier terug (vanaf 1.33.00).

KZ/Thermo4U – PKC/Vertom
In de beginfase ging het nog gelijk op tussen beide ploegen, maar daarna schakelde PKC een tandje bij en was het absoluut de betere. De ploeg uit Papendrecht ging met een heel hoog afrondingspercentage (41 procent) de rust in (9-18). In de tweede helft deed KZ het een stuk beter en was PKC juist erg matig waardoor beide ploegen redelijk gelijk opgingen. Echter, door het gat dat PKC voor rust al geslagen had, kwam de overwinning voor de bezoekers niet in gevaar. Tim Bakker (KZ) was niet geheel ontevreden, ondanks het verlies: “Dit was jammer, maar PKC schoot erg goed de eerste helft. De tweede helft deden we het een stuk beter, ik ben tevreden en heb goede dingen gezien.” Wim Scholtmeijer (PKC): “De tweede helft was matig van onze kant, we gingen met wat opdrachten spelen en dat pakte niet heel goed uit. Het vrije ging daardoor wat uit het spel. Het was niet zo overtuigend als vorige week, maar een prima tweede wedstrijd.” (Uitslag: 17-25)

AW.DTV – TOP/LITTA
In Amsterdam was iedereen zaterdagavond klaar voor het duel tussen AW.DTV en TOP. Echter, weigerende verlichting gooide roet in het eten en het duel kon niet worden gespeeld. Binnenkort wordt bekend wanneer dit duel ingehaald wordt.

Stand in de Ereklasse B:

W P
1. PKC 2 4
2. DVO 2 4
3. TOP (A) 2 2
4. TOP (S) 1 0
5. KZ 2 0
6. AW.DTV 1 0

Foto: Robin Leltz, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal