Skip to the main content

Europa Cup 2022 in Nederland

Internationaal

De finaleronde van de IKF Europa Cup 2022 vindt van 10 tot en met 12 februari plaats in Nederland. Dat heeft de IKF vrijdag bekendgemaakt.

PKC/Vertom neemt als Nederlands kampioen deel aan de finaleronde van deze Europa Cup voor clubteams. Het KNKV maakt binnenkort bekend in welke plaats de finaleronde wordt gespeeld. Dit tweede weekend van februari is geen speelronde in de Korfbal League.

In 2021 niet gespeeld
Fortuna/Delta Logistiek won de Europa Cup in 2020. In 2021 werd de Europa Cup vanwege de corona-omstandigheden niet gespeeld.

Meer over de Europa Cup en de overige Europese clubcompetities vind je op de website van de IKF.

Foto: Leo van Andel, Korfbalfoto.nl 

Gerelateerde artikelen

TeamNL Korfbal start TiKT en speelt tegen België
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal start TiKT en speelt tegen België

Voor TeamNL Korfbal gaat dinsdag de This is Korfball Tour van start. Korbis (Waddinxveen) is de eerste vereniging waar de selectie van bondscoach Jan Niebeek een tweedaags programma – met onder andere clinics – verzorgt. Zaterdag 26 juni speelt TeamNL Korfbal in Antwerpen een interland tegen België, dit in het kader van het 100-jarig bestaan van de Belgische bond.

Lees meer
Dag vijf van de World Games: Goud voor Niderlandy
Internationaal TeamNL Korfbal
Dag vijf van de World Games: Goud voor Niderlandy

De World Games zitten er voor de korfballers op. Zoals verwacht pakte de formatie van Wim Scholtmeijer de titel. En dat werd gevierd. Chinees Taipei vierde het feestje mee, voor het eerst in haar geschiedenis pakte het een zilveren medaille op de mondiaal seniorentoernooi.

Lees meer
Nederlandse Loterij shirtsponsor TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Nederlandse Loterij shirtsponsor TeamNL Korfbal

Richting en tijdens het komende EK korfbal in België (eind oktober) prijkt Nederlandse Loterij op het shirt van TeamNL Korfbal. Als partner van TeamNL heeft Nederlandse Loterij gekozen voor een plek op het wedstrijdshirt van de regerend Europees, wereld- en World Games-kampioen. Deze zaterdag speelt TeamNL Korfbal in en tegen België de eerste officiële interland met Nederlandse Loterij op de borst.

Lees meer

Topartikelen

Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #2: Winst voor KCC, PKC en DVO nog ongeslagen
Internationaal Korfbal League Podcast
Eén tegen één: Gerald van Dijk