Skip to the main content

Hoofdklasse Round-Up: Hoofdklassefinale

Hoofdklasse Topkorfbal

In de DeetosSnelhal in Dordrecht gingen HKC (H) en Unitas/Perspectief zaterdagavond de strijd aan om promotie naar de Korfbal League. De Harderwijkers trokken aan het langste eind en bekroonden het knappe seizoen met de winst in de Hoofdklassefinale.

In een sfeervolle hal maakten beide ploegen er een ware titanenstrijd van. Van beide kanten werd er veel energie geleverd en voor iedere bal gestreden maar Unitas toonde meer beleving dan HKC. De eerste aanvallen waren van beide kanten nog wat onwennig, maar na de 0-1 van Noah Bijsterbosch ging het lopen. Tot 3-3 hielden de ploegen gelijke tred, maar vervolgens pakte Unitas het eerste gaatje van twee via Mike van Boven en Daan Reijgersberg. Broer en zus Den Dunnen maakten de voorsprong weer ongedaan (5-5) waarna Sven van Baggum binnen de lijnen kwam op de plaats van Corné Troost. Vervolgens liep HKC uit naar 8-5, maar Bijsterbosch verkleinde nog voor rust het verschil tot twee punten (8-6).

Na rust leek het er op dat HKC weg zou lopen van Unitas. Via Mark Klop en Fenna Zwang werd het gat vier (10-6) maar de Harderwijkers lieten zich niet gek maken. Met onder andere drie goals van Sabine Verhoef en twee van Van Boven knokte Unitas zich weer naast HKC: 12-12. Daarna bracht Unitas-coach Marc Houtman Bijsterbosch weer binnen de lijnen en hij deed precies waarvoor hij gebracht werd: scoren. Van 12-12 werd het 12-14 en dankzij Thomas Hoekstra en Renée Havenaar zelfs 12-16. Danny den Dunnen deed iets terug namens HKC, maar het geloof ebde langzaam uit de ploeg. Opnieuw Bijsterbosch met zijn vijfde doelpunt uit zestien pogingen betekende 13-17 met nog 3.30 op de klok. Captain Van Boven maakte het feestje compleet door de toegekende strafworp ‘under the bridge’ te verzilveren. De Deetoshal barstte bijna uit zijn voegen toen het laatste fluitsignaal klonk. Unitas promoveert naar de Korfbal League, een onwaarschijnlijk einde van een fantastisch seizoen voor de ploeg uit Harderwijk. Voor HKC is er nog een mogelijkheid, via de play-downs tegen de nummer negen van de Korfbal League: GG/IJskoud de Beste. De eerste wedstrijd is aanstaande dinsdag, 19 april in Hardinxveld. (Uitslag: 15-18)

Foto: Martin Hulsman, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal