Skip to the main content

Ereklasse Round-Up

Ereklasse Topkorfbal

Drie weken na de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, werd afgelopen weekend de Ereklasse weer hervat. In beide poules waren er weinig verrassingen, alleen DVO verspeelde punten in Koog aan de Zaan.

Ereklasse A
In Sassenheim kende DOS’46 een prima herstart van het veldseizoen. De ploeg van Henk Jan Mulder en Friso Boode had weinig moeite met TOP/IAA fresh. Na een kwartier was het al 0-6 mede dankzij drie doelpunten van Christian Dekkers. Bij rust was het verschil opgelopen naar tien goals (3-13) en in de tweede helft konden de Nijeveners de wedstrijd rustig uitspelen. Dekkers eindigde op acht doelpunten, Max Malestein maakte er zes.

LDODK/Rinsma Modeplein had het een stuk lastiger, op eigen veld kwam DSC op bezoek. Met name aan de dameskant was het krap bij de Friezen, met het ontbreken van Femke Faber (sr), Rixt Bouma, Esmee van Veen en Marjolijn Kroon. Daniëlle Hulst en Femke Faber jr. hadden een basisplaats en voor Lionne Haaijer was er haar debuut in de hoofdmacht. De Eindhovenaren hadden de gehele eerste helft het initiatief, al kon LDODK de schade voor rust beperkt houden (10-11). Na rust stelde de thuisploeg, aan de hand van Ran Faber en Erwin Zwart orde op zaken. LDODK liep uit naar vijf verschil (20-15) en hoewel DSC nog wel bleef knokken bleven de punten uiteindelijk in Gorredijk.

Op zondagmiddag stonden in Amsterdam Blauw-Wit en Fortuna/Delta Logistiek tegenover elkaar. Zonder Fleur Hoek, Celeste Split en Nik van der Steen, maar met Fabiënne van Erk en Wouter Wildschut in de basis waren de Delftenaren de betere ploeg. Kort voor het einde werd het duel bij een 16-22 stand gestaakt vanwege de slechte weersomstandigheden. Op dit moment is er nog niet bekend wat er met de resterende speeltijd gaat gebeuren.

Uitslagen: TOP – DOS’46: 8-22, LDODK – DSC: 23-20, Blauw-Wit – Fortuna: gestaakt.

Stand:

W P
1. LDODK 6 12
2. Fortuna 5 8
3. DOS’46 6 8
4. DSC 6 4
5. Blauw-Wit 5 2
6. TOP (S) 6 0

 

Ereklasse B
Landskampioen PKC/Vertom trof zaterdag Oost-Arnhem. Voor captain Laurens Leeuwenhoek zijn het de laatste wedstrijden in het wit-groen, eerder werd al bekend dat hij stop als international en nu kwam het nieuws dat hij aan het einde van dit seizoen zijn actieve carrière beëindigt. Aan de andere kant werd bekend dat Zita Schröder begin juni aansluit bij TeamNL Korfbal, zij krijgt een Topsportstatus van NOC*NSF. De Papendrechtse ploeg had zaterdag weinig moeite met Oost-Arnhem en verstevigde met een ruime de koppositie.

Nummer twee van de EKB, DVO/Transus, verspeelde zaterdag in Koog aan de Zaan belangrijk punten in de strijd om de eerste plaats. Bij KZ/Thermo4U stonden Matté Lipke en Nikki Boerhout in de basis, zij vertrekken na dit seizoen naar Unitas/Perspectief. In de eerste helft was KZ veruit de betere ploeg, al in de eerste helft zag DVO-coach Richard van Vloten zich genoodzaakt om Annelie de Korte, Koen van Roekel en Jeffrey van Huenen te brengen. Bij rust stond het al 10-3. Na rust herpakte DVO zich, maar het kon de marge niet kleiner maken dan vier goals. Door de nederlaag loopt PKC uit en is het verschil met KZ geslonken tot slechts één punt.

Tenslotte KCC/CK Kozijnen tegen TOP (A) in Capelle aan den IJssel. TOP moet het voorlopig stellen zonder Willemijn Bouwens (gebroken sleutelbeen) en Anita de Ridder (knieblessure), bij KCC begonnen Demi van Oosten en Julian Middelkoop aan de kant. De thuisploeg pakte een 4-1 voorsprong na vijf minuten, maar zag vervolgens TOP aanhaken. Echter, bij rust was het verschil weer opgelopen naar vier goals (9-5). Na rust duurde het lang voor er gescoord werd, maar zonder veel moeite kon KCC uitlopen naar een groot verschil. Bo Oppe – die na dit seizoen vertrekt naar PKC – werd topscorer met vier goals.

Uitslagen: PKC – Oost-Arnhem: 22-12, KZ – DVO: 17-13, KCC – TOP: 17-10.

Stand:

W P
1. PKC 6 11
2. DVO 6 9
3. KZ 6 8
4. KCC 6 6
5. TOP (A) 6 2
6. Oost-Arnhem 6 0


Foto: Erik Mulder, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

A-jeugd zaal Hoofdklasse '23/'24 - #1
A-jeugd Hoofdklasse
A-jeugd zaal Hoofdklasse '23/'24 - #1
Het zaalseizoen is weer van start, ook voor de A-jeugd. In de AHKA trok promovendus Unitas A1 de goede lijn van het veld door, en Dalto A1 won verrassend ruim van DOS '46 A1. In de AHKB zette Albatros A1 een heel dikke uitslag neer en ook Fortuna A1 won met groot verschil.
Lees meer
VIDEO: Kenonz Korfbal League 2023-2024!
Korfbal League Topkorfbal
VIDEO: Kenonz Korfbal League 2023-2024!
We tellen af naar de start van de Kenonz Korfbal League '23/'24! Op zaterdag 18 november om 17.30 uur openen promovendus HKC/Creon Kozijnen en regerend landskampioen PKC/Vertom het bal. Let's go!
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Spanning en sensatie in de eerste speelronde van de Dameskorfbal Topklasse. Be Quick en DDW vochten een bloedstollend spannend duel uit, net als De Korfrakkers en VIOS/Spes. DDW en VIOS/Spes trokken aan het langste eind. Verder pakten Rooi en Rosolo hun eerste punten.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League