Skip to the main content

Hoofdklasse Round-Up: Inhaalduels (2)

Hoofdklasse Topkorfbal

Er werden afgelopen week wederom twee inhaalduels gespeeld in de Hoofdklasse. Op donderdagavond werd in de HKBa het duel tussen Unitas en Wageningen gespeeld, zaterdagavond nam GKV het op tegen Tempo in de HKBb.

Unitas/Perspectief – KV Wageningen
Wageningen zat donderdagavond eigenlijk geen moment in de wedstrijd. De ploeg van Ron Steenbergen pakte wel een 0-2 voorsprong, maar dat kon Unitas direct counteren. De Harderwijkers pakten door en liepen uit naar drie verschil, toen er toch zand in de motor kwam en Wageningen zich terug knokte. Opnieuw nam Unitas het initiatief (10-7) en men kreeg een grote kans om nog verder uit te lopen, maar benutte deze niet. De bezoekers konden weer in de achtervolging: Nena Ellermeijer zette Wageningen voor rust weer op gelijke hoogte (10-10) en zo ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. In de tweede helft vielen de doelpunten om en om, maar doordat beide ploegen achterverdedigden werd er niet veel gescoord. Gedurende de tweede helft werd er veel gewisseld door beide ploegen, maar voor Unitas pakte dit het beste uit. Ondanks dat er twee strafworpen werden gemist door de ploeg van Marc Houtman was Unitas wel de scherpste in de slotfase: van 15-15 liepen de oranje-zwarten uit naar 18-15. Dat was de beslissing, want hoewel Wageningen nog wel iets terug deed kon er niet voorkomen worden dat Unitas twee punten bij kon schrijven. Steenbergen: “Sommige fases waren we goed en op andere momenten veel foutjes of verkeerde keuzes. We hebben nog niet de juiste balans maar dat moet nu wel snel gaan komen.” Unitas gaat nu ongeslagen aan kop in de HKBa, Wageningen is rode lantaarndrager met één punt uit drie wedstrijden. (Uitslag: 19-17)
Wedstrijd terugkijken

 Stand in de HKBa

W P
1. Unitas 2 4
2. HKC 2 3
3. Nieuwerkerk 3 2
4. Wageningen 3 1

 

GKV/Enomics – Tempo
De thuisploeg overrompelde zaterdag Tempo, dat op papier de favoriet was. “Een 7-1 begin zijn we niet meer te boven gekomen”, aldus Mark Glissenaar na afloop. De Alphenaren herstelden zich voor rust nog wel enigszins maar GKV hield het gaatje op drie á vier goals (15-11 ruststand). Na rust liep de ploeg van John Spek via goals van onder anderen Kevin van Beest uit naar 19-14, maar Tempo counterde goed en kwam terug tot op twee doelpunten. Dit herhaalde zich een aantal keer: GKV liep uit en Tempo knokte zich terug, maar dichterbij dan twee punten kwamen de bezoekers niet. Kevin van Beest werd uiteindelijk topscorer bij GKV met tien goals. Spek: “We hebben onbevangen en met veel lef gespeeld. We wisten dat er echt wel kansen waren als we goed speelden. Tactisch klopte het, en zowel verdedigend als aanvallend was het rendement hoog. Als je er 28 maakt en wint, kan je niet anders dan tevreden zijn.” Glissenaar: “We moeten scherper kunnen starten, met meer druk op de tegenstander en beter verzorgde aanvallen. We zijn wel blijven knokken, maar het was niet genoeg.” (Uitslag: 28-26)
Wedstrijd terugkijken

Stand in de HKBb

W P
1. Mid-Fryslân 3 6
2. GKV 3 4
3. Tempo 3 2
4. Sparta 3 0

 

Foto: Winanda van Zwamen, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal