Skip to the main content

Frieswijk(en) en Hendriks in de spotlight

Korfbal League Topkorfbal

Wat hebben Julian, Marloes en Pascal Frieswijk gemeen met Demi, Perr en Fleau Schuurs (tennis, voetbal, handbal), Celeste en Fabian Plak (volleybal) en Jorn, Inger en Kay Smits (handbal)? Het zijn allemaal broers en zussen, die op het hoogste niveau hun sport beoefenen.  In De Telegraaf  vertellen de vier topsport-trio’s en -duo’s, in het kader van ‘Nationale broer- en zusdag’ over hun onderlinge band.

Nadat de ‘Frieswijkjes’ over hun wensen, LDODK/Rinsma Modeplein, DOS’46 en het nationale team gesproken hebben, krijgt Marloes de vraag wie van haar twee broers de beste is. “Ze hebben hun specifieke kwaliteiten en het is voor mij lastig om te zeggen wie de beste is. Ik ben trots op allebei.”

De link naar het (premium-)artikel vind je hier.

Jet Hendriks in ‘Wat verdien je?’

Woensdagavond was Jet Hendriks te zien in het televisieprogramma ‘Wat verdien je?’ In deze informatieve quiz op NPO1 onthullen drie Nederlanders uit één beroepsgroep wat hun salaris is en discussiëren twee panels over dit ‘laatste taboe van Nederland’.

In deze aflevering, gericht op topsport, was Hendriks was samen te gast met hockeyer Valentin Verga en e-sporter Luca Schilder. De aankondiging van Hendriks lees je hier. De aflevering terugkijken doe je hier.


Foto: BNNVARA

Gerelateerde artikelen

Korfbal League in de media #12
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal League in de media #12
Wat brachten de (online) media over deze speelronde vol verrassingen? Zoals elke maandag na een Korfbal Leagueweekend vind je het overzicht hieronder. Alle eerder verschenen artikelen vind je op de mediapagina.
Lees meer
Korfbal League Recap #14
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal League Recap #14
In de veertiende speelronde van de Cashback World Korfbal League is TOP de tweede plaats kwijtgeraakt na de spannende kraker tegen koploper PKC. KZ nam deze positie over, al ging dat niet vanzelf: de ploeg uit Koog aan de Zaan had een moeizame wedstrijd tegen DOS'46. Verder won Blauw-Wit de degradatiekraker tegen Groen-Geel en pakte Fortuna in een enerverende wedstrijd erg belangrijke punten tegen directe concurrent LDODK.
Lees meer
KZ verslaat Blauw-Wit en neemt LDODK mee naar kampioenspoule
Korfbal League Topkorfbal
KZ verslaat Blauw-Wit en neemt LDODK mee naar kampioenspoule
Door met 24-30 te winnen van Blauw-Wit heeft KZ/Thermo4U zich dinsdagavond verzekerd van een plek in de kampioenspoule. Door dit resultaat weet ook LDODK/Rinsma Modeplein, dat zondag te sterk was voor Blauw-Wit, zich geplaatst voor de kampioenspoule. Blauw-Wit kan in puntenaantal nog gelijk komen met beide clubs, maar kan op basis van onderling resultaat geen tweede of derde meer worden.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #8: ruime uitslagen