Skip to the main content

European Korfball Tour: PKC treft Floriant, TOP wacht qualifier

Evenementen Internationaal

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft donderdag geloot voor de finaleronde van de European Korfball Tour, die van 11 tot en met 13 februari 2021 wordt gespeeld in Nederland. PKC/Vertom en TOP Sassenheim, de twee Nederlandse deelnemers, nemen het in hun kwartfinale op tegen respectievelijk Floriant en één van de twee teams, die zich nog via de voorronden moet plaatsen.

De IKF besloot begin juli dat de reguliere Europese clubtoernooien, de Europa Cup en de Europa Shield, in 2021 niet zullen worden gespeeld. In plaats daarvan organiseert de IKF – mocht alles door kunnen gaan – een experimentele Europese clubcompetitie, de European Korfball Tour.

Acht deelnemers finaleronde

Nederland vaardigt met PKC en TOP de twee hoogst geëindigde teams in het afgelopen reguliere, voortijdig geëindigde Korfbal Leagueseizoen af. Na loting is onder meer duidelijk geworden dat PKC en TOP elkaar niet eerder dan in de finale kunnen treffen. Naast Nederland is ook België met twee teams – Boeckenberg en Floriant – present in de finaleronde. Portugal en Duitsland vaardigen allebei één deelnemer – Benfica en Adler Rauxel – af. Om de overige twee plekken in de finaleronde wordt gestreden in de voorronden.

Voor meer informatie over de European Korfball Tour ga je naar de website van de IKF.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Jubileumeditie Korfbal Challenge prooi voor PKC
Evenementen Topkorfbal
Jubileumeditie Korfbal Challenge prooi voor PKC

PKC/SWKGroep heeft de twintigste editie van de Korfbal Challenge op zijn naam geschreven. De reprise van de afgelopen Korfbal Leaguefinale eindigde in 21-16 voor de Papendrechters, die nu dus wel als winnaar uit de bus kwamen.

Lees meer
U21 op overtuigende wijze Europees kampioen
Internationaal U21, U19, U17
U21 op overtuigende wijze Europees kampioen

Talent TeamNL Korfbal is zaterdag op overtuigende wijze Europees kampioen geworden door België U21 met 21-12 te verslaan. De finale van het IKF U21 European Korfball Championship in Tsjechië kende een gelijkopgaande start, waarna Talent TeamNL Korfbal al snel de wedstrijd naar zich toe trok.

Lees meer
VIDEO: TeamNL Korfbal Fandag 2019
Evenementen TeamNL Korfbal
VIDEO: TeamNL Korfbal Fandag 2019

Tijdens de tweede dag van de Korfbal Challenge 2019 in Topsportcentrum Rotterdam kwamen honderdvijftig kinderen af op de TeamNL Korfbal Fandag. Na drie clinics van de internationals – en voor de ouders een bondscoachsessie met Wim Scholtmeijer – was het tijd voor de persconferentie.

Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
'Eerste doel is nu om het sporten zelf overeind te houden'
Ereklasse Topkorfbal
Brouwer (TOP): 'Ik zoek juist graag contact met publiek'