Skip to the main content

Ereklasse Round-Up #3: DOS’46 wint opnieuw, TOP (A) verslaat AW.DTV

Ereklasse Topkorfbal

Na drie speelronden is er in de Ereklasse A nog weinig sprake van verschillen onderling. In de Ereklasse B steken PKC en DVO boven de rest uit, met zes punten uit drie wedstrijden.

Ereklasse A

DeetosSnel – LDODK/Rinsma Modeplein
Van beide kanten was het geen flitsende wedstrijd. Rixt Bouma (LDODK) speelde de hele wedstrijd, Esmee van Veen en Marlou Kuiper hadden eerder in het tweede gespeeld. Na 2-2 sloegen de Friezen een gat, dat de hele wedstrijd in stand zou blijven. Via de ruststand van 7-11 eindigde LDODK uiteindelijk met achttien goals, Erwin Zwart werd de topscorer met vier doelpunten. Dico Dik: “Het was een gezapig potje, waarin de focus en de energie niet wilden komen.” Na drie duels staat DeetosSnel nog met lege handen. Wouter Blok: “Wij zijn op dit moment vooral met onszelf bezig en testen onszelf tegen de Korfbal Leagueclubs. Dat is voor nu prima.” (Uitslag: 12-18)

KCC/CK Kozijnen – DOS’46
“We hebben weer de bevestiging gekregen dat we op goede weg zijn en het gevoel leeft sterk bij ons allemaal dat we een resultaat hadden moeten pakken”, aldus Robin Diepenhorst na afloop van het duel met DOS’46. KCC had de hele wedstrijd de overhand, DOS’46 kon vooral op individuele kwaliteit bijblijven (ruststand: 7-7). Na rust liep KCC opnieuw uit, maar verzuimden de Capellenaren de wedstrijd in het slot te gooien. Een doelpuntloze fase van zo’n tien minuten deed hen de das om en uitgerekend oud KCC-er Christian Dekkers bracht DOS’46 de overwinning. Diepenhorst en Wassink baalden van de nederlaag: “Sterk hoe zij de eindfase speelden en voor ons goed leermoment dat we met lef en initiatief ook die eindfase moeten spelen. Belangrijk is de conclusie dat we ons in een positie hebben gebracht dat we teleurgesteld moeten zijn over het niet pakken van punten.” Edwin Bouman was blij met de zege, maar ook kritisch: “Punten voor ons, maar niet helemaal verdiend denk ik. Met vier punten uit drie wedstrijden gaan we met opgeheven hoofd naar volgende week.” (Uitslag: 15-17)

Blauw-Wit (A) – Fortuna/Delta Logistiek
Het was spannend in Amsterdam, waar niet heel veel doelpunten vielen. Bij rust had Blauw-Wit een kleine voorsprong (7-6), maar die raakte de thuisploeg in de tweede helft weer kwijt. Desalniettemin trok Blauw-Wit aan het langste eind, met zeven verschillende doelpuntenmakers. “Al met al een zeer goede teamprestatie”, aldus Erik van Brenk. Mick Snel liep aan Fortuna-zijde nog tegen een gele kaart op. Ard Korporaal: “In mijn ogen was het een ongelukkige botsing, Mick draaide precies richting Kenny (Lauf, red.) toen die naar binnen kwam, dus het zag er hard uit, maar er was geen enkele intentie om een overtreding te maken.” Over de nederlaag was Korporaal duidelijk: “Wij schoten gewoon heel slecht en raakten amper de korf.” (Uitslag: 13-12)

Stand in de Ereklasse A:

W P
1. LDODK 3 4
2. Blauw-Wit (A) 3 4
3. DOS’46 3 4
4. Fortuna 3 3
5. KCC 3 3
6. DeetosSnel 3 0

 

Ereklasse B

TOP/LITTA – PKC/Vertom
Na een 1-10 run van PKC was de wedstrijd eigenlijk direct beslist. TOP pakte wel veel verdedigende rebounds waardoor PKC éénschotsaanvallen had, maar vervolgens onderschepten de Papendrechters de bal snel weer, zodat TOP weinig aan die rebounds had. Na de vliegende start van PKC kwam TOP iets beter in de wedstrijd, met als resultaat een 8-12 ruststand. Na rust werd er bij de thuisploeg veel gewisseld met oog op de inhaalwedstrijd van komende dinsdag tegen AW.DTV. PKC bleef geconcentreerd spelen en kon uitlopen naar een degelijke en ruime overwinning. Wim Scholtmeijer: “Een groot verschil, waarbij wij gewoon een goede wedstrijd speelden.” (Uitslag: 11-27)

DVO/Accountor – KZ/Thermo4U
DVO is na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen in de Ereklasse B. Zaterdag was KZ niet bij machte om de ploeg van Richard van Vloten te ontregelen. Bovendien hielden de DVO-dames de dames van KZ behoorlijk van het scoren. Van Vloten: “Wat wij wilden is gelukt, namelijk de scores van de dames van KZ beperken. De dames van DVO hadden totale controle en onze mannen hebben dat goed ondersteund.” Van beide kanten was het een matige wedstrijd. Hoewel KZ in eerste instantie op voorsprong kwam, nam DVO het initiatief over en stond het bij rust op een 9-6 voorsprong. In de tweede helft liep het verschil verder op en maakte KZ geen aanspraak op de overwinning. Tim Bakker: “We hadden het lastig met de lengte en kracht van DVO. Aanvallend missen we simpelweg te veel kansen, we schieten op dit moment erg matig. Verdedigend ben ik wel tevreden.” (Uitslag: 15-10)
Bekijk de wedstrijd hier (vanaf 1.32.00)

TOP (A) – AW.DTV
“Wij wisten dat we scherp moesten beginnen en dat we de dames van TOP niet makkelijk moesten laten schieten. Echter, de uitvoering liep niet volgens plan”, aldus Erwin Dik (AW.DTV). TOP kwam op een 6-0 voorsprong en schoot een hoog rendement. AW.DTV liep eigenlijk de hele eerste helft achter de feiten aan (13-5 rust), maar pakte het in de tweede helft verdedigend wel beter op. Halverwege de tweede helft stokte de score bij TOP, maar het gat was te groot om nog in gevaar te komen. Edwin Coppoolse: “Een dik verdiende overwinning. We hebben de tegenstander direct vanaf het begin het gevoel gegeven dat hier niets te halen viel.” Voor AW.DTV wacht komende dinsdag (21 september) het inhaalduel met TOP/LITTA. “Daar verwacht ik een ander AW.DTV terug te zien”, aldus Dik. (Uitslag: 17-9)

Stand in de Ereklasse B:

W P
1. PKC 3 6
2. DVO 3 6
3. TOP (A) 3 4
4. KZ 3 0
5. TOP (S) 2 0
6. AW.DTV 2 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal