Skip to the main content

Ereklasse Round-Up #7: doordeweekse speelronde

Ereklasse Topkorfbal

DVO is er in geslaagd om, na de historische prestatie in de zaal, ook op het veld zich voor het eerst in de geschiedenis van de club te plaatsen voor de kruisfinales. Dat deed de ploeg uit Bennekom met een ruime overwinning op TOP (S). Woensdagavond werd in Nijeveen de derby tussen DOS’46 en LDODK gespeeld: door de winst schuiven de Friezen weer op naar plaats twee op de ranglijst.

Ereklasse A
Fortuna/Delta Logistiek – KCC/CK Kozijnen
Net als afgelopen zondag tegen LDODK, sloeg Fortuna ook op dinsdagavond al vroeg in de wedstrijd toe. Na tien minuten spelen keek KCC al tegen een 7-1 achterstand aan. Robin Diepenhorst: “We hadden moeite met de hoge druk van Fortuna en verdedigend waren we zelf te passief.” In het restant van de eerste helft kwamen de Capellenaren iets beter in de wedstrijd, maar bij rust was het duel eigenlijk al beslist (11-6). In de tweede helft kon KCC op scorend vlak prima bijblijven, waardoor het verschil zo tussen de vijf en zeven doelpunten bleef. Uiteindelijk kwam de overwinning voor de koploper geen moment in gevaar. “Uiteraard een verdiende overwinning voor Fortuna, maar wel tevreden dat we karakter toonden na de moeilijke start”, aldus Diepenhorst. (Uitslag: 20-15)

DOS’46 – LDODK/Rinsma Modeplein
De strijd om plek twee in poule A is nog niet gestreden en op woensdagavond stond de ‘Derby van het Noorden’ op het programma. In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe, al was het spel niet altijd even goed. Passfouten en gemiste opgelegde kansen leidden tot een 10-11 ruststand. In de tweede helft sloeg het weer om en dat maakte dat het lastig korfballen was. DOS’46 kon in eerste instantie nog aanhaken, maar daarna pakte LDODK – met Julian Frieswijk die weer fit genoeg was om te spelen – een voorsprong die niet meer weggeven werd. De Friezen speelden lange aanvallen en pakten veel rebounds. Gerald Aukes was na afloop tevreden over het resultaat: “Een stuk beter dan afgelopen zondag, ik heb een ploeg gezien die er stond en die wilde winnen. We zijn ondanks de omstandigheden goed georganiseerd blijven spelen en hebben de sterke punten benut.” De weersomstandigheden maakten het voor DOS’46 moeilijk, zag ook coach Herman van Gunst: “We moesten de tweede helft tegen de wind in spelen en het werd een poosje storm met slagregens. We speelden daardoor in een te kleine ruimte. Bovendien verdedigde LDODK goed. Marjolijn Kroon speelde een goede wedstrijd en bij ons haalde niemand dat niveau.” (Uitslag: 14-18)

Stand EKA

W P
1. Fortuna 7 11
2. LDODK 7 9
3. DOS’46 7 8
4. KCC 7 8
5. Blauw-Wit 7 6
6. DeetosSnel 7 0

 

Programma:
Zaterdag 14/5
19.00 uur DOS’46 – KCC
19.00 uur LDODK – DeetosSnel
Zondag 15/5
14.30 uur Fortuna – Blauw-Wit (A)

Ereklasse B
AW.DTV – PKC/Vertom
“Stiekem hoop je natuurlijk op meer”, aldus Erwin Dik na de forse nederlaag tegen PKC in de eerste officiële veldwedstrijd op het nieuwe complex. Dat zat er niet in voor AW.DTV, hoewel het in het begin nog wel gelijk op ging. Net als afgelopen weekend, bracht Dik een drietal jongeren om minuten te maken. “Dat is goed voor de ontwikkeling van de spelers en de vereniging. De tweede helft van het veldseizoen staat in het teken van ontwikkelen”, stelde Dik. Gaandeweg de eerste helft werd het krachtsverschil wel duidelijk en konden de bezoekers gemakkelijk uitlopen. Wim Scholtmeijer gaf naderhand aan dat hij niet had verwacht dat er zoveel doelpunten zouden vallen op een dinsdagavond, na een dag werk. “Iedereen heeft bij ons veel gescoord en ook goed verdeeld over de vrouwen en de mannen.” (Uitslag: 15-31)

DVO/Accountor  – TOP/LITTA
In navolging van de historische prestatie in de zaal, heeft DVO zich ook op het veld voor het eerst geplaatst voor de kruisfinales. De ploeg van Richard van Vloten had geen kind aan TOP. Al vroeg in de eerste helft moest Frank Mostard, na een ongelukkige botsing met Koen van Roekel, het strijdtoneel geblesseerd verlaten, maar van 5-2 knokten de Sassemers zich terug naar een 9-6 stand bij rust. In de eerste vijf minuten na rust had TOP nog mogelijkheden om aan te haken, maar op 9-7 werd er een strafworp gemist en daarna maakte DVO een einde aan de illusies van de bezoekers om een goed resultaat te halen. Hoogtepunt voor TOP was nog wel het keiharde blok van Stan Postma op een schot van Gertjan Meerkerk (“Ik ben nog nooit zo hard geblokt”, zou hij later zeggen). Diezelfde Meerkerk maakte vervolgens wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd: de 15-7. Ondanks het toepassen van wat wissels lukte het TOP niet meer om echt een vuist te maken. Bij DVO mochten Lisanne Fleer, Danique van de Garde, Menno van der Neut en Robbe de Wit nog minuten maken. De zege werd onbedreigd binnengesleept. (Uitslag: 21-10)

KZ/Thermo4U – TOP (A)
In Koog aan de Zaan was KZ dinsdagavond een maatje te groot voor de bezoekers uit Arnemuiden. Tim Bakker: “Wij waren erg gefocust en schoten een prima rendement.” Dat leidde tot een duidelijke 14-5 ruststand, waarmee de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was. In de tweede helft kregen een aantal spelers van het tweede van KZ speeltijd. De goede lijn die in de eerste helft in was gezet, werd na rust door de Koogers doorgetrokken. “KZ was veel effectiever en kwam gemakkelijk tot kansen. Aanvallend kwam ons ene vak tot goede kansen, maar overall was de afronding erg matig”, was de conclusie van TOP-coach Edwin Coppoolse. (Uitslag: 23-11)

Stand EKB

W P
1. PKC 7 13
2. DVO 7 12
3. TOP (A) 7 6
4. TOP (S) 7 6
5. KZ 7 4
6. AW.DTV 7 1

 

Programma:
Zaterdag 14/5
15.30 uur PKC – TOP (S)
16.00 uur KZ – DVO
19.00 uur AW.DTV – TOP (A)

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League