Skip to the main content

Finale voor TeamNL Korfbal na winst op Duitsland

Internationaal TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal speelt zondag de finale van The World Games in Birmingham, VS. In de halve finale was Nederland met 26-12 te sterk voor Duitsland. De tegenstander in de eindstrijd is België, dat in een moeizaam duel Chinees Taipei met 19-18 versloeg.

In het eerste kwart konden de Duitsers, die met 0-1 en 1-2 tot twee keer toe een voorsprong pakten, goed bijblijven. TeamNL Korfbal gaf veel verdedigende druk, waardoor Duitsland vaak snel balverlies leed, maar de kansen die de ploeg van Wilco van den Bos kreeg werden wel benut, waardoor het verschil in de eerste twee kwarten enigszins beperkt bleef. Aan de andere kant ontbrak bij TeamNL Korfbal de scherpte in de afronding, wat resulteerde in een 11-6 ruststand.

In het derde kwart liep TeamNL Korfbal, aan de hand van Jelmer Jonker, weg van Duitsland en ging het steeds beter lopen. Na de schitterende fade-away waarmee Anouk Haars de ploeg op 23-10 zette nam Van den Bos een time-out voor Duitsland, maar dat sorteerde geen effect. Het slotakkoord was voor Lea Sander, die de eindstand op 26-12 bepaalde. Daarmee is TeamNL Korfbal zeker van een plek in de finale van de elfde editie van The World Games. Dat zal tevens het laatste internationale kunststukje van Barbara Brouwer zijn; zij heeft te kennen gegeven dat ze na The World Games afscheid neemt van TeamNL Korfbal.

De wedstrijd terugkijken kan hier

België met moeite naar finale
Tegenstander in de finale van zondag is België, maar dat ging niet van harte. De Belgen hadden veel moeite met Chinees Taipei, dat lang op voorsprong stond en op weg leek naar een stunt. In het laatste kwart kwamen de Diamonds uiteindelijk drie punten los (van 16-16 naar 19-16) en de ultieme eindsprint van de Taiwanezen kwam te laat (19-18 einde).

De finale van The World Games wordt zondagmiddag om 14.00 uur lokale tijd gespeeld (21.00 uur Nederlandse tijd) en is uiteraard te volgen via een livestream.

Foto: Marco en Jenna Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League