Skip to the main content

Jet Hendriks in ‘Wat verdien je?’

TeamNL Korfbal Topkorfbal

Jet Hendriks is woensdagavond 29 september te zien in het BNNVARA-programma ‘Wat verdien je?’. In deze informatieve quiz onthullen wekelijks drie Nederlanders uit één beroepsgroep wat hun salaris is en discussiëren twee panels over dit ‘laatste taboe van Nederland’.

In de laatste aflevering van dit tweede seizoen is international Jet Hendriks één van de drie sporters, die uit de doeken doen wat je als topsporter in Nederland verdient.

Stipendium
Hendriks: “Ik vond het meteen interessant om mee te werken aan dit programma. Praten over een groot taboe in Nederland: de hoogte van je salaris. Veel mensen weten niet dat en hoe wij ons geld verdienen met korfbal en daar komt nu een einde aan.”

Ze vervolgt: “Als internationals hebben we een spelersovereenkomst bij de bond en een stipendium via het Fonds voor de Topsporter. Het geld voor dit fonds komt via het ministerie van VWS en de toekenning vindt plaats door NOC*NSF. Sporters die een erkend fulltime topsportprogramma draaien en tot de top van de wereld behoren komen in aanmerking voor dit stipendium.”

De andere sporters in de studio zijn hockeyer Valentin Verga en e-sporter Luca Schilder. Ook voormalig wielrenster Iris Slappendel komt aan bod.

Wat verdien je?
In de voorgaande drie afleveringen van ‘Wat verdien je?, gepresenteerd door Astrid Joosten, kwamen juristen, sekswerkers en openbaar bestuurders aan het woord. ‘Wat verdien je?’ wordt 29 september uitgezonden op NPO1 en start om 21.30 uur.

Persfoto: Roy Beusker

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal