Skip to the main content

Goal van de Week #9

Korfbal League Topkorfbal

Er stonden een paar belangrijke wedstrijden op het programma afgelopen weekend. Toch was de spanning geen rem op het maken van mooie doelpunten, dus er viel weer genoeg te kiezen. Nu is het aan jou om te stemmen op de mooiste goals bij de mannen en de vrouwen!

Eerst de winnaars van ronde acht. Bij zowel de vrouwen als de mannen waren de verschillen groot. Bij de vrouwen stak Marjolijn Schenk met kop en schouders boven haar concurrentes uit en zij werd met ruim 51% van de stemmen uitgeroepen tot winnares van ronde acht. Bij de mannen was het verschil nóg groter. De prachtige onehander van Matthijs Baerends (Oost-Arnhem) leverde hem maar liefst 71% van de stemmen én de overwinning op.

Vrouwen

De eerste kanshebster bij de vrouwen is Jet Hendriks (TOP/LITTA). Hendriks is een fantastische verdedigster, maar aanvallend is ze ook heel sterk. In de heenwedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek was Hendriks nog belangrijk in de slotfase, in het duel van afgelopen zaterdag was ze iets minder prominent aanwezig. Desalniettemin is ze met deze heerlijke actie (de 11-11 vlák voor rust) genomineerd voor de ‘Goal van de Week’.

Roos Verheugt (TOP/LITTA) was zaterdag ‘aan’ in het duel met Fortuna. Meermaals gaf zij haar directe tegenstandster Michelle van Geffen het nakijken, in een ultieme poging om ‘haar’ TOP in de race om de eerste plaats in de poule te houden. De goal waarmee zij genomineerd werd voor de ‘Goal van de Week’ was de 14-15, een heel belangrijke aansluitingstreffer.

Bij DVO/Accountor had Caitlin Keller het vizier op scherp. Met zes goals werd zij – naast topschutter Gertjan Meerkerk – topscorer bij de Bennekommers, in de wedstrijd tegen DOS’46. Een belangrijke wedstrijd, waarin DVO er met de winst vandoor ging en zich daarmee plaatste voor de play-offs. Van de zes doelpunten van Keller was dit toch wel de mooiste: de 19-11.

Mannen

Ook LDODK/Rinsma Modeplein had een zege nodig om zich te plaatsen voor de play-offs. In het duel met Oost-Arnhem speelde Erwin Zwart een matige eerste helft, maar in de tweede helft vielen de ballen wel voor de Fries. Na twee belangrijke doelpunten van invaller Christian Dekkers maakte Zwart de 16-13, waarmee hij genomineerd is voor de ‘Goal van de Week’ en was het gat geslagen.

De Arnhemmers deden nog wel wat terug in de slotfase van de wedstrijd en Jasper Broenink liet nog maar eens zijn kunsten zien. Hij zou zeven keer trefzeker zijn, waarbij zijn zesde (de 24-19) de mooiste was.

De laatste genomineerde van deze week is Jelmer Jonker van PKC/Vertom. Zoals we dit seizoen al vaker zagen, is de tandem Van Wijngaarden – Jonker een genot om naar te kijken. De mannen vinden elkaar blindelings en dat lag ook aan dit doelpunt ten grondslag. Het was pas het derde doelpunt van de wedstrijd (0-3) maar mooier werden ze niet meer.

Stemmen op jouw favoriete mannengoal kan hier, voor de mooiste vrouwengoal klik je hier.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Programma en aanwijzingen returns
Korfbal League Topkorfbal
Programma en aanwijzingen returns

Na de heenwedstrijden in play-offronde 1 is het zaterdag 27 maart tijd voor de returns in de best of three-serie. Hoe laat is welke wedstrijd en welke arbiters zijn door het KNKV aangewezen?

Lees meer
Brouwer (TOP): 'Ik zoek juist graag contact met publiek'
Ereklasse Topkorfbal
Brouwer (TOP): 'Ik zoek juist graag contact met publiek'

TOP/LITTA beleefde een prima eerste helft van het veld. Het won al haar wedstrijden en staat daardoor met tien punten bovenaan in de Ereklasse. Dinsdag speelde de ploeg van de nieuwe trainer Leon Braunstahl voor het eerst zonder publiek.

Lees meer
Korfbal League: ook duels in komende drie speelronden vervroegd
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal League: ook duels in komende drie speelronden vervroegd

Als gevolg van de verlenging van de avondklok tot begin maart zijn ook in de komende drie speelronden van de Korfbal League de aanvangstijden van enkele duels vervroegd.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Records: Op weg naar ronde getallen
Internationaal TeamNL Korfbal
VIDEO: Afscheid Snel, Split en Pikaar