Skip to the main content

Geen medaille voor Nederland op eerste WK Beachkorfbal

Beachkorfbal

Het Nederlandse beachkorfbalteam dat vrijdag en zaterdag in Nador, Marokko in actie kwam op het eerste WK Beachkorfbal is er niet in geslaagd een medaille te veroveren. Nederland, dat vertegenwoordigd werd door het politieteam dat in 2021 Nederlands kampioen werd, verloor in de kwartfinale van Hongarije en zag de kans op eremetaal in rook opgaan.

De trip naar Marokko kende een chaotische aanloop, met vertragingen op het vliegveld en uiteindelijk een heel vroege vlucht vanuit België, op de dag dat het toernooi begon. Desalniettemin kende de ploeg, met als bondscoach Barry Schep, een goede eerste toernooidag. In poule B – met daarin verder België, Wales, Engeland, India, Hong Kong en Marokko 2 – werd alleen het laatste duel met de Belgen verloren (5-7). Het leverde vrijdag een tweede plaats in de poule op.

De start van de finaledag op zaterdag verliep een stuk minder goed. De kwartfinale van Hongarije werd na golden goal en strafworpen verloren en daarmee waren de ereplaatsen uit het zicht. De halve finale tegen India en de strijd om plek vijf met Marokko werden beide gewonnen, waardoor Nederland als vijfde dit WK besloot. Wereldkampioen werd uiteindelijk Polen, nadat in de finale Portugal verslagen werd. Het brons ging naar België, Hongarije werd vierde.

“Eén wedstrijd onder onze maat spelen heeft ons helaas een medaille gekost”, aldus Schep. “Heel het toernooi heeft de ploeg goed gepresteerd, behalve tegen Hongarije en dat is heel zuur. Ik ben trots op hoe de spelers zich hebben hersteld na deze teleurstelling en gelukkig hebben ze daarna het gewenste niveau gehaald. Het was een geweldige ervaring op een fantastisch georganiseerd toernooi.”

Op de website van de IKF zijn alle uitslagen en de wedstrijden die op veld één gespeeld werden terug te vinden.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal