Skip to the main content

Ereklasse: TOP verslaat AW.DTV in inhaalwedstrijd

Ereklasse Topkorfbal

Het duel tussen AW.DTV en TOP/LITTA uit speelronde twee kon op 11 september niet worden gespeeld vanwege kapotte verlichting. De wedstrijd werd dinsdagavond ingehaald.

AW.DTV – TOP/LITTA
Na de nederlaag tegen TOP (A) afgelopen weekend gaf Erwin Dik aan dat hij verwachtte dinsdagavond een ander AW.DTV te zien. Desalniettemin was ook nu de start voor de Amsterdammers niet goed. TOP gaf veel verdedigende druk en rondde de aanvallen goed af, wat resulteerde in een 2-8 tussenstand. Onder aanvoering van Mathijs Smit knokte AW.DTV zich terug in de wedstrijd en bij rust was het 9-11. Direct na rust werd het zelfs 10-11, maar daarna stokte de score. Hard werken en veel inzet kenmerkte de tweede helft, maar de doelpunten bleven uit. Uiteindelijk was het Thomas Tiggelman die TOP naar de bevrijdende 12-16 schoot. Dik baalde: “Er had meer ingezeten, alleen dan dien het schotpercentage van de dragende spelers wel omhoog te gaan. Uiteindelijk geeft deze wedstrijd wel weer aanknopingspunten voor de komende wedstrijden.” Marco Swikker (TOP) was blij dat zijn ploeg de eerste punten binnen heeft: “Gezien de opbouw met een bijna heel nieuw team, zijn we erg tevreden met deze winst.” (Uitslag: 13-16)

Stand in de Ereklasse B:

W P
1. PKC 3 6
2. DVO 3 6
3. TOP (A) 3 4
4. TOP (S) 3 2
5. KZ 3 0
6. AW.DTV 3 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.
De Ereklasse Round-Up, speelronde 3 lees je hier.

Foto: Erwin Bartman, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League