Ereklasse Round-Up

Ereklasse Topkorfbal

Heerlijk korfbalweer afgelopen weekend, al speelde de wind hier en daar wel een beetje parten. In de Ereklasse A raakte koploper LDODK de ongeslagen status kwijt, in de Ereklasse B werd de reprise van de Korfbal Leaguefinale gespeeld en was PKC ook ditmaal te sterk voor DVO.

Ereklasse A
In de Ereklasse A kon LDODK/Rinsma Modeplein de ongeslagen status niet vasthouden. Een matige wedstrijd in Nijeveen, waarin de thuisploeg net iets zuiverder schoot, resulteerde in een nederlaag voor de Friezen. Het duurde lang voor de wedstrijd op gang kwam en de doelpunten waren schaars. DOS’46 kwam op voorsprong, maar bij rust was het alweer gelijk: 7-7. In de tweede helft liep DOS’46 opnieuw uit. In de slotfase zette LDODK nog wel een eindsprint in, onder andere met doelpunten van Femke Faber (jr.) maar die kwam te laat om nog aanspraak te maken op een resultaat.

Runner-up Fortuna/Delta Logistiek boekte op eigen veld een overwinning op TOP/IAA fresh. De Sassemers, die zich voor komend seizoen versterkten met jeugdinternational Tim Dekker (nu nog Wageningen) staan nog altijd zonder punten onderaan de ranglijst. Fortuna, dat het restant met Blauw-Wit nog moet uitspelen, ligt met deze overwinning nog altijd op koers voor het behalen van de kruisfinales.

Net als in Nijeveen, kwam ook het duel tussen DSC en Blauw-Wit moeizaam op gang. Halverwege de eerste helft stond er een magere 4-2 tussenstand op het bord. Na rust ontspon zich een gelijk opgaande tweede helft, waarbij het tot vijf minuten voor tijd 16-16 was. In de slotfase pakte Blauw-Wit een voorsprong van twee punten (16-18) en hoewel DSC één minuut voor tijd via Coen Spoor het verschil nog wel verkleinde tot één punt, lukte het de Eindhovenaren niet om er een gelijk spel uit te slepen.

Uitslagen: DOS’46 – LDODK: 17-15, DSC – Blauw-Wit: 17-18, Fortuna – TOP (S): 20-15.

Ereklasse B
Oost-Arnhem pakte zaterdag tegen KCC/CK Kozijnen de eerste punten van dit Ereklasse-seizoen. De Capellenaren hadden na tien minuten een 1-4 voorsprong, maar zagen deze nog voor rust verdampen (7-7 ruststand). Na rust was het Oost-Arnhem dat het initiatief had: van 7-8 werd het 13-9 en hoewel KCC nog wel terugkwam tot twee verschil (13-11), gaf Oost-Arnhem de voorsprong niet meer uit handen.

Na de zege van vorige week op DVO, was er opnieuw een overwinning voor KZ/Thermo4U. Uit in het verre Arnemuiden trof de ploeg een gehavend TOP dat geen vuist kon maken. Naast de langdurig afwezige Willemijn Bouwens en Anita de Ridder, kon coach Edwin Coppoolse ook niet beschikken over Jurgen Janse en Remco Bezemer. KZ sloeg al in de eerste helft een gat, bij rust was het 2-9, en liep in de tweede helft alleen maar verder uit.

Tenslotte de herhaling van de zaalfinale: DVO/Transus vs. PKC/Vertom. In de race om de kruisfinales was het voor DVO fijn geweest als er punten gepakt zouden worden, zeker met het oog op de nederlaag van vorige week tegen KZ. De Bennekommers slaagden er echter niet in om PKC te verslaan en moeten KZ nu voor zich dulden op de ranglijst. Van 2-2 liep PKC uit naar 2-8, maar vervolgens knokte DVO zich, dankzij drie doelpunten van Chris van Haren, terug tot 8-9 bij rust. Na de thee zette Gertjan Meerkerk zijn ploeg weer naast PKC maar DVO slaagde er niet in door te drukken. PKC liep opnieuw uit, naar 10-15 en gaf de zege niet meer uit handen.

Uitslagen: Oost-Arnhem – KCC: 16-12, TOP (A) – KZ: 8 – 18, DVO – PKC: 13 – 16