Skip to the main content

Ereklasse Round-Up #6: hervatting van het veldseizoen

Ereklasse Topkorfbal

Vorige week al speelde Blauw-Wit (A) de eerste veldwedstrijd van het voorjaar, waarin DeetosSnel met 19-9 werd verslagen. Afgelopen weekend barstte de veldcompetitie echt weer los en daarmee is de strijd om de kruisfinales begonnen.

Ereklasse A
DeetosSnel – DOS’46
Was het verschil in de heenwedstrijd slechts twee punten, afgelopen zaterdag was het kwaliteitsverschil veel groter. Al na een klein kwartier spelen had DOS’46 een gat geslagen (2-8) dat in de resterende speeltijd alleen maar groter werd. Christian Dekkers werd met dertien doelpunten topscorer bij de Nijeveners, die door de winst zichzelf terugvinden op het tweede stek en dus een goede uitgangspositie hebben voor de kruisfinales. DeetosSnel blijft na twee nederlagen hekkensluiter met nul punten uit zeven wedstrijden. (Uitslag: 9-27)

KCC/CK Kozijnen  – Blauw-Wit (A)
Een wedstrijd met twee gezichten in Capelle aan den IJssel. De eerste helft was overduidelijk voor KCC, dat meer wil toonde om te winnen en uitliep naar een 11-5 ruststand. Na liep de thuisploeg eerst nog uit naar 14-6 maar vervolgens viel KCC helemaal stil. Door een aantal omzettingen ging het bij Blauw-Wit beter lopen en zo knokten de Amsterdammers zich terug in de wedstrijd. Echter, de marge die KCC opgebouwd had bleek aan het einde net voldoende voor de winst. “Teveel fouten aan onze kant in de eerste helft, maar in de tweede helft waren de rollen volledig omgedraaid”, aldus Erik van Brenk. “We laten uiteindelijk de kansen op de gelijkmaker liggen.” Robin Diepenhorst: “De fase van de start tot de 14-6 was van onze kant prima, veel controle in de aanval en verdedigend in de duels sterk. De laatste fase moet uiteraard beter, we hebben in de eindfase nog geluk gehad met een schot van Blauw-Wit dat uit de korf draaide. Ook de kwaliteit van Blauw-Wit dat ze niet opgaven en de wedstrijd wisten te kantelen.” (Uitslag: 15-14)

LDODK/Rinsma Modeplein – Fortuna/Delta Logistiek
“De kampioensvorm houdt nog even aan”, sprak Ard Korporaal na de winst in Gorredijk. Vanaf de start van het duel was Fortuna de betere en de Delftenaren liepen uit naar een 1-9 voorsprong waarna LDODK volop in de achtervolging moest. De schade werd nog voor rust enigszins gerepareerd, waardoor er halverwege een 5-10 tussenstand op het bord stond. In de tweede helft kwam LDODK beter in de wedstrijd, maar op 12-14 slaagden de Friezen er niet in om de aansluitingstreffer te maken. Aan de andere kant liep Fortuna opnieuw uit naar vier verschil, waardoor de kersverse landskampioen in de zaal zichzelf weer wat lucht gaf. In de slotfase deed LDODK nog iets terug, maar kleiner dan twee verschil werd het gaatje nooit. Door de overwinning gaat Fortuna nu alleen aan kop, LDODK zakt terug naar de vierde plaats. (Uitslag: 15-17)

Stand Ereklasse A

W P
1. Fortuna 6 9
2. DOS’46 6 8
3. KCC 6 8
4. LDODK 6 7
5. Blauw-Wit 7 6
6. DeetosSnel 7 0

 

Programma:
Dinsdag 10/5
20.30 uur Fortuna – KCC
Woensdag 11/5
20.45 uur DOS’46 – LDODK
Zaterdag 14/5
19.00 uur DOS’46 – KCC
19.00 uur LDODK – DeetosSnel
Zondag 15/5
14.30 uur Fortuna – Blauw-Wit

Ereklasse B
TOP (A) – DVO/Accountor
“Dit was geen wedstrijd waarin wij onszelf kansen toe hadden gedicht”, aldus Edwin Coppoolse. DVO, met Lois Bakker op de plek van de geschorste Daniëlle Boadi, bleek in Arnemuiden al snel een maatje te groot voor TOP en stond bij rust met 4-13 voor. “Het doel in de tweede helft was de dertig doelpunten bereiken”, aldus Richard van Vloten na afloop. Echter, dat lukte niet: de concentratie zakte wat weg bij de Bennekommers en TOP kwam scorend beter mee. De overwinning kwam voor DVO geen moment in gevaar en Lisanne Fleer en Danique van de Garde kregen speeltijd, waarbij Van de Garde haar debuut direct bekroonde met twee doelpunten. Coppoolse: “DVO beschikt over meer individuele kwaliteiten. Aanvallend waren we zaterdag onvoldoende, verdedigend was het acceptabel.” (Uitslag: 12-23)

TOP/LITTA – AW.DTV
“We hadden een iets andere hervatting verwacht”, sprak Erwin Dik na afloop van de ruime nederlaag die AW.DTV te verwerken kreeg. In de eerste helft wees niets er op dat het verschil aan het einde zo groot zou zijn: ondanks een gewijzigde opstelling vanwege blessures kon AW.DTV in de eerste helft prima mee met TOP (9-8 rust). Na rust was het initiatief bij TOP, dat met goed spel de voorsprong uitbreidde tot 12-9. Nog één keer kwam AW.DTV tot op twee verschil, maar na een run van vijf goals was de wedstrijd beslist in het voordeel van de Sassemers. Dik: “Ik ben blij met het getoonde spel in de eerste helft. Ik heb een AW.DTV gezien, dat in fases heel goed korfbal liet zien. Alleen was dit de tweede helft niet meer vol te houden. Complimenten aan TOP, dat het volwassen heeft uitgespeeld.” (Uitslag: 22-11)

PKC/Vertom – KZ/Thermo4U (20-20)
Van dit duel is geen informatie beschikbaar.

Stand Ereklasse B

W P
1. PKC 6 11
2. DVO 6 10
3. TOP (A) 6 6
4. TOP (S) 6 6
5. KZ 6 2
6. AW.DTV 6 1

 

Programma:
Dinsdag 10/5
20.00 uur AW.DTV – PKC
20.30 uur DVO – TOP (S)
21.00 uur KZ – TOP (A)
Zaterdag 14/5
15.30 uur PKC – TOP (S)
16.00 uur KZ – DVO
19.00 uur AW.DTV – TOP (A)

Foto: Peter van Dieren, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Side-events voor jeugd tijdens Korfbal Leaguefinale
Evenementen Korfbalfinale
Side-events voor jeugd tijdens Korfbal Leaguefinale
Op zaterdag 15 april is het eindelijk zover: de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy. De teams die zich hebben geplaatst, gaan op deze dag de strijd aan om de titel Nederlands Kampioen. De kaartverkoop voor dé wedstrijd van het jaar is inmiddels gestart. Voorafgaand aan de finale is er van alles te beleven voor jeugdige […]
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #17
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #17
Veel aandacht in de (regionale) online media voor speelronde zeventien. Op zondagmiddag was de NOS aanwezig in Delft voor een liveuitzending, van het duel tussen Fortuna en KZ verscheen ook een samenvatting online.
Lees meer
VIDEO: Mady Tims over haar #korfbalfinale
Korfbal League Topkorfbal
VIDEO: Mady Tims over haar #korfbalfinale
Deel 3 in onze reeks van portretten over de magie van de #korfbalfinale. In dit portret kijkt Mady Tims, de koningin van Ahoy, terug op alle finales die zij heeft gespeeld en vertelt zij waarom je erbij moet zijn in Rotterdam Ahoy om die magie zelf te ervaren.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League