Skip to the main content

Femke Faber treedt toe tot TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek heeft Femke Faber (LDODK/Rinsma Modeplein) toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Dat heeft Niebeek donderdag bekendgemaakt.

Doordat Jet Hendriks – met haar vriend Mick Snel – in blijde verwachting is, kwam er een plek vrij in de selectie van TeamNL Korfbal. Niebeek: “Met haar spel heeft Femke aangetoond goed te passen in onze speelwijze met vele functiewisselingen. Zij kan zelf een kans creëren en een ander goed vrijspelen. Mijn gesprekken met haar bevestigden mijn beeld dat ze een volwassen topsporter is, die weet wat ze nodig heeft om optimaal te presteren en daarin keuzes durft te maken.”

Met het toevoegen van Faber, die als jeugdspeelster uitkwam voor Nederland U16, telt de selectie van TeamNL Korfbal nu achttien spelers en speelsters met een A-status en twee met een selectiestatus.

EK in België
Na een korte vakantie is TeamNL Korfbal deze week begonnen aan de voorbereiding op het uitgestelde IKF European Korfball Championship, dat 25 tot en met 30 oktober plaatsvindt in Deurne en Antwerpen (België).

Dinsdagavond 28 september speelt TeamNL Korfbal een uitzwaaiwedstrijd bij SDO (Veldhoven), 5 oktober bij Valto (De Lier) en 12 oktober bij SCO (Wolvega). Voor die tijd geven de spelers en speelsters van TeamNL Korfbal nog clinics in het land, nadat in het voorjaar al de succesvolle This is Korfball Tour plaatsvond.

In juli 2022 speelt TeamNL Korfbal de uitgestelde World Games in Birmingham (VS), in oktober 2023 het WK in Taiwan.

Niebeek in podcast
Onlangs was Niebeek te gast in de podcast Één tegen één. Het persoonlijke gesprek met presentator Sjoerd Keizer luister je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Ticketverkoop EK gestart
Internationaal TeamNL Korfbal
Ticketverkoop EK gestart
De Belgische korfbalbond (KBKB) is maandagavond gestart met de ticketverkoop van het IKF European Korfball Championship A 2021 in Antwerpen (25-30 oktober).
Lees meer
Lokhorst, Schuiling en Out missen EK vanwege blessure
Internationaal TeamNL Korfbal
Lokhorst, Schuiling en Out missen EK vanwege blessure
Jessica Lokhorst, Julia Schuiling en Alwin Out moeten het EK (25-30 oktober) aan zich voorbij laten gaan. Zij zijn geblesseerd en niet op tijd fit om in België in actie te komen.
Lees meer
TeamNL Korfbal: Frieswijk en Meerkerk vallen af
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal: Frieswijk en Meerkerk vallen af
Tijdens het traditionele keuzemoment daags na de Korfbal Leaguefinale heeft bondscoach Jan Niebeek bekendgemaakt, dat Marloes Frieswijk en Gertjan Meerkerk niet langer zullen behoren tot de groep, die zich voorbereidt op het EK in België. Wie zich binnenkort juist als nieuwkomers op Papendal mogen melden, maken Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode in de komende dagen bekend.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #9: alle kruisfinalisten bekend