Skip to the main content

Hoofdklasse Round-Up: play-offs #2.3

Hoofdklasse Topkorfbal

Er moest in Amsterdam een beslissende derde wedstrijd gespeeld worden om uit te maken wie er een plek in de tussenklasse zou veroveren. Dinsdagavond stonden AW.DTV en Wageningen opnieuw tegenover elkaar.

In tegenstelling tot afgelopen zaterdag, toen het zes minuten duurde voor het eerste doelpunt viel, waren beide ploegen nu vanaf de start scherp. Het grootste gedeelte van de eerste helft was AW.DTV de bovenliggende partij en stonden de Amsterdammers – die het tweede duel in Wageningen wonnen en daarmee het beslissende derde duel afdwongen – op voorsprong. Echt loskomen lukte niet, het gaatje bleef zo’n twee à drie doelpunten. Met nog 3.30 op de klok dichtte Wageningen het gaatje: van 12-10 naar 12-12 en vervolgens zelfs een voorsprong: 12-13. Beide ploegen gingen met een gelijke stand de rust in (13-13). In de tweede helft was het initiatief bij Wageningen, dat op twee punten voorsprong kwam. Echter, het lukte niet om door te drukken en AW.DTV bleef op het vinkentouw. Op ruim twaalf minuten voor tijd zette Ilona van den Berg de Amsterdammers weer op voorsprong (19-18), waarna er een doelpuntloze fase van zes minuten volgde. In de slotfase kon de thuisploeg uitlopen naar een verschil van drie, wat Wageningen niet meer gerepareerd kreeg. Blijdschap in Amsterdam, AW.DTV verzekerde zich van de tussenklasse. Erwin Dik: “Persoonlijk vind ik het een draak van een wedstrijd, maar ook die moet je winnen. Ik ben trots op de groep en de getoonde veerkracht. We horen thuis in de tussenklasse dus zijn blij met het uiteindelijke resultaat.” Ron Steenbergen baalde: “Er had wel meer ingezeten maar we konden niet doordrukken op het moment dat het vak wat het beste rendement haalde in de aanval kwam. Heel erg balen voor ons.” (Uitslag: 23-21)

TUSSENKLASSE 2022-2023:

AW.DTV
Dalto/Klaverblad Verzekeringen
DSC
DeetosSnel
Fiks
Oost-Arnhem
Tempo
TOP (A)
TOP/LITTA
Verliezer play-downs (GG/IJskoud de Beste vs. HKC of Unitas/Perspectief

Gerelateerde artikelen

Korfbal Leaguefinale in RTM Stage van Rotterdam Ahoy
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal Leaguefinale in RTM Stage van Rotterdam Ahoy
De Korfbal Leaguefinale wordt zaterdag 17 april (16.00 uur) gespeeld in RTM Stage van Rotterdam Ahoy. De seizoensontknoping vindt dit jaar zonder publiek plaats. Daarom hebben het KNKV, Rotterdam Topsport en Rotterdam Ahoy gekozen voor deze nieuwe state of the art concert- en theatervenue, die beide teams en de vele kijkers thuis een prachtige setting biedt.
Lees meer
Hoofdklasse B, #2: Teleurstellende topper, verrassende koplopers
Hoofdklasse Topkorfbal
Hoofdklasse B, #2: Teleurstellende topper, verrassende koplopers
Zaterdag was het tijd voor ronde twee van de Hoofdklasse B. Een ontzettend lage score tussen twee topteams sprong er deze speelronde uit.
Lees meer
Playlist: Brett Zuijdwegt
Topkorfbal
Playlist: Brett Zuijdwegt
In de rubriek 'Playlist' geven topkorfballers, -trainers/coaches en -scheidsrechters een inkijkje in hun muzieksmaak. Alle nummers worden toegevoegd aan de Korfbal.nl Playlist op Spotify. Brett Zuijdwegt, speelster van PKC/Vertom en TeamNL Korfbal: ‘Dit nummer betekent veel voor mijn vader en mij.’
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #9: alle kruisfinalisten bekend