Skip to the main content

Geen medaille voor Nederland op eerste WK Beachkorfbal

Beachkorfbal

Het Nederlandse beachkorfbalteam dat vrijdag en zaterdag in Nador, Marokko in actie kwam op het eerste WK Beachkorfbal is er niet in geslaagd een medaille te veroveren. Nederland, dat vertegenwoordigd werd door het politieteam dat in 2021 Nederlands kampioen werd, verloor in de kwartfinale van Hongarije en zag de kans op eremetaal in rook opgaan.

De trip naar Marokko kende een chaotische aanloop, met vertragingen op het vliegveld en uiteindelijk een heel vroege vlucht vanuit België, op de dag dat het toernooi begon. Desalniettemin kende de ploeg, met als bondscoach Barry Schep, een goede eerste toernooidag. In poule B – met daarin verder België, Wales, Engeland, India, Hong Kong en Marokko 2 – werd alleen het laatste duel met de Belgen verloren (5-7). Het leverde vrijdag een tweede plaats in de poule op.

De start van de finaledag op zaterdag verliep een stuk minder goed. De kwartfinale van Hongarije werd na golden goal en strafworpen verloren en daarmee waren de ereplaatsen uit het zicht. De halve finale tegen India en de strijd om plek vijf met Marokko werden beide gewonnen, waardoor Nederland als vijfde dit WK besloot. Wereldkampioen werd uiteindelijk Polen, nadat in de finale Portugal verslagen werd. Het brons ging naar België, Hongarije werd vierde.

“Eén wedstrijd onder onze maat spelen heeft ons helaas een medaille gekost”, aldus Schep. “Heel het toernooi heeft de ploeg goed gepresteerd, behalve tegen Hongarije en dat is heel zuur. Ik ben trots op hoe de spelers zich hebben hersteld na deze teleurstelling en gelukkig hebben ze daarna het gewenste niveau gehaald. Het was een geweldige ervaring op een fantastisch georganiseerd toernooi.”

Op de website van de IKF zijn alle uitslagen en de wedstrijden die op veld één gespeeld werden terug te vinden.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League