Skip to the main content

Ereklasse Round-Up #3: DOS’46 wint opnieuw, TOP (A) verslaat AW.DTV

Ereklasse Topkorfbal

Na drie speelronden is er in de Ereklasse A nog weinig sprake van verschillen onderling. In de Ereklasse B steken PKC en DVO boven de rest uit, met zes punten uit drie wedstrijden.

Ereklasse A

DeetosSnel – LDODK/Rinsma Modeplein
Van beide kanten was het geen flitsende wedstrijd. Rixt Bouma (LDODK) speelde de hele wedstrijd, Esmee van Veen en Marlou Kuiper hadden eerder in het tweede gespeeld. Na 2-2 sloegen de Friezen een gat, dat de hele wedstrijd in stand zou blijven. Via de ruststand van 7-11 eindigde LDODK uiteindelijk met achttien goals, Erwin Zwart werd de topscorer met vier doelpunten. Dico Dik: “Het was een gezapig potje, waarin de focus en de energie niet wilden komen.” Na drie duels staat DeetosSnel nog met lege handen. Wouter Blok: “Wij zijn op dit moment vooral met onszelf bezig en testen onszelf tegen de Korfbal Leagueclubs. Dat is voor nu prima.” (Uitslag: 12-18)

KCC/CK Kozijnen – DOS’46
“We hebben weer de bevestiging gekregen dat we op goede weg zijn en het gevoel leeft sterk bij ons allemaal dat we een resultaat hadden moeten pakken”, aldus Robin Diepenhorst na afloop van het duel met DOS’46. KCC had de hele wedstrijd de overhand, DOS’46 kon vooral op individuele kwaliteit bijblijven (ruststand: 7-7). Na rust liep KCC opnieuw uit, maar verzuimden de Capellenaren de wedstrijd in het slot te gooien. Een doelpuntloze fase van zo’n tien minuten deed hen de das om en uitgerekend oud KCC-er Christian Dekkers bracht DOS’46 de overwinning. Diepenhorst en Wassink baalden van de nederlaag: “Sterk hoe zij de eindfase speelden en voor ons goed leermoment dat we met lef en initiatief ook die eindfase moeten spelen. Belangrijk is de conclusie dat we ons in een positie hebben gebracht dat we teleurgesteld moeten zijn over het niet pakken van punten.” Edwin Bouman was blij met de zege, maar ook kritisch: “Punten voor ons, maar niet helemaal verdiend denk ik. Met vier punten uit drie wedstrijden gaan we met opgeheven hoofd naar volgende week.” (Uitslag: 15-17)

Blauw-Wit (A) – Fortuna/Delta Logistiek
Het was spannend in Amsterdam, waar niet heel veel doelpunten vielen. Bij rust had Blauw-Wit een kleine voorsprong (7-6), maar die raakte de thuisploeg in de tweede helft weer kwijt. Desalniettemin trok Blauw-Wit aan het langste eind, met zeven verschillende doelpuntenmakers. “Al met al een zeer goede teamprestatie”, aldus Erik van Brenk. Mick Snel liep aan Fortuna-zijde nog tegen een gele kaart op. Ard Korporaal: “In mijn ogen was het een ongelukkige botsing, Mick draaide precies richting Kenny (Lauf, red.) toen die naar binnen kwam, dus het zag er hard uit, maar er was geen enkele intentie om een overtreding te maken.” Over de nederlaag was Korporaal duidelijk: “Wij schoten gewoon heel slecht en raakten amper de korf.” (Uitslag: 13-12)

Stand in de Ereklasse A:

W P
1. LDODK 3 4
2. Blauw-Wit (A) 3 4
3. DOS’46 3 4
4. Fortuna 3 3
5. KCC 3 3
6. DeetosSnel 3 0

 

Ereklasse B

TOP/LITTA – PKC/Vertom
Na een 1-10 run van PKC was de wedstrijd eigenlijk direct beslist. TOP pakte wel veel verdedigende rebounds waardoor PKC éénschotsaanvallen had, maar vervolgens onderschepten de Papendrechters de bal snel weer, zodat TOP weinig aan die rebounds had. Na de vliegende start van PKC kwam TOP iets beter in de wedstrijd, met als resultaat een 8-12 ruststand. Na rust werd er bij de thuisploeg veel gewisseld met oog op de inhaalwedstrijd van komende dinsdag tegen AW.DTV. PKC bleef geconcentreerd spelen en kon uitlopen naar een degelijke en ruime overwinning. Wim Scholtmeijer: “Een groot verschil, waarbij wij gewoon een goede wedstrijd speelden.” (Uitslag: 11-27)

DVO/Accountor – KZ/Thermo4U
DVO is na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen in de Ereklasse B. Zaterdag was KZ niet bij machte om de ploeg van Richard van Vloten te ontregelen. Bovendien hielden de DVO-dames de dames van KZ behoorlijk van het scoren. Van Vloten: “Wat wij wilden is gelukt, namelijk de scores van de dames van KZ beperken. De dames van DVO hadden totale controle en onze mannen hebben dat goed ondersteund.” Van beide kanten was het een matige wedstrijd. Hoewel KZ in eerste instantie op voorsprong kwam, nam DVO het initiatief over en stond het bij rust op een 9-6 voorsprong. In de tweede helft liep het verschil verder op en maakte KZ geen aanspraak op de overwinning. Tim Bakker: “We hadden het lastig met de lengte en kracht van DVO. Aanvallend missen we simpelweg te veel kansen, we schieten op dit moment erg matig. Verdedigend ben ik wel tevreden.” (Uitslag: 15-10)
Bekijk de wedstrijd hier (vanaf 1.32.00)

TOP (A) – AW.DTV
“Wij wisten dat we scherp moesten beginnen en dat we de dames van TOP niet makkelijk moesten laten schieten. Echter, de uitvoering liep niet volgens plan”, aldus Erwin Dik (AW.DTV). TOP kwam op een 6-0 voorsprong en schoot een hoog rendement. AW.DTV liep eigenlijk de hele eerste helft achter de feiten aan (13-5 rust), maar pakte het in de tweede helft verdedigend wel beter op. Halverwege de tweede helft stokte de score bij TOP, maar het gat was te groot om nog in gevaar te komen. Edwin Coppoolse: “Een dik verdiende overwinning. We hebben de tegenstander direct vanaf het begin het gevoel gegeven dat hier niets te halen viel.” Voor AW.DTV wacht komende dinsdag (21 september) het inhaalduel met TOP/LITTA. “Daar verwacht ik een ander AW.DTV terug te zien”, aldus Dik. (Uitslag: 17-9)

Stand in de Ereklasse B:

W P
1. PKC 3 6
2. DVO 3 6
3. TOP (A) 3 4
4. KZ 3 0
5. TOP (S) 2 0
6. AW.DTV 2 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League