Skip to the main content

Hoofdklasse Round-Up: geen verrassingen

Hoofdklasse Topkorfbal

Slechts vier wedstrijden in de Hoofdklasse afgelopen weekend, waarin zich geen grote verrassingen voordeden. Ook op de ranglijst veranderde er daardoor weinig: het blijft spannend bovenin beide poules, met minimale onderlinge verschillen.

Hoofdklasse A
Oost-Arnhem – Heerenveen

Hekkensluiter Heerenveen trof in de eerste wedstrijd na de zaal direct koploper Oost-Arnhem. Hoewel beide ploegen elkaar in de beginfase weinig ontliepen, werd het kwaliteitsverschil daarna duidelijk zichtbaar. In het tweede deel van de eerste helft werd het gat gemaakt naar een 13-7 ruststand. Dat verschil werd alleen maar uitgebreid in de tweede helft. Heerenveen-coach Ralph de Vries baalde van het grote verschil: “In de beginfase was het nog redelijk, maar dat hield snel op. Wij kwamen op alle fronten tekort.” Henco Pullen (Oost-Arnhem) was wel blij met de eerste wedstrijd en de uitslag. “We begonnen nog wat slordig, vooral verdedigend, waardoor we teveel weggaven. De tweede helft konden we het verschil uitbreiden met veel verschillende doelpuntenmakers.” (Uitslag: 29-12)

Mid-Fryslân/Jansma Burdaard – Wageningen
Vanaf het eerste begin was Wageningen de bovenliggende partij. De bezoekers gaven verdedigend veel druk, waar Mid-Fryslân duidelijk last van had. Bovendien schoot Wageningen in de eerste helft een hoog percentage, wat resulteerde in een 9-14 voorsprong bij rust. Na rust werd het spel van beide kanten wat fysieker, met name in de rebound vochten Martijn de Bruin (Mid-Fryslân) en Pim Steenbergen (Wageningen) felle duels uit, wat leidde tot een gele kaart voor De Bruin. Erg veel invloed op de wedstrijd had het voorval niet, Wageningen bleef ook in de tweede helft de voorsprong vasthouden. Ron Steenbergen was tevreden met de winst: “Het was dat één vak nog wat haperde aan het einde, anders hadden we veel meer goals gemaakt.” (Uitslag: 17-21)

Stand in HKA

W P
1. Oost-Arnhem 9 15
2. Tempo 9 14
3. Wageningen 9 14
4. Meervogels 9 12
5. Mid-Fryslân 9 10
6. SCO 9 4
7. Rohda 9 3
8. Heerenveen 9 0

 

Programma:
Zaterdag 14/5
15.00 uur Wageningen – SCO
15.30 uur Tempo – Mid-Fryslân
15.30 uur Heerenveen – Rohda
16.00 uur Meervogels – Oost-Arnhem

Hoofdklasse B
Swift (M) – GG/IJskoud de Beste

Groen-Geel startte zonder Carlo de Vries, Terrenc Griemink en Lindsy Krop aan het duel met Swift. “Na één training en één oefenwedstrijd zaten we de eerste fase nog een beetje in de zaalmodus”, aldus Daniel Harmzen. “Veel snelle schoten en een laag rendement, wat in het voordeel van Swift was.” De ploeg uit Middelburg haalde bovendien zelf een hoog rendement en speelde een prima eerste helft. Desalniettemin had Groen-Geel een minimale voorsprong bij rust: 10-11. Na rust schakelden de bezoekers een tandje bij en dat kon Swift niet bolwerken. Al snel werd het verschil vier en dat liep op naar zes à zeven goals. Opvallend was het grote aantal vrouwendoelpunten bij Groen-Geel: zeventien van de vierentwintig goals kwamen uit handen van de vrouwen. Ondanks de nederlaag keek Swift-coach Dennis Plantinga goed terug: “Groen-Geel heeft meer kwaliteit en zette ons de tweede helft meer onder druk. Daardoor konden ze de wedstrijd terecht naar zich toe trekken. Voor ons een goede eerste helft en een leerzame tweede.” (Uitslag: 18-24)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – Avanti/Post Makelaardij
Avanti-coach Tom Kalkman wilde maar weinig woorden vuil maken aan de ruime nederlaag die zijn ploeg leed tegen Dalto: “Vanaf het eerste fluitsignaal was Dalto de betere. We kwamen er gewoonweg niet aan te pas.” Zonder al te veel moeite te hoeven doen boekte de ploeg uit Driebergen een goede overwinning, waardoor de aansluiting met de top blijft. Het verschil met nummer de nummer twee, Groen-Geel, is slechts één punt. (Uitslag: 25-15)

Stand in HKB

W P
1. DSC 9 17
2. Groen-Geel 9 15
3. Dalto 9 14
4. Sporting Delta 9 9
5. Avanti 9 8
6. Fiks 9 7
7. Swift 9 2
8. SKF 9 0

 

Programma:
Zaterdag 14/5
15.30 uur Avanti – SKF
15.30 uur Fiks – Swift
15.30 uur Sporting Delta – Dalto
17.30 uur Groen-Geel – DSC

Foto: Hans Bömer, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal