Skip to the main content

Goal van de Week #5

Korfbal League Topkorfbal

Speelronde zes staat alweer voor de deur, maar eerst moeten we de Goal van de Week van speelronde vijf nog afhandelen. Aan mooie goals wederom geen gebrek, we hebben er weer zes voor je geselecteerd om uit te kiezen.

Vrouwen

De eerste genomineerde komt uit de wedstrijd tussen TOP/LITTA en Dalto/Klaverblad Verzekeringen. De dames van TOP hadden duidelijk over op de dames van Dalto en er werden heel erg veel (mooie) doorloopballen gemaakt. Deze van Roos Verheugt leverde haar een nominatie voor de Goal van de Week van speelronde vijf op.

Nog een Roos met een nominatie; dit keer Roos Scherrenburg van DVO/Accountor. DVO kende een lastige middag tegen Fortuna/Delta Logistiek en het duurde lang voor de Bennekommers op gang kwamen. Na een 1-5 achterstand waren het de dames Boadi en Scherrenburg die DVO weer terug in de wedstrijd hielpen, waarbij de knap afgemaakte actie van Scherrenburg een nominatie waard bleek.

Last but not least: Eline van Veldhuisen. Het duel tussen KCC/CK Kozijnen en DOS’46 was niet om over naar huis te schrijven, maar de 10-18 van Van Veldhuisen, die dit seizoen al 21 treffers maakte en de tweede plaats op de topscorers-ranglijst bezet, was wel een lichtpuntje. In de eerste speelronde van dit seizoen won Van Veldhuisen de wekelijkse strijd om de mooiste goal, lukt het haar om haar tweede nominatie wederom in winst om te zetten?

Mannen

Ook bij de mannen vinden we een speler van TOP/LITTA terug, in de persoon van Nick Pikaar. De voorsprong van TOP was zodanig groot, dat de ploeg uit Sassenheim enigszins kon spelen met tegenstander Dalto. Pikaar troefde directe tegenstander Den Ouden af en prikte knap de 34-20 binnen. Het zal voorlopig de laatste nominatie zijn voor Pikaar, die er met een breuk in zijn elleboog (opgelopen in het duel met Fortuna) zo’n vier tot zes weken uit ligt.

Niet alleen TOP kon mooie goals maken, ook Dalto liet zien dat het echt wel kan korfballen. De tandem Schulting – Siedsma loopt al het hele seizoen prima en ook in het duel met TOP lieten beide heren zich gelden. Schulting profiteerde van het gretig inspringen van Snel, en omdat Siedsma op het juiste moment wegstapte en daarmee zijn heer bezig hield, kon Schulting zelf de 20-13 maken.

De laatste kanshebber van deze week is Julian Frieswijk. Frieswijk speelt tot nu toe een prima seizoen bij LDODK/Rinsma Modeplein, en pakt geregeld zijn doelpunten mee. Zo ook in het duel met PKC/Vertom. Met zijn tweede doelpunt van de middag verkleinde hij de achterstand van LDODK weer enigszins, maar de Friezen kwamen ruim te kort tegen titelkandidaat PKC.

Stemmen op jouw favoriete goal van speelronde vijf kan tot woensdagmiddag 12 uur. Stemmen op de mooiste vrouwengoal doe je hier, voor de mannen klik je hier. Heb je al gestemd op de Goal van de Week van speelronde vier? Dat kan nog tot maandagmiddag!

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk