Skip to the main content

Geen medaille voor Nederland op eerste WK Beachkorfbal

Beachkorfbal

Het Nederlandse beachkorfbalteam dat vrijdag en zaterdag in Nador, Marokko in actie kwam op het eerste WK Beachkorfbal is er niet in geslaagd een medaille te veroveren. Nederland, dat vertegenwoordigd werd door het politieteam dat in 2021 Nederlands kampioen werd, verloor in de kwartfinale van Hongarije en zag de kans op eremetaal in rook opgaan.

De trip naar Marokko kende een chaotische aanloop, met vertragingen op het vliegveld en uiteindelijk een heel vroege vlucht vanuit België, op de dag dat het toernooi begon. Desalniettemin kende de ploeg, met als bondscoach Barry Schep, een goede eerste toernooidag. In poule B – met daarin verder België, Wales, Engeland, India, Hong Kong en Marokko 2 – werd alleen het laatste duel met de Belgen verloren (5-7). Het leverde vrijdag een tweede plaats in de poule op.

De start van de finaledag op zaterdag verliep een stuk minder goed. De kwartfinale van Hongarije werd na golden goal en strafworpen verloren en daarmee waren de ereplaatsen uit het zicht. De halve finale tegen India en de strijd om plek vijf met Marokko werden beide gewonnen, waardoor Nederland als vijfde dit WK besloot. Wereldkampioen werd uiteindelijk Polen, nadat in de finale Portugal verslagen werd. Het brons ging naar België, Hongarije werd vierde.

“Eén wedstrijd onder onze maat spelen heeft ons helaas een medaille gekost”, aldus Schep. “Heel het toernooi heeft de ploeg goed gepresteerd, behalve tegen Hongarije en dat is heel zuur. Ik ben trots op hoe de spelers zich hebben hersteld na deze teleurstelling en gelukkig hebben ze daarna het gewenste niveau gehaald. Het was een geweldige ervaring op een fantastisch georganiseerd toernooi.”

Op de website van de IKF zijn alle uitslagen en de wedstrijden die op veld één gespeeld werden terug te vinden.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Ereklasse '23-'24, ronde 3
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse '23-'24, ronde 3
Een aantal ploegen speelde afgelopen week een doordeweekse wedstrijd, in verband met het aanstaande WK Korfbal (20 t/m 29 oktober) in Taiwan. Avanti-Fortuna (poule 6) kende dinsdagavond een heel magere eindstand, de return op zaterdag was een stuk doelpuntrijker. De Amsterdamse burenruzie op zondag was spannend, maar Blauw-Wit trok aan het langste eind. Verder kende speelronde drie geen grote bijzonderheden.
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Ook de dames zijn afgelopen weekend weer gestart en de eerste speelronde resulteerde direct in een aantal mooie, spannende wedstrijden! In de Topklasse A won De Korfrakkers met een jong team overtuigend van ODC. De andere twee wedstrijden waren spannender, maar ook Oranje Wit en VIOS/Spes mochten twee punten bijschrijven. In de Topklasse B versloeg Melderslo Swift/HBSV met ruime cijfers. Landskampioen Rosolo wist ook te winnen, net als DDW.
Lees meer
Niebeek en Boode maken WK-selectie bekend
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode maken WK-selectie bekend
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode hebben woensdagochtend (20 september) de definitieve WK-selectie bekend gemaakt. De groep die op 14 oktober afreist naar Taiwan bestaat uit zeven vrouwen en zeven mannen.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League