Skip to the main content

Femke Faber treedt toe tot TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek heeft Femke Faber (LDODK/Rinsma Modeplein) toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Dat heeft Niebeek donderdag bekendgemaakt.

Doordat Jet Hendriks – met haar vriend Mick Snel – in blijde verwachting is, kwam er een plek vrij in de selectie van TeamNL Korfbal. Niebeek: “Met haar spel heeft Femke aangetoond goed te passen in onze speelwijze met vele functiewisselingen. Zij kan zelf een kans creëren en een ander goed vrijspelen. Mijn gesprekken met haar bevestigden mijn beeld dat ze een volwassen topsporter is, die weet wat ze nodig heeft om optimaal te presteren en daarin keuzes durft te maken.”

Met het toevoegen van Faber, die als jeugdspeelster uitkwam voor Nederland U16, telt de selectie van TeamNL Korfbal nu achttien spelers en speelsters met een A-status en twee met een selectiestatus.

EK in België
Na een korte vakantie is TeamNL Korfbal deze week begonnen aan de voorbereiding op het uitgestelde IKF European Korfball Championship, dat 25 tot en met 30 oktober plaatsvindt in Deurne en Antwerpen (België).

Dinsdagavond 28 september speelt TeamNL Korfbal een uitzwaaiwedstrijd bij SDO (Veldhoven), 5 oktober bij Valto (De Lier) en 12 oktober bij SCO (Wolvega). Voor die tijd geven de spelers en speelsters van TeamNL Korfbal nog clinics in het land, nadat in het voorjaar al de succesvolle This is Korfball Tour plaatsvond.

In juli 2022 speelt TeamNL Korfbal de uitgestelde World Games in Birmingham (VS), in oktober 2023 het WK in Taiwan.

Niebeek in podcast
Onlangs was Niebeek te gast in de podcast Één tegen één. Het persoonlijke gesprek met presentator Sjoerd Keizer luister je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

TeamNL Korfbal: spektakel in Veldhoven
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal: spektakel in Veldhoven

In een volle Kempen Campus in Veldhoven speelde TeamNL Korfbal dinsdagavond een onderlinge wedstrijd. Team ‘Zwart’ won van team ‘Oranje’ (20-22), maar belangrijker nog: het volop aanwezige publiek kreeg een mooi duel voorgeschoteld.

Lees meer
Dag vijf van de World Games: Goud voor Niderlandy
Internationaal TeamNL Korfbal
Dag vijf van de World Games: Goud voor Niderlandy

De World Games zitten er voor de korfballers op. Zoals verwacht pakte de formatie van Wim Scholtmeijer de titel. En dat werd gevierd. Chinees Taipei vierde het feestje mee, voor het eerst in haar geschiedenis pakte het een zilveren medaille op de mondiaal seniorentoernooi.

Lees meer
TeamNL Korfbal oefent in Veldhoven, De Lier en Wolvega
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal oefent in Veldhoven, De Lier en Wolvega

In aanloop naar het EK (25-30 oktober in België) speelt TeamNL Korfbal drie voorbereidingswedstrijden in het land.

Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
EK: ticketverkoop finaledagen
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal scoort voor Spieren voor Spieren