Skip to the main content

Finale voor TeamNL Korfbal na winst op Duitsland

Internationaal TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal speelt zondag de finale van The World Games in Birmingham, VS. In de halve finale was Nederland met 26-12 te sterk voor Duitsland. De tegenstander in de eindstrijd is België, dat in een moeizaam duel Chinees Taipei met 19-18 versloeg.

In het eerste kwart konden de Duitsers, die met 0-1 en 1-2 tot twee keer toe een voorsprong pakten, goed bijblijven. TeamNL Korfbal gaf veel verdedigende druk, waardoor Duitsland vaak snel balverlies leed, maar de kansen die de ploeg van Wilco van den Bos kreeg werden wel benut, waardoor het verschil in de eerste twee kwarten enigszins beperkt bleef. Aan de andere kant ontbrak bij TeamNL Korfbal de scherpte in de afronding, wat resulteerde in een 11-6 ruststand.

In het derde kwart liep TeamNL Korfbal, aan de hand van Jelmer Jonker, weg van Duitsland en ging het steeds beter lopen. Na de schitterende fade-away waarmee Anouk Haars de ploeg op 23-10 zette nam Van den Bos een time-out voor Duitsland, maar dat sorteerde geen effect. Het slotakkoord was voor Lea Sander, die de eindstand op 26-12 bepaalde. Daarmee is TeamNL Korfbal zeker van een plek in de finale van de elfde editie van The World Games. Dat zal tevens het laatste internationale kunststukje van Barbara Brouwer zijn; zij heeft te kennen gegeven dat ze na The World Games afscheid neemt van TeamNL Korfbal.

De wedstrijd terugkijken kan hier

België met moeite naar finale
Tegenstander in de finale van zondag is België, maar dat ging niet van harte. De Belgen hadden veel moeite met Chinees Taipei, dat lang op voorsprong stond en op weg leek naar een stunt. In het laatste kwart kwamen de Diamonds uiteindelijk drie punten los (van 16-16 naar 19-16) en de ultieme eindsprint van de Taiwanezen kwam te laat (19-18 einde).

De finale van The World Games wordt zondagmiddag om 14.00 uur lokale tijd gespeeld (21.00 uur Nederlandse tijd) en is uiteraard te volgen via een livestream.

Foto: Marco en Jenna Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal