Skip to the main content

Hoofdklasse Round-Up: Inhaalduels (2)

Hoofdklasse Topkorfbal

Er werden afgelopen week wederom twee inhaalduels gespeeld in de Hoofdklasse. Op donderdagavond werd in de HKBa het duel tussen Unitas en Wageningen gespeeld, zaterdagavond nam GKV het op tegen Tempo in de HKBb.

Unitas/Perspectief – KV Wageningen
Wageningen zat donderdagavond eigenlijk geen moment in de wedstrijd. De ploeg van Ron Steenbergen pakte wel een 0-2 voorsprong, maar dat kon Unitas direct counteren. De Harderwijkers pakten door en liepen uit naar drie verschil, toen er toch zand in de motor kwam en Wageningen zich terug knokte. Opnieuw nam Unitas het initiatief (10-7) en men kreeg een grote kans om nog verder uit te lopen, maar benutte deze niet. De bezoekers konden weer in de achtervolging: Nena Ellermeijer zette Wageningen voor rust weer op gelijke hoogte (10-10) en zo ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. In de tweede helft vielen de doelpunten om en om, maar doordat beide ploegen achterverdedigden werd er niet veel gescoord. Gedurende de tweede helft werd er veel gewisseld door beide ploegen, maar voor Unitas pakte dit het beste uit. Ondanks dat er twee strafworpen werden gemist door de ploeg van Marc Houtman was Unitas wel de scherpste in de slotfase: van 15-15 liepen de oranje-zwarten uit naar 18-15. Dat was de beslissing, want hoewel Wageningen nog wel iets terug deed kon er niet voorkomen worden dat Unitas twee punten bij kon schrijven. Steenbergen: “Sommige fases waren we goed en op andere momenten veel foutjes of verkeerde keuzes. We hebben nog niet de juiste balans maar dat moet nu wel snel gaan komen.” Unitas gaat nu ongeslagen aan kop in de HKBa, Wageningen is rode lantaarndrager met één punt uit drie wedstrijden. (Uitslag: 19-17)
Wedstrijd terugkijken

 Stand in de HKBa

W P
1. Unitas 2 4
2. HKC 2 3
3. Nieuwerkerk 3 2
4. Wageningen 3 1

 

GKV/Enomics – Tempo
De thuisploeg overrompelde zaterdag Tempo, dat op papier de favoriet was. “Een 7-1 begin zijn we niet meer te boven gekomen”, aldus Mark Glissenaar na afloop. De Alphenaren herstelden zich voor rust nog wel enigszins maar GKV hield het gaatje op drie á vier goals (15-11 ruststand). Na rust liep de ploeg van John Spek via goals van onder anderen Kevin van Beest uit naar 19-14, maar Tempo counterde goed en kwam terug tot op twee doelpunten. Dit herhaalde zich een aantal keer: GKV liep uit en Tempo knokte zich terug, maar dichterbij dan twee punten kwamen de bezoekers niet. Kevin van Beest werd uiteindelijk topscorer bij GKV met tien goals. Spek: “We hebben onbevangen en met veel lef gespeeld. We wisten dat er echt wel kansen waren als we goed speelden. Tactisch klopte het, en zowel verdedigend als aanvallend was het rendement hoog. Als je er 28 maakt en wint, kan je niet anders dan tevreden zijn.” Glissenaar: “We moeten scherper kunnen starten, met meer druk op de tegenstander en beter verzorgde aanvallen. We zijn wel blijven knokken, maar het was niet genoeg.” (Uitslag: 28-26)
Wedstrijd terugkijken

Stand in de HKBb

W P
1. Mid-Fryslân 3 6
2. GKV 3 4
3. Tempo 3 2
4. Sparta 3 0

 

Foto: Winanda van Zwamen, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League