Skip to the main content

European Korfball Tour: PKC treft Floriant, TOP wacht qualifier

Evenementen Internationaal

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft donderdag geloot voor de finaleronde van de European Korfball Tour, die van 11 tot en met 13 februari 2021 wordt gespeeld in Nederland. PKC/Vertom en TOP Sassenheim, de twee Nederlandse deelnemers, nemen het in hun kwartfinale op tegen respectievelijk Floriant en één van de twee teams, die zich nog via de voorronden moet plaatsen.

De IKF besloot begin juli dat de reguliere Europese clubtoernooien, de Europa Cup en de Europa Shield, in 2021 niet zullen worden gespeeld. In plaats daarvan organiseert de IKF – mocht alles door kunnen gaan – een experimentele Europese clubcompetitie, de European Korfball Tour.

Acht deelnemers finaleronde

Nederland vaardigt met PKC en TOP de twee hoogst geëindigde teams in het afgelopen reguliere, voortijdig geëindigde Korfbal Leagueseizoen af. Na loting is onder meer duidelijk geworden dat PKC en TOP elkaar niet eerder dan in de finale kunnen treffen. Naast Nederland is ook België met twee teams – Boeckenberg en Floriant – present in de finaleronde. Portugal en Duitsland vaardigen allebei één deelnemer – Benfica en Adler Rauxel – af. Om de overige twee plekken in de finaleronde wordt gestreden in de voorronden.

Voor meer informatie over de European Korfball Tour ga je naar de website van de IKF.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Korfbal- en waterpret tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Korfbal- en waterpret tijdens eerste week Tour de Camping

De eerste week van Tour de Camping zit er alweer op. Met zijn team van vijf vrijwilligers was Dolf Nijbroek (KNKV) deze week op vier parken van RCN Vakantieparken om korfbalactiviteiten te organiseren. “We hebben – exclusief publiek – ruim 200 kinderen gek gemaakt van het korfbalspelletje.”

Lees meer
'Mooie mix bij Tour de Camping'
Evenementen
'Mooie mix bij Tour de Camping'

Met de clinic op het strand bij RCN Toppershoedje in Ouddorp is donderdag de derde editie van Tour de Camping afgesloten. Op acht verschillende RCN Vakantieparken in Nederland gaven Dolf Nijbroek (eerste week) en Barry Schep (tweede week) met hun team van vrijwilligers korfbalclinics aan in totaal zo’n 400 kinderen.

Lees meer
IKF verplaatst EK en WK U21 naar 2021
Internationaal
IKF verplaatst EK en WK U21 naar 2021

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft zojuist het nieuws naar buiten gebracht dat het EK en het WK U21 naar 2021 worden verplaatst. Dit als gevolg van de wereldwijde verspreiding van het coronavirus en alle bijkomende onzekerheden. Donderdag maakte de IWGA al bekend dat de World Games van juli 2021 naar juli 2022 gaan.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6