Skip to the main content

Jet Hendriks in ‘Wat verdien je?’

TeamNL Korfbal Topkorfbal

Jet Hendriks is woensdagavond 29 september te zien in het BNNVARA-programma ‘Wat verdien je?’. In deze informatieve quiz onthullen wekelijks drie Nederlanders uit één beroepsgroep wat hun salaris is en discussiëren twee panels over dit ‘laatste taboe van Nederland’.

In de laatste aflevering van dit tweede seizoen is international Jet Hendriks één van de drie sporters, die uit de doeken doen wat je als topsporter in Nederland verdient.

Stipendium
Hendriks: “Ik vond het meteen interessant om mee te werken aan dit programma. Praten over een groot taboe in Nederland: de hoogte van je salaris. Veel mensen weten niet dat en hoe wij ons geld verdienen met korfbal en daar komt nu een einde aan.”

Ze vervolgt: “Als internationals hebben we een spelersovereenkomst bij de bond en een stipendium via het Fonds voor de Topsporter. Het geld voor dit fonds komt via het ministerie van VWS en de toekenning vindt plaats door NOC*NSF. Sporters die een erkend fulltime topsportprogramma draaien en tot de top van de wereld behoren komen in aanmerking voor dit stipendium.”

De andere sporters in de studio zijn hockeyer Valentin Verga en e-sporter Luca Schilder. Ook voormalig wielrenster Iris Slappendel komt aan bod.

Wat verdien je?
In de voorgaande drie afleveringen van ‘Wat verdien je?, gepresenteerd door Astrid Joosten, kwamen juristen, sekswerkers en openbaar bestuurders aan het woord. ‘Wat verdien je?’ wordt 29 september uitgezonden op NPO1 en start om 21.30 uur.

Persfoto: Roy Beusker

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League