Skip to the main content

Ereklasse: TOP verslaat AW.DTV in inhaalwedstrijd

Ereklasse Topkorfbal

Het duel tussen AW.DTV en TOP/LITTA uit speelronde twee kon op 11 september niet worden gespeeld vanwege kapotte verlichting. De wedstrijd werd dinsdagavond ingehaald.

AW.DTV – TOP/LITTA
Na de nederlaag tegen TOP (A) afgelopen weekend gaf Erwin Dik aan dat hij verwachtte dinsdagavond een ander AW.DTV te zien. Desalniettemin was ook nu de start voor de Amsterdammers niet goed. TOP gaf veel verdedigende druk en rondde de aanvallen goed af, wat resulteerde in een 2-8 tussenstand. Onder aanvoering van Mathijs Smit knokte AW.DTV zich terug in de wedstrijd en bij rust was het 9-11. Direct na rust werd het zelfs 10-11, maar daarna stokte de score. Hard werken en veel inzet kenmerkte de tweede helft, maar de doelpunten bleven uit. Uiteindelijk was het Thomas Tiggelman die TOP naar de bevrijdende 12-16 schoot. Dik baalde: “Er had meer ingezeten, alleen dan dien het schotpercentage van de dragende spelers wel omhoog te gaan. Uiteindelijk geeft deze wedstrijd wel weer aanknopingspunten voor de komende wedstrijden.” Marco Swikker (TOP) was blij dat zijn ploeg de eerste punten binnen heeft: “Gezien de opbouw met een bijna heel nieuw team, zijn we erg tevreden met deze winst.” (Uitslag: 13-16)

Stand in de Ereklasse B:

W P
1. PKC 3 6
2. DVO 3 6
3. TOP (A) 3 4
4. TOP (S) 3 2
5. KZ 3 0
6. AW.DTV 3 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.
De Ereklasse Round-Up, speelronde 3 lees je hier.

Foto: Erwin Bartman, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk