Skip to the main content

Jet Hendriks in ‘Wat verdien je?’

TeamNL Korfbal Topkorfbal

Jet Hendriks is woensdagavond 29 september te zien in het BNNVARA-programma ‘Wat verdien je?’. In deze informatieve quiz onthullen wekelijks drie Nederlanders uit één beroepsgroep wat hun salaris is en discussiëren twee panels over dit ‘laatste taboe van Nederland’.

In de laatste aflevering van dit tweede seizoen is international Jet Hendriks één van de drie sporters, die uit de doeken doen wat je als topsporter in Nederland verdient.

Stipendium
Hendriks: “Ik vond het meteen interessant om mee te werken aan dit programma. Praten over een groot taboe in Nederland: de hoogte van je salaris. Veel mensen weten niet dat en hoe wij ons geld verdienen met korfbal en daar komt nu een einde aan.”

Ze vervolgt: “Als internationals hebben we een spelersovereenkomst bij de bond en een stipendium via het Fonds voor de Topsporter. Het geld voor dit fonds komt via het ministerie van VWS en de toekenning vindt plaats door NOC*NSF. Sporters die een erkend fulltime topsportprogramma draaien en tot de top van de wereld behoren komen in aanmerking voor dit stipendium.”

De andere sporters in de studio zijn hockeyer Valentin Verga en e-sporter Luca Schilder. Ook voormalig wielrenster Iris Slappendel komt aan bod.

Wat verdien je?
In de voorgaande drie afleveringen van ‘Wat verdien je?, gepresenteerd door Astrid Joosten, kwamen juristen, sekswerkers en openbaar bestuurders aan het woord. ‘Wat verdien je?’ wordt 29 september uitgezonden op NPO1 en start om 21.30 uur.

Persfoto: Roy Beusker

Gerelateerde artikelen

Nominaties: Beste scheidsrechters
Korfbal League Topkorfbal
Nominaties: Beste scheidsrechters

De nominaties voor de Korfbal Leagueverkiezingen 2020-2021 zijn bekend!

Lees meer
Van der Werff bij TeamNL Korfbal, selectiestatus voor Schuiling en Van Roekel
Internationaal TeamNL Korfbal
Van der Werff bij TeamNL Korfbal, selectiestatus voor Schuiling en Van Roekel

Sanne van der Werff (PKC/Vertom) is door bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode uitgenodigd om aan te sluiten bij TeamNL Korfbal. Julia Schuiling (TOP/LITTA) en Koen van Roekel (DVO/Accountor) ontvangen een selectiestatus, waarmee ze de gelegenheid krijgen om aan het programma op Papendal deel te nemen en aansluiting te vinden.

Lees meer
‘Het KNKV koestert wat wel mag’
Korfbal League Topkorfbal
‘Het KNKV koestert wat wel mag’

Vorige week maakte het KNKV bekend dat een nieuw seizoen van de Korfbal League – en daarmee ook de Reserve Korfbal League – start op 16 januari. Dit naar aanleiding van het kabinetsbesluit om de topcompetities een uitzonderingspositie te geven en met naleving van een zeer strikt coronaprotocol.

Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
EK: ticketverkoop finaledagen
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal scoort voor Spieren voor Spieren