Skip to the main content

Hoofdklasse Round-Up: Hoofdklassefinale

Hoofdklasse Topkorfbal

In de DeetosSnelhal in Dordrecht gingen HKC (H) en Unitas/Perspectief zaterdagavond de strijd aan om promotie naar de Korfbal League. De Harderwijkers trokken aan het langste eind en bekroonden het knappe seizoen met de winst in de Hoofdklassefinale.

In een sfeervolle hal maakten beide ploegen er een ware titanenstrijd van. Van beide kanten werd er veel energie geleverd en voor iedere bal gestreden maar Unitas toonde meer beleving dan HKC. De eerste aanvallen waren van beide kanten nog wat onwennig, maar na de 0-1 van Noah Bijsterbosch ging het lopen. Tot 3-3 hielden de ploegen gelijke tred, maar vervolgens pakte Unitas het eerste gaatje van twee via Mike van Boven en Daan Reijgersberg. Broer en zus Den Dunnen maakten de voorsprong weer ongedaan (5-5) waarna Sven van Baggum binnen de lijnen kwam op de plaats van Corné Troost. Vervolgens liep HKC uit naar 8-5, maar Bijsterbosch verkleinde nog voor rust het verschil tot twee punten (8-6).

Na rust leek het er op dat HKC weg zou lopen van Unitas. Via Mark Klop en Fenna Zwang werd het gat vier (10-6) maar de Harderwijkers lieten zich niet gek maken. Met onder andere drie goals van Sabine Verhoef en twee van Van Boven knokte Unitas zich weer naast HKC: 12-12. Daarna bracht Unitas-coach Marc Houtman Bijsterbosch weer binnen de lijnen en hij deed precies waarvoor hij gebracht werd: scoren. Van 12-12 werd het 12-14 en dankzij Thomas Hoekstra en Renée Havenaar zelfs 12-16. Danny den Dunnen deed iets terug namens HKC, maar het geloof ebde langzaam uit de ploeg. Opnieuw Bijsterbosch met zijn vijfde doelpunt uit zestien pogingen betekende 13-17 met nog 3.30 op de klok. Captain Van Boven maakte het feestje compleet door de toegekende strafworp ‘under the bridge’ te verzilveren. De Deetoshal barstte bijna uit zijn voegen toen het laatste fluitsignaal klonk. Unitas promoveert naar de Korfbal League, een onwaarschijnlijk einde van een fantastisch seizoen voor de ploeg uit Harderwijk. Voor HKC is er nog een mogelijkheid, via de play-downs tegen de nummer negen van de Korfbal League: GG/IJskoud de Beste. De eerste wedstrijd is aanstaande dinsdag, 19 april in Hardinxveld. (Uitslag: 15-18)

Foto: Martin Hulsman, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League