Skip to the main content

Jet Hendriks in ‘Wat verdien je?’

TeamNL Korfbal Topkorfbal

Jet Hendriks is woensdagavond 29 september te zien in het BNNVARA-programma ‘Wat verdien je?’. In deze informatieve quiz onthullen wekelijks drie Nederlanders uit één beroepsgroep wat hun salaris is en discussiëren twee panels over dit ‘laatste taboe van Nederland’.

In de laatste aflevering van dit tweede seizoen is international Jet Hendriks één van de drie sporters, die uit de doeken doen wat je als topsporter in Nederland verdient.

Stipendium
Hendriks: “Ik vond het meteen interessant om mee te werken aan dit programma. Praten over een groot taboe in Nederland: de hoogte van je salaris. Veel mensen weten niet dat en hoe wij ons geld verdienen met korfbal en daar komt nu een einde aan.”

Ze vervolgt: “Als internationals hebben we een spelersovereenkomst bij de bond en een stipendium via het Fonds voor de Topsporter. Het geld voor dit fonds komt via het ministerie van VWS en de toekenning vindt plaats door NOC*NSF. Sporters die een erkend fulltime topsportprogramma draaien en tot de top van de wereld behoren komen in aanmerking voor dit stipendium.”

De andere sporters in de studio zijn hockeyer Valentin Verga en e-sporter Luca Schilder. Ook voormalig wielrenster Iris Slappendel komt aan bod.

Wat verdien je?
In de voorgaande drie afleveringen van ‘Wat verdien je?, gepresenteerd door Astrid Joosten, kwamen juristen, sekswerkers en openbaar bestuurders aan het woord. ‘Wat verdien je?’ wordt 29 september uitgezonden op NPO1 en start om 21.30 uur.

Persfoto: Roy Beusker

Gerelateerde artikelen

VIDEO: RTC Noord U19
Evenementen Topkorfbal
VIDEO: RTC Noord U19
RTC Noord U19 kwam in actie tijdens de Korfbal Challenge 2019. We volgden Noord in de jacht op een finaleplek en tijdens de bekendmaking en presentatie van Nederland U19.
Lees meer
DOS'46-LDODK in de media
Korfbal League Topkorfbal
DOS'46-LDODK in de media
De uitgestelde 'Derby van het Noorden' kreeg de nodige aandacht in de (online) media. Het overzicht van de artikelen vind je hieronder. Alle eerder verschenen artikelen en items vind je op de mediapagina.
Lees meer
Ereklasse Round-Up #7: doordeweekse speelronde
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #7: doordeweekse speelronde
DVO is er in geslaagd om, na de historische prestatie in de zaal, ook op het veld zich voor het eerst in de geschiedenis van de club te plaatsen voor de kruisfinales. Dat deed de ploeg uit Bennekom met een ruime overwinning op TOP (S). Woensdagavond werd in Nijeveen de derby tussen DOS'46 en LDODK gespeeld: door de winst schuiven de Friezen weer op naar plaats twee op de ranglijst.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #9: alle kruisfinalisten bekend