Skip to the main content

Goal van de Week 2021-2022 #3

Korfbal League Topkorfbal

Er viel genoeg te genieten in speelronde drie en de mooie goals vlogen ons om de oren. Het was dan ook niet heel makkelijk om zes kandidaten te kiezen, maar het is gelukt. Nu is het aan jou om te stemmen op jouw favoriet.

De winnaars van vorige week zijn Nynke Lokhorst (Oost-Arnhem) met 52% van de stemmen en Matté Lipke (KZ/Thermo4U) met 51% van de stemmen.

Vrouwen

Na haar zus Nynke afgelopen week, is nu Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek) genomineerd voor de ‘Goal van de Week’. Lokhorst maakte haar rentree in de basis na een blessure en bijbehorende operatie en deed dat voortreffelijk. Met haar buzzerbeater bepaalde zij zaterdag tegen KCC/CK Kozijnen de ruststand op 5-13.

In de slotfase van het bloedstollende duel tussen KZ/Thermo4U en Blauw-Wit (A) kwam Marjolijn Schenk binnen de lijnen en zij was direct belangrijk voor haar ploeg. Haar onehander was de 14-16 en leidde de comeback van de Koogers in.

Ook Marjolijn Kroon (LDODK/Rinsma Modeplein) was bepalend voor haar ploeg afgelopen weekend, in het duel met Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Kroon, die dit seizoen haar rentree maakte bij de Friezen, rondde de haar doorloopbal knap af (24-20) en doorbrak daarmee de run van Dalto.

Mannen

Mike van de Reep was niet alleen Man of the Match voor Blauw-Wit (A) afgelopen zaterdag, met zijn winnende vrije bal op vier seconden voor het einde van de wedstrijd sleept hij ook een nominatie voor de ‘Goal van de Week’ in de wacht.

Christian Dekkers (DOS’46) was zaterdag in het duel met Oost-Arnhem on fire. Veel van zijn hand werd gepromoveerd tot doelpunt, maar zijn achtste was de mooiste van de avond. Het was de 10-22 in een wedstrijd die uiteindelijk ruim gewonnen werd door DOS’46.

Ook Jelmer Jonker (PKC/Vertom) speelde een productieve wedstrijd, tegen TOP/LITTA. Zijn zesde doelpunt (de 26-13) was een fraai jumpshot op aangeven van Richard Kunst en verdient een nominatie voor de ‘Goal van de Week’.

Stemmen op jouw favoriete mannengoal kan hier, voor de mooiste vrouwengoal klik je hier. De stembussen sluiten op dinsdag 7 december aanstaande.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal