Skip to the main content

Finale voor TeamNL Korfbal na winst op Duitsland

Internationaal TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal speelt zondag de finale van The World Games in Birmingham, VS. In de halve finale was Nederland met 26-12 te sterk voor Duitsland. De tegenstander in de eindstrijd is België, dat in een moeizaam duel Chinees Taipei met 19-18 versloeg.

In het eerste kwart konden de Duitsers, die met 0-1 en 1-2 tot twee keer toe een voorsprong pakten, goed bijblijven. TeamNL Korfbal gaf veel verdedigende druk, waardoor Duitsland vaak snel balverlies leed, maar de kansen die de ploeg van Wilco van den Bos kreeg werden wel benut, waardoor het verschil in de eerste twee kwarten enigszins beperkt bleef. Aan de andere kant ontbrak bij TeamNL Korfbal de scherpte in de afronding, wat resulteerde in een 11-6 ruststand.

In het derde kwart liep TeamNL Korfbal, aan de hand van Jelmer Jonker, weg van Duitsland en ging het steeds beter lopen. Na de schitterende fade-away waarmee Anouk Haars de ploeg op 23-10 zette nam Van den Bos een time-out voor Duitsland, maar dat sorteerde geen effect. Het slotakkoord was voor Lea Sander, die de eindstand op 26-12 bepaalde. Daarmee is TeamNL Korfbal zeker van een plek in de finale van de elfde editie van The World Games. Dat zal tevens het laatste internationale kunststukje van Barbara Brouwer zijn; zij heeft te kennen gegeven dat ze na The World Games afscheid neemt van TeamNL Korfbal.

De wedstrijd terugkijken kan hier

België met moeite naar finale
Tegenstander in de finale van zondag is België, maar dat ging niet van harte. De Belgen hadden veel moeite met Chinees Taipei, dat lang op voorsprong stond en op weg leek naar een stunt. In het laatste kwart kwamen de Diamonds uiteindelijk drie punten los (van 16-16 naar 19-16) en de ultieme eindsprint van de Taiwanezen kwam te laat (19-18 einde).

De finale van The World Games wordt zondagmiddag om 14.00 uur lokale tijd gespeeld (21.00 uur Nederlandse tijd) en is uiteraard te volgen via een livestream.

Foto: Marco en Jenna Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk