Skip to the main content

Haars en De Korte bij TeamNL Korfbal, selectiestatus Keller en Faber

Internationaal TeamNL Korfbal

Zoals elk seizoen is daags na de Korfbal Leaguefinale de nieuwe selectie van TeamNL Korfbal bekend geworden. Anouk Haars (KZ/Thermo4U) en Annelie de Korte (DVO/Accountor) treden per direct toe tot het nationale keurkorps, dat zich voorbereidt op de World Games in Amerika (13-17 juli). Verder ontvangen Caitlin Keller (DVO/Accountor) en Ran Faber (LDODK/Rinsma Modeplein) een selectiestatus, waarmee ze de gelegenheid krijgen om mee te trainen op Papendal en aansluiting te vinden.

Na het stoppen van Jet Hendriks en de huidige blessure van Marjolijn Schenk – zij zit door een breuk in haar kuitbeen en enkel in de ziektewet – waren er aan de vrouwenkant twee A-statusplekken vrijgekomen. Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode hebben besloten om die twee plekken in te laten vullen door Anouk Haars (KZ/Thermo4U, foto bericht) en Annelie de Korte (DVO/Accountor, foto homepage).

Niebeek: “Anouk heeft een sterk seizoen gedraaid bij KZ. Ten opzichte van eerdere seizoenen is ze ook nóg beter gaan schieten. Ze zit al een tijdje dicht tegen TeamNL Korfbal aan en heeft dit seizoen bewezen de stap te kunnen maken. Annelie is de revelatie van dit seizoen. Ze kan bouwen op haar verdedigende kwaliteiten en heeft bewezen er ook in samenspel en aanvallend vermogen te staan. Ze mag nog in U19, was al doorgeschoven naar Talent TeamNL Korfbal (U21) en mag zich nu dus bewijzen bij het grote Oranje. Ja, dat is erg bijzonder.”

Naast de genoemde toevoegingen aan de vrouwenkant blijft de selectie van TeamNL Korfbal ongewijzigd.

Selectiestatus voor Keller en Faber
TeamNL Korfbal heeft vanuit NOC*NSF de mogelijkheid om naast achttien A-statussen ook nog twee selectiestatussen in te vullen. Met zo’n status krijgen potentiële TeamNL Korfbal-kandidaten de gelegenheid om aan het programma deel te nemen en zo aansluiting te vinden. Het zijn dus Caitlin Keller (DVO/Accountor) en Ran Faber (LDODK/Rinsma Modeplein) die hiermee de gelegenheid krijgen om zich met de allerbesten te meten.

Niebeek: “Caitlin is jong en talentvol en heeft in de competitie en bij Talent TeamNL Korfbal bewezen dicht tegen het niveau van TeamNL Korfbal aan te zitten. Dit zelfde geldt voor Ran en hij is wat mij betreft een voorbeeld van een sporter, die erg goed weet wat hij wil en in staat is om daar doelstellingen op korte en lange termijn aan te koppelen Dat is knap op die leeftijd.”

World Games
Na het gewonnen EK, eind oktober, is TeamNL Korfbal in voorbereiding op de World Games, na de Olympische Spelen het grootste multisportevenement ter wereld. Het korfbaltoernooi in Birmingham (VS) wordt van 13 tot en met 17 juli gespeeld. TeamNL Korfbal treft in poule A Chinees Taipei, Portugal en Tsjechië. In poule B neemt België het op tegen China, Duitsland en Suriname. Zaterdag 16 juli worden de halve finales gespeeld, de finale staat op zondag 17 juli gepland.

Net als in 2017 (video) coördineert het KNKV – in opdracht van NOC*NSF – de Nederlandse uitzending naar de World Games. Meer informatie over de Nederlandse delegatie vind je op theworldgamesnl.nl.

Voorbereidingstraject
Samen met Talent TeamNL Korfbal (U21) reist de selectie van Niebeek en Boode vrijdag af naar Portugal voor een tiendaagse trainingsstage. TeamNL Korfbal speelt 24 mei in Bennekom een interland tegen Duitsland, op 19 juni wordt er in Gorredijk tegen Suriname gespeeld en 26 juni is in Den Haag België de tegenstander. Maandag 4 juli stapt de uiteindelijke World Games-selectie (zeven om zeven) in het vliegtuig naar Amerika.

Foto’s: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #10
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #10
Na speelronde tien is er aandacht voor Unitas dat vrijwel zeker weet dat het bij één seizoen in de Kenonz Korfbal League blijft. NH Nieuws maakte een samenvatting van KZ vs. Blauw-Wit en De Stentor sprak Jelmer Jonker (PKC) bij zijn terugkeer in 'De Eendracht' in Nijeveen.
Lees meer
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Op 4 januari is de kaartverkoop voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023 gestart. De eerste fans, die zich hadden ingeschreven voor de pre-registratie, hebben om 12 uur toegang gekregen tot de ticketshop. Inmiddels zijn de eerste kaarten voor de finale van de Kenonz Korfbal League, het korfbalfeest van het jaar, dan ook al verkocht.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League