Skip to the main content

Ereklasse: TOP verslaat AW.DTV in inhaalwedstrijd

Ereklasse Topkorfbal

Het duel tussen AW.DTV en TOP/LITTA uit speelronde twee kon op 11 september niet worden gespeeld vanwege kapotte verlichting. De wedstrijd werd dinsdagavond ingehaald.

AW.DTV – TOP/LITTA
Na de nederlaag tegen TOP (A) afgelopen weekend gaf Erwin Dik aan dat hij verwachtte dinsdagavond een ander AW.DTV te zien. Desalniettemin was ook nu de start voor de Amsterdammers niet goed. TOP gaf veel verdedigende druk en rondde de aanvallen goed af, wat resulteerde in een 2-8 tussenstand. Onder aanvoering van Mathijs Smit knokte AW.DTV zich terug in de wedstrijd en bij rust was het 9-11. Direct na rust werd het zelfs 10-11, maar daarna stokte de score. Hard werken en veel inzet kenmerkte de tweede helft, maar de doelpunten bleven uit. Uiteindelijk was het Thomas Tiggelman die TOP naar de bevrijdende 12-16 schoot. Dik baalde: “Er had meer ingezeten, alleen dan dien het schotpercentage van de dragende spelers wel omhoog te gaan. Uiteindelijk geeft deze wedstrijd wel weer aanknopingspunten voor de komende wedstrijden.” Marco Swikker (TOP) was blij dat zijn ploeg de eerste punten binnen heeft: “Gezien de opbouw met een bijna heel nieuw team, zijn we erg tevreden met deze winst.” (Uitslag: 13-16)

Stand in de Ereklasse B:

W P
1. PKC 3 6
2. DVO 3 6
3. TOP (A) 3 4
4. TOP (S) 3 2
5. KZ 3 0
6. AW.DTV 3 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.
De Ereklasse Round-Up, speelronde 3 lees je hier.

Foto: Erwin Bartman, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal