Skip to the main content

Hoofdklasse Round-Up: Hoofdklassefinale

Hoofdklasse Topkorfbal

In de DeetosSnelhal in Dordrecht gingen HKC (H) en Unitas/Perspectief zaterdagavond de strijd aan om promotie naar de Korfbal League. De Harderwijkers trokken aan het langste eind en bekroonden het knappe seizoen met de winst in de Hoofdklassefinale.

In een sfeervolle hal maakten beide ploegen er een ware titanenstrijd van. Van beide kanten werd er veel energie geleverd en voor iedere bal gestreden maar Unitas toonde meer beleving dan HKC. De eerste aanvallen waren van beide kanten nog wat onwennig, maar na de 0-1 van Noah Bijsterbosch ging het lopen. Tot 3-3 hielden de ploegen gelijke tred, maar vervolgens pakte Unitas het eerste gaatje van twee via Mike van Boven en Daan Reijgersberg. Broer en zus Den Dunnen maakten de voorsprong weer ongedaan (5-5) waarna Sven van Baggum binnen de lijnen kwam op de plaats van Corné Troost. Vervolgens liep HKC uit naar 8-5, maar Bijsterbosch verkleinde nog voor rust het verschil tot twee punten (8-6).

Na rust leek het er op dat HKC weg zou lopen van Unitas. Via Mark Klop en Fenna Zwang werd het gat vier (10-6) maar de Harderwijkers lieten zich niet gek maken. Met onder andere drie goals van Sabine Verhoef en twee van Van Boven knokte Unitas zich weer naast HKC: 12-12. Daarna bracht Unitas-coach Marc Houtman Bijsterbosch weer binnen de lijnen en hij deed precies waarvoor hij gebracht werd: scoren. Van 12-12 werd het 12-14 en dankzij Thomas Hoekstra en Renée Havenaar zelfs 12-16. Danny den Dunnen deed iets terug namens HKC, maar het geloof ebde langzaam uit de ploeg. Opnieuw Bijsterbosch met zijn vijfde doelpunt uit zestien pogingen betekende 13-17 met nog 3.30 op de klok. Captain Van Boven maakte het feestje compleet door de toegekende strafworp ‘under the bridge’ te verzilveren. De Deetoshal barstte bijna uit zijn voegen toen het laatste fluitsignaal klonk. Unitas promoveert naar de Korfbal League, een onwaarschijnlijk einde van een fantastisch seizoen voor de ploeg uit Harderwijk. Voor HKC is er nog een mogelijkheid, via de play-downs tegen de nummer negen van de Korfbal League: GG/IJskoud de Beste. De eerste wedstrijd is aanstaande dinsdag, 19 april in Hardinxveld. (Uitslag: 15-18)

Foto: Martin Hulsman, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk