Skip to the main content

Hoofdklasse: Groen-Geel en Wageningen pakken punten

Hoofdklasse Topkorfbal

Twee doordeweekse Hoofdklassewedstrijden: met het oog op de voorbereiding op de Korfbal League werden de returns Groen-Geel – Dalto en Wageningen – Oost-Arnhem (speelronde acht) naar voren gehaald. In de heenwedstrijden waren Dalto en Oost-Arnhem de sterksten, nu waren de rollen omgedraaid.

GG/IJskoud de Beste – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Vanaf het begin van de wedstrijd was Groen-Geel de bovenliggende partij in wat een kwalitatief heel behoorlijke wedstrijd zou worden. Ook in score waren het de Wormernezen die de hele wedstrijd het voortouw hadden. Na een 13-11 ruststand kon Groen-Geel de voorsprong uitbouwen naar vijf verschil, maar uiteindelijk kon Dalto de schade beperkt houden. Echter, doordat Dalto in de heenwedstrijd met één doelpunt verschil won, heeft Groen-Geel nu wel een beter onderling resultaat. Daniel Harmzen: “Verdedigend maakten we veel individuele foutjes buiten de taak, maar we hebben de hele wedstrijd goed aangevallen.” Barry Schep: “We hebben de hele wedstrijd moeten knokken om op gelijke hoogte te komen maar Groen-Geel heeft met de mannen gewoon heel veel knappe goals gemaakt.” (Uitslag: 21-19)

KV Wageningen – Oost-Arnhem
Bij Oost-Arnhem ontbraken niet alleen hoofdtrainer Henco Pullen en assistent Bart Reijgers, ook kampt de ploeg met drie geblesseerde dames. “Door de vele wijzigingen ontbraken de vastigheden, waardoor het lastig korfballen is tegen een ploeg die gretig is”, analyseerde aanvoerder Rick Verdouw. En gretig was Wageningen, na de 21-11 nederlaag in de heenwedstrijd. Beide ploegen gaven elkaar niet veel ruimte in de eerste helft (10-10 rust) en gedurende de tweede helft was het stuivertje wisselen. In de slotfase pakte Wageningen een voorsprong, die het niet meer weggaf. Ron Steenbergen: “In tegenstelling tot eerste wedstrijd konden we dit keer goed aanhaken en hadden we het verdedigend beter op de rit.” Verdouw: “We konden moeilijk onder de druk van Wageningen uitkomen en het is lastig om zonder coach een wedstrijd te spelen, hierdoor ben je onbewust ook met andere dingen bezig. We zien dit als een incident en gaan vol vertrouwen richting komende zaterdag.” (Uitslag: 22-18)

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League