Skip to the main content

European Korfball Tour: PKC treft Floriant, TOP wacht qualifier

Evenementen Internationaal

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft donderdag geloot voor de finaleronde van de European Korfball Tour, die van 11 tot en met 13 februari 2021 wordt gespeeld in Nederland. PKC/Vertom en TOP Sassenheim, de twee Nederlandse deelnemers, nemen het in hun kwartfinale op tegen respectievelijk Floriant en één van de twee teams, die zich nog via de voorronden moet plaatsen.

De IKF besloot begin juli dat de reguliere Europese clubtoernooien, de Europa Cup en de Europa Shield, in 2021 niet zullen worden gespeeld. In plaats daarvan organiseert de IKF – mocht alles door kunnen gaan – een experimentele Europese clubcompetitie, de European Korfball Tour.

Acht deelnemers finaleronde

Nederland vaardigt met PKC en TOP de twee hoogst geëindigde teams in het afgelopen reguliere, voortijdig geëindigde Korfbal Leagueseizoen af. Na loting is onder meer duidelijk geworden dat PKC en TOP elkaar niet eerder dan in de finale kunnen treffen. Naast Nederland is ook België met twee teams – Boeckenberg en Floriant – present in de finaleronde. Portugal en Duitsland vaardigen allebei één deelnemer – Benfica en Adler Rauxel – af. Om de overige twee plekken in de finaleronde wordt gestreden in de voorronden.

Voor meer informatie over de European Korfball Tour ga je naar de website van de IKF.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk