Skip to the main content

Hoofdklasse Round-Up: inhaalduels

Hoofdklasse Topkorfbal

Afgelopen week werden er twee inhaalduels gespeeld in de Hoofdklasse. Op donderdagavond stonden HKC en Nieuwerkerk tegenover elkaar (HKBa) en zaterdagmiddag ging Pernix op bezoek bij DSC (HKAa).

HKC – Nieuwerkerk
De start was voor de bezoekers die het eerste kwart steeds op voorsprong stonden. Beide ploegen speelden met hoog tempo, na de 2-2 was het Nieuwerkerk dat wat scherper was in de afronding. In het tweede kwart kwam HKC terug in de wedstrijd en bij rust stonden beide ploegen ‘gewoon’ weer op gelijke hoogte: 14-14. De eerste fase na rust was een waar doelpuntenfestijn, en opnieuw was het Nieuwerkerk dat het beste uit de startblokken kwam. Via 15-15 sloeg de ploeg van vertrekkend coach Leon Simons binnen vijf minuten een gaatje naar 16-21, waarna de scoringsdrift een beetje temperde. HKC hield echter de rust en kroop puntje voor puntje dichterbij, terwijl de ballen bij Nieuwerkerk niet meer vielen. Tien minuten voor tijd zette Nadhie den Dunnen HKC met een rake vrije bal weer op gelijke hoogte: 21-21. Er ontspon zich een razend spannende slotfase waarin geen van beide ploegen er in slaagde de wedstrijd te beslissen. Vlak voor tijd en bij een 25-24 voorsprong moest Sven van Baggum bij HKC met groen naar de kant. In de daaropvolgende aanval kreeg Nieuwerkerk een dot van een kans, maar Niels Stuurstraat verzuimde de doorloopbal te verzilveren en daarmee leek het voorbij te zijn. Leek, want HKC speelde de laatste aanval niet goed uit, waardoor de bal met twintig seconden te gaan nogmaals naar de aanval van Nieuwerkerk ging. Met nog drie seconden op de klok kreeg Stuurstraat nog één kans en dat afstandsschot viel wel binnen, waardoor beide ploegen uiteindelijk een punt overhielden aan deze – zeer vermakelijke – wedstrijd. Marrien Ekelmans (HKC) kon wel leven met de uitslag. In een interview op de livestream zei hij na afloop: “Al met al is het gezien de wedstrijd wel terecht, maar ik vind wel dat we het die laatste aanval niet goed doen.” (Uitslag: 25-25)
Wedstrijd terugkijken

DSC – Pernix
De Eindhovenaren begonnen de carnavalsfestiviteiten bijzonder goed. Hoewel Pernix nog wel op 0-1 kwam en het bijna vier minuten duurde voor DSC de korf vond, was het de middag van de thuisploeg. Tot 7-4 kon de ploeg van Rick Nell bij blijven, maar daarna sloeg DSC snel een gat en vijf minuten voor rust was de wedstrijd al gespeeld (21-6 rust). Vooral de dames van DSC waren ‘on fire’, zo zou Laudy Smits op tien goals eindigen. De tweede helft was vooral een formaliteit. Pernix kwam moeilijk onder de hoge druk van DSC uit en kon niet voorkomen dat DSC een heel ruime zege boekte. Rick Nell: “DSC was een aantal maten te groot voor ons en de dames hadden gouden handjes. Een wedstrijd om snel te vergeten.” Tjeerd Kooiman was zeer tevreden na de overwinning: “Iedereen was behoorlijk scherp. Het was knap dat we toch door bleven scoren, maar ook goed om te zien hoeveel energie wij in het verdedigende werk legden.” (Uitslag: 45-17)
Wedstrijd terugkijken

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal