Skip to the main content

Hoofdklasse: Groen-Geel en Wageningen pakken punten

Hoofdklasse Topkorfbal

Twee doordeweekse Hoofdklassewedstrijden: met het oog op de voorbereiding op de Korfbal League werden de returns Groen-Geel – Dalto en Wageningen – Oost-Arnhem (speelronde acht) naar voren gehaald. In de heenwedstrijden waren Dalto en Oost-Arnhem de sterksten, nu waren de rollen omgedraaid.

GG/IJskoud de Beste – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Vanaf het begin van de wedstrijd was Groen-Geel de bovenliggende partij in wat een kwalitatief heel behoorlijke wedstrijd zou worden. Ook in score waren het de Wormernezen die de hele wedstrijd het voortouw hadden. Na een 13-11 ruststand kon Groen-Geel de voorsprong uitbouwen naar vijf verschil, maar uiteindelijk kon Dalto de schade beperkt houden. Echter, doordat Dalto in de heenwedstrijd met één doelpunt verschil won, heeft Groen-Geel nu wel een beter onderling resultaat. Daniel Harmzen: “Verdedigend maakten we veel individuele foutjes buiten de taak, maar we hebben de hele wedstrijd goed aangevallen.” Barry Schep: “We hebben de hele wedstrijd moeten knokken om op gelijke hoogte te komen maar Groen-Geel heeft met de mannen gewoon heel veel knappe goals gemaakt.” (Uitslag: 21-19)

KV Wageningen – Oost-Arnhem
Bij Oost-Arnhem ontbraken niet alleen hoofdtrainer Henco Pullen en assistent Bart Reijgers, ook kampt de ploeg met drie geblesseerde dames. “Door de vele wijzigingen ontbraken de vastigheden, waardoor het lastig korfballen is tegen een ploeg die gretig is”, analyseerde aanvoerder Rick Verdouw. En gretig was Wageningen, na de 21-11 nederlaag in de heenwedstrijd. Beide ploegen gaven elkaar niet veel ruimte in de eerste helft (10-10 rust) en gedurende de tweede helft was het stuivertje wisselen. In de slotfase pakte Wageningen een voorsprong, die het niet meer weggaf. Ron Steenbergen: “In tegenstelling tot eerste wedstrijd konden we dit keer goed aanhaken en hadden we het verdedigend beter op de rit.” Verdouw: “We konden moeilijk onder de druk van Wageningen uitkomen en het is lastig om zonder coach een wedstrijd te spelen, hierdoor ben je onbewust ook met andere dingen bezig. We zien dit als een incident en gaan vol vertrouwen richting komende zaterdag.” (Uitslag: 22-18)

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal