Skip to the main content

Geen European Korfball Tour voor PKC en TOP

Internationaal Topkorfbal

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft woensdag bekendgemaakt dat ook de European Korfball Tour dit korfbalseizoen geen doorgang vindt. De finaleronde van deze experimentele clubcompetitie zou van 11 tot en met 13 februari in Nederland gespeeld worden en PKC/Vertom en TOP/LITTA zouden de twee Nederlandse deelnemers aan dit toernooi zijn.

De European Korfball Tour was door de IKF in het leven geroepen ter vervanging van de Europese clubtoernooien (Europa Cup en Europa Shield), die vanwege de maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus waren gecanceld. Naast Nederland zou ook België twee teams voor de finaleronde afvaardigen, Portugal en Duitsland zouden allebei met één deelnemer present zijn en voor de overige twee finaleplekken zou in de voorronde worden gestreden. In nauw overleg met het KNKV, dat daarbij PKC en TOP betrok, heeft de IKF nu besloten de European Korfball Tour af te gelasten.

‘Niet realistisch’
“Kijkend naar de huidige coronasituatie in Europa en de verwachtingen voor de komende maanden, is het niet realistisch om te geloven dat zaken dusdanig zullen verbeteren dat het dan mogelijk is om een succesvol en veilig evenement neer te zetten’, zo schrijft Gert Dijkstra (IKF Competition Committee) aan de deelnemende landen.

Kees Rodenburg, directeur KNKV: “Zo’n toernooi zou een Europees feestje moeten zijn en momenteel is daar helaas geen zicht op. Geen publiek, geen kantine open en waarschijnlijk maar weinig landen, waar dan alweer competitie gespeeld kan worden. Het KNKV organiseert graag, zeker met dit veelbelovende format, de European Korfball Tour in 2022.”

Meer over het niet doorgaan van de European Korfball Tour lees je op de website van de IKF.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

De held van... André Zwart
Korfbal League Topkorfbal
De held van... André Zwart

In deze korfballoze periode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? En wat passen ze toe in het eigen spel of leven? Deze keer is André Zwart aan de beurt.

Lees meer
Talents Only A en B #12: Bijna alle beslissingen zijn gevallen
Hoofdklasse B-aspiranten Topkorfbal
Talents Only A en B #12: Bijna alle beslissingen zijn gevallen

Na deze speelronde zijn alle kwartfinalisten bekend: Heerenveen B1, DOS’46 B1, KZ/Thermo 4U B1 en Fortuna/Delta Logistiek B1 zullen mogen gaan uitvechten wie zich Kampioen van Nederland mag gaan noemen. Daarnaast degradeerden Unitas/Perspectief B1 en De Meeuwen B1 uit Hoofdklasse A, terwijl de degradatiestrijd in Hoofdklasse B nog niet gestreden is.

Lees meer
Recap #3: PKC overklast Oost-Arnhem, gelijkspel bij DVO - KCC
Korfbal League Topkorfbal
Recap #3: PKC overklast Oost-Arnhem, gelijkspel bij DVO - KCC

In Papendrecht was PKC veel te sterk voor promovendus Oost-Arnhem. In de andere poule verspeelde DVO een voorsprong van zeven punten, maar KCC kon niet profiteren.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6