Skip to the main content

Jan Niebeek nieuwe bondscoach TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Jan Niebeek volgt, na het komende EK in België, Wim Scholtmeijer op als bondscoach van TeamNL Korfbal. Niebeek, momenteel coach van TOP/SolarCompleet, tekende dinsdag op het bondsbureau in Zeist een vierjarig contract, dat hem vanaf de komende Korfbal Challenge (december 2020) aan TeamNL Korfbal verbindt.

De World Games in het Amerikaanse Birmingham (juli 2021) vormen het eerste grote eindtoernooi, waar Niebeek met TeamNL Korfbal naar toe zal werken. Zijn staf wordt het komende jaar verder ingevuld.

‘Samenwerking tussen topclubs en nationale selecties’

KNKV-directeur Kees Rodenburg: “Het KNKV is erg blij de komst van Jan Niebeek aan te kunnen kondigen. Jan is een ervaren en succesvolle Korfbal Leaguecoach en heeft als oud-international en oud-bondscoach van U16 en U19 ervaring met internationaal korfbal. Met Jan aan het roer willen we voortbouwen op het goede werk van Wim Scholtmeijer en zijn staf en de samenwerking tussen de topclubs en de nationale selecties verder uitbouwen. Zowel op competitieniveau als op de eindtoernooien van TeamNL Korfbal – World Games, WK’s, EK’s – geldt dat we blijvend de beste willen zijn.”

Jan Niebeek: “Het is voor mij een grote eer, dat ik bondscoach mag worden van TeamNL Korfbal, het vaandelteam van het Nederlandse korfbal. Wim Scholtmeijer en zijn staf hebben uitstekende prestaties behaald; een mooie basis voor mij om op verder te bouwen met mijn kennis en ervaring, die ik heb opgedaan in de top van de Korfbal League. Ik kijk er naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s in de komende jaren het Nederlandse korfbal verder te ontwikkelen naar the next level.” Hij vervolgt: “Dit is een mooie uitdaging, die na het EK zal starten. Tot die tijd moet alle aandacht uitgaan naar de huidige staf en het team. Zelf zal ik mij vol focussen op een succesvol afscheid bij TOP/SolarCompleet. De afgelopen zes jaren hebben we altijd de intentie gehad om voor de titel te spelen en die doelstelling is in mijn zevende en laatste jaar niet veranderd.”

Coach- en spelerscarrière

Niebeek trad in 2013 aan als coach van TOP/SolarCompleet, waarmee hij vijfmaal de Korfbal Leaguefinale haalde en die viermaal (2014, 2016, 2017, 2018) wist te winnen. Ook schreef TOP onder zijn bewind vier Europa Cups en één veldtitel (2014) bij. Eerder was Niebeek coach van Nederland U19 en U16 (2005-2008), Blauw-Wit (2008-2012, één veldtitel) en AW.DTV (2012-2013).

Als speler kwam Niebeek uit voor Sparta (N), Dalto, Vada en Blauw-Wit (A). Hij speelde twaalf interlands en won met het nationale team de World Games in Lahti (1997) en het WK in Adelaide (1999).

Vertrek Scholtmeijer, Braunstahl en Tromp

Vorige week werd al bekend dat de huidige bondscoach Wim Scholtmeijer en zijn assistenten Leon Braunstahl en Jennifer Tromp na het EK in november afzwaaien bij de nationale ploeg. Scholtmeijer en Tromp gaan na het EK als duo aan de slag bij PKC/SWKGroep, Braunstahl wordt coach van TOP/SolarCompleet en dus de opvolger van Niebeek.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Ereklasse Round-Up #4: LDODK blijft ongeslagen, TOP (A) niet opgewassen tegen DVO
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #4: LDODK blijft ongeslagen, TOP (A) niet opgewassen tegen DVO
In de Ereklasse A werden dit weekend twee wedstrijden gespeeld, die beide geen verrassende winnaar kenden. In de Ereklasse B was het spannend in Arnhem, koplopers DVO en PKC deden wat er van hen verwacht werd.
Lees meer
Talent TeamNL Korfbal Europees kampioen na zinderende finale
Internationaal U21, U19, U17
Talent TeamNL Korfbal Europees kampioen na zinderende finale
In Terrassa, Catalonië, is Talent TeamNL Korfbal zaterdagavond na een succesvol verlopen toernooi Europees kampioen geworden. In een bloedstollende finale werd België U21 met 18-17 verslagen.
Lees meer
Ereklasse Round-Up #3: LDODK wint ruim in Delft, TOP (A) pakt eerste punten
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #3: LDODK wint ruim in Delft, TOP (A) pakt eerste punten
In de Ereklasse A won LDODK zaterdag verrassend ruim van Fortuna, terwijl DOS'46 een hele kluif had aan DSC. In de Ereklasse B pakte TOP (A) de eerste punten van het seizoen en had DVO weinig moeite met KCC.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal U21, U19, U17
Talent TeamNL Korfbal Europees kampioen na zinderende finale
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal