Skip to the main content

Ereklasse Round-Up #4: LDODK blijft ongeslagen, TOP (A) niet opgewassen tegen DVO

Ereklasse Topkorfbal

In de Ereklasse A werden dit weekend twee wedstrijden gespeeld, die beide geen verrassende winnaar kenden. In de Ereklasse B was het spannend in Arnhem, koplopers DVO en PKC deden wat er van hen verwacht werd.

EKA
DSC – Fortuna/Delta Logistiek

Bij Fortuna geen Wouter Wildschut en Jimmy Swikker, zij kwamen met Talent TeamNL Korfbal in actie op het EK U21 in Catalonië. DSC begon niet scherp en keek al snel tegen een 1-5 achterstand aan. Daarna vochten de Einhovenaren zich wel terug in de wedstrijd, maar Fortuna hield de hele wedstrijd een gaatje waardoor de zege geen moment in gevaar kwam. Tjeerd Kooiman (DSC): “Helaas geen punten, maar wel tevreden over de strijd die geleverd is.” (Uitslag: 13-17)

LDODK/Rinsma Modeplein – TOP/IAA fresh
Ook bij LDODK en TOP een aantal afwezigen vanwege het EK U21. Julian Frieswijk was hot in het begin en scoorde vier goals uit vijf pogingen. Via 7-2 werd het 11-4 en 13-6 bij rust en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. LDODK was duidelijk de betere en blijft met deze zege ongeslagen bovenaan in de Ereklasse A. Gerald Aukes was dan ook tevreden: “25 goals uit 125 kansen zegt genoeg. Er werd goed verdedigd, natuurlijk zaten er hier en daar wat schoonheidsfoutjes in maar dat hoort erbij.” Aad van Rijthoven: “We speelden met drie dames die vorig jaar in de A1 zaten omdat de dames Schuiling met Talent TeamNL Korfbal weg waren, en daarnaast Floor Dorsman die het ook gewoon meer dan prima deed. We zijn continu de strijd aangegaan ongeacht de stand en dan hebben we voor ons doen prima gedaan. Voor ons is het belangrijk dat we er straks in de zaal goed voor staan.” (Uitslag: 25-12)

Dinsdag 4/10, 20.45 uur: DOS’46 – Blauw-Wit (A)

Oost-Arnhem – KZ/Thermo4U

“We hadden het niet makkelijk”, vond Tim Bakker (KZ). “We hadden veel moeite met het scoren in één vak. Ik ben blij dat we de punten hebben.” Bij Oost-Arnhem was coach Henco Pullen afwezig, Edwin Bouman nam de honneurs waar. De Arnhemmers begonnen scherp, in een ommezien was het 4-0 en verdedigend werden veel eerste ballen onderschept. Bij KZ ontbrak de scherpte in de beginfase, maar na de 4-0 kwamen de Koogers beter in de wedstrijd. Oost-Arnhem viel stil en KZ draaide de achterstand om in een 4-8 voorsprong bij rust. Na rust bleef de afronding aan beide kanten ondermaats. Van 7-11 kon de thuisploeg stapje voor stapje terugkomen en bij 11-11 werd het nog even spannend maar het was KZ dat uiteindelijk de punten mee nam. (Uitslag: 11-12)

KCC/CK Kozijnen – PKC/Vertom
“Bij een nederlaag mag je nooit volledige tevreden zijn, maar wij hebben gisteren een prima pot gespeeld”, aldus Robin Diepenhorst (KCC). Aan de dameskant bij KCC ontbraken er een aantal speelsters maar toch kon KCC de gasten uit Papendrecht prima partij bieden. Desalniettemin was PKC een maatje te groot voor de Capellenaren, PKC zat de hele wedstrijd aan de goede kant van de score. “Verdedigend zijn we met lef de duels aangegaan en aanvallend was het een stuk krachtiger dan de voorgaande weken. Een duidelijke les voor ons is dat we vanuit kracht moeten blijven denken en zo wedstrijden moeten starten. Dan kunnen we best een hoop”, aldus Diepenhorst. (Uitslag: 19-23)

TOP (A) – DVO/Accountor
DVO boekte zaterdag op bezoek bij TOP in Arnemuiden een eclatante zege. “De cijfers zeggen genoeg”, concludeerde Edwin Coppoolse (TOP) naderhand. De thuisploeg probeerde achter te verdedigen, maar DVO schoot alles binnen de zes meter gewoon door en als er gemist werd pakten de Bennekommers vaker dan niet alsnog de rebound. Al voor rust was de wedstrijd beslist (4-11) en ook in de tweede helft had TOP weinig in te brengen. “Het rendement op onze kans was erg laag, dat had de uitslag wat draaglijker kunnen maken. Tegen DVO hadden we vooraf geen illusies, zo realistisch moeten we zijn. Het siert de spelers dat ze strijd bleven leveren, ondanks dat de wedstrijd al snel beslist was”, aldus Coppoolse. (Uitslag: 7-21)