Skip to the main content

Indeling Ereklasse bekend

Ereklasse Topkorfbal

Woensdag heeft het KNKV de definitieve indelingen voor het wedstrijdkorfbal in de veldcompetitie 2021-2022 bekendgemaakt. De Ereklasse ziet er komend seizoen als volgt uit.


Ereklasse A
Blauw-Wit (A)
DeetosSnel
DOS’46
Fortuna/Delta Logistiek
KCC/CK Kozijnen
LDODK/Rinsma Modeplein

Ereklasse B
AW/DTV
DVO/Accountor
KZ/Thermo4U
PKC/Vertom
TOP (A)
TOP/LITTA

De Ereklasse start in het weekend van zaterdag 4 september aanstaande. De finale staat gepland op zaterdag 11 juni 2022.

Indelingen overige topklassen
Benieuwd naar de indeling van de Hoofdklasse? Weten hoe ’s lands beste A1-teams ingedeeld zijn of hoe de Topklasse Dameskorfbal eruit ziet?

De definitieve indelingen van het wedstrijdkorfbal, de conceptindelingen van het breedtekorfbal en het competitieschema vind je op KNKV.nl, het platform voor verenigingsbestuurders.

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Hoofdklasse A, #2: Aankomende Korfbal Leagueploegen verspelen punten
Hoofdklasse Topkorfbal
Hoofdklasse A, #2: Aankomende Korfbal Leagueploegen verspelen punten

Na de tweede speelronde staan Oost-Arnhem en Dalto, de twee ploegen die het dit jaar waar moeten gaan maken in de Korfbal League, niet bovenaan in de Hoofdklasse A.

Lees meer
De held van... Rick Voorneveld
Korfbal League Topkorfbal
De held van... Rick Voorneveld

In deze korfballoze periode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? En wat passen ze toe in hun eigen spel en het leven? Oud-international en Korfbal Leaguespeler Rick Voorneveld keek als klein jongetje op tegen Chris Kaper. “Ik heb een kaart met een foto en handtekening van hem, toen hij in het Nederlands Team zat. Deze staat nog altijd op mijn bureau.”

Lees meer
De held van... Leon Simons
Topkorfbal
De held van... Leon Simons

In deze competitielozeperiode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? En wat passen ze toe in hun eigen spel en leven? Deze keer is het de beurt aan misschien wel de beste korfballer ooit: Leon Simons. Hij was vroeger gek van Mirelle Fortuin van Deetos en van zijn broers Erik en André Simons, die bij PKC speelden.

Lees meer

Topartikelen

Internationaal U21, U19, U17
U19-selectie voor Saint-Étienne bekendgemaakt
Korfbal League Podcast Topkorfbal
Één tegen één: Gertjan Meerkerk