Skip to the main content

Hoofdklasse Round-Up: play-offs #2.3

Hoofdklasse Topkorfbal

Er moest in Amsterdam een beslissende derde wedstrijd gespeeld worden om uit te maken wie er een plek in de tussenklasse zou veroveren. Dinsdagavond stonden AW.DTV en Wageningen opnieuw tegenover elkaar.

In tegenstelling tot afgelopen zaterdag, toen het zes minuten duurde voor het eerste doelpunt viel, waren beide ploegen nu vanaf de start scherp. Het grootste gedeelte van de eerste helft was AW.DTV de bovenliggende partij en stonden de Amsterdammers – die het tweede duel in Wageningen wonnen en daarmee het beslissende derde duel afdwongen – op voorsprong. Echt loskomen lukte niet, het gaatje bleef zo’n twee à drie doelpunten. Met nog 3.30 op de klok dichtte Wageningen het gaatje: van 12-10 naar 12-12 en vervolgens zelfs een voorsprong: 12-13. Beide ploegen gingen met een gelijke stand de rust in (13-13). In de tweede helft was het initiatief bij Wageningen, dat op twee punten voorsprong kwam. Echter, het lukte niet om door te drukken en AW.DTV bleef op het vinkentouw. Op ruim twaalf minuten voor tijd zette Ilona van den Berg de Amsterdammers weer op voorsprong (19-18), waarna er een doelpuntloze fase van zes minuten volgde. In de slotfase kon de thuisploeg uitlopen naar een verschil van drie, wat Wageningen niet meer gerepareerd kreeg. Blijdschap in Amsterdam, AW.DTV verzekerde zich van de tussenklasse. Erwin Dik: “Persoonlijk vind ik het een draak van een wedstrijd, maar ook die moet je winnen. Ik ben trots op de groep en de getoonde veerkracht. We horen thuis in de tussenklasse dus zijn blij met het uiteindelijke resultaat.” Ron Steenbergen baalde: “Er had wel meer ingezeten maar we konden niet doordrukken op het moment dat het vak wat het beste rendement haalde in de aanval kwam. Heel erg balen voor ons.” (Uitslag: 23-21)

TUSSENKLASSE 2022-2023:

AW.DTV
Dalto/Klaverblad Verzekeringen
DSC
DeetosSnel
Fiks
Oost-Arnhem
Tempo
TOP (A)
TOP/LITTA
Verliezer play-downs (GG/IJskoud de Beste vs. HKC of Unitas/Perspectief

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal