Skip to the main content

Harjan Visscher (Fortuna): ‘Ik had deze stap écht nodig’

Ereklasse Topkorfbal

Fortuna/Delta Logistiek is het seizoen begonnen met twee overwinningen. LDODK/Rinsma Modeplein en DeetosSnel werden tot nu toe verslagen in de Ereklasse A. Echter, bij de Delftenaren draait het niet echt om het resultaat, maar meer om het zoeken naar dé succesformule. Zo moet bijvoorbeeld aanwinst Harjan Visscher nog ingepast worden in het team. Hij maakte dit seizoen de overstap van DOS’46.

En die overstap bevalt de 23-jarige speler goed. “Ja, alles bevalt eigenlijk goed. De weerstand op trainingen is hoger en het wonen in Delft bevalt me. Ik wil het beste uit mezelf halen en ik denk dat deze stap belangrijk is daarin. Om beter te worden, heb je gewoon betere spelers om je heen nodig. Het is ook fijn om tegen andere mensen te trainen. Ik kon op gegeven moment de acties van Jelmer (Jonker, red.) wel dromen, haha!”

“Uiteraard moest ik nog wel even wennen, net als de rest van het team. Vandaar dat we ook nog niet op ons topniveau zijn. We draaien nog erg veel door en dat resulteerde in een magere overwinning op LDODK, maar ja, dat is ook geen slechte ploeg. En onze afronding was gewoon slecht. We scoren er maar 17 van de 141 (!) doelpogingen. Hoe meer we aan elkaar wennen, hoe beter dat gaat worden. Afgelopen zaterdag zag je dat tegen DeetosSnel al. Dat was lekker, om er toch even 28 te scoren en te laten zien dat we wel veel beter zijn dan de onderkant van de Ereklasse.”

Klaar voor een stap
Voor Visscher was het echt tijd om een stap te zetten. “We hebben een aantal jaar terug bij DOS’46 tegen elkaar gezegd: we gaan ervoor. We willen die play-offs in. Maar dat zat er de komende tijd écht niet in. Toen ben ik gaan nadenken, wat wil ik? Wil ik nog jaren op een goed niveau blijven spelen of wil ik voor het hoogste gaan en in Ahoy spelen? Dat laatste is het geworden en ik kijk er zó naar uit om voor de prijzen te gaan spelen. Daarnaast wordt er in het veld nu ook wat anders van mij verwacht. Het spel zal niet meer op mij gericht zijn, maar over alle schijven gaan. Dat vind ik lekker.”

“Het is overigens niet zo dat ik alleen door de onrust bij DOS’46 weg ben gegaan. Het was voor mij sowieso al beter om me ergens anders te ontwikkelen. Natuurlijk gaf de onrust op de club het laatste zetje, maar het zal al veel langer in mijn hoofd.” Visscher koestert dan ook geen wrok meer, richting zijn oude ploeg. “Ik kijk er gewoon naar uit om tegen mijn oude ploeg te spelen. Ik heb er geen negatieve gedachten over. Natuurlijk is het niet leuk hoe het gelopen is, maar het is nu eenmaal zo.”

Hij vergelijkt zijn nieuwe club dan ook graag met zijn oude. “Ja, het gezellige karakter en het leuk omgaan met elkaar. Dat is echt hetzelfde. Toen ik tegen Fortuna speelde had ik altijd een goed gevoel bij de club. En na de eerste gesprekken werd dat alleen maar beter. Ik ben tot nu toe erg blij dat ik hierheen ben gekomen. Er was ook interesse van andere ploegen, maar dat is nooit echt een serieuze optie geweest.”

Goede start, al is resultaat minder belangrijk
Zoals gezegd won Fortuna tot nu toe al haar wedstrijden. “Maar dat zegt nog niet zoveel. We spelen, zoals ik al zei, in verschillende samenstellingen en zijn nog aan het zoeken naar de beste optie. Voor Fortuna blijft het veld een opmaat naar de zaal, waar het allemaal moet gebeuren. Ik hoop dat het met corona straks beter gaat en we gewoon voor een volle hal kunnen gaan spelen. Uiteindelijk doe je het daar toch voor.”

Toch gaat Visscher op het veld ook elke wedstrijd honderd procent voor de winst. “Het mag dan een soort voorbereiding zijn, maar ik heb een ontzettende hekel aan verliezen. Ook zondag tegen AW.DTV willen we gewoon die twee punten pakken én laten zien dat we een klasse beter zijn.”

Foto: Maarten Boot, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Hoofdklasse B, #3: Avanti in bloedvorm, Fiks ook nog foutloos
Hoofdklasse Topkorfbal
Hoofdklasse B, #3: Avanti in bloedvorm, Fiks ook nog foutloos

Avanti/Post Makelaardij en Fiks zijn de trotse koplopers na de derde speelronde van de Hoofdklasse B. Avanti won thuis verrassend met 22-19 van GG/IJskoud de Beste.

Lees meer
VIDEO: RTC Noord U19
Evenementen Topkorfbal
VIDEO: RTC Noord U19

RTC Noord U19 kwam in actie tijdens de Korfbal Challenge 2019. We volgden Noord in de jacht op een finaleplek en tijdens de bekendmaking en presentatie van Nederland U19.

Lees meer
Hoofdklasse A, #5: Top vier wint overtuigend, lastige wedstrijd voor Wageningen
Hoofdklasse Topkorfbal
Hoofdklasse A, #5: Top vier wint overtuigend, lastige wedstrijd voor Wageningen

Net als heel sportend Nederland was het even wennen voor de Hoofdklasseploegen: geen publiek meer langs de lijnen. Daarnaast hadden de ploegen ook last van de stromende regen.

Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
'Eerste doel is nu om het sporten zelf overeind te houden'
Ereklasse Topkorfbal
Brouwer (TOP): 'Ik zoek juist graag contact met publiek'