Skip to the main content

Jet Hendriks stopt bij TeamNL Korfbal, neemt ook in clubverband afscheid

Internationaal Korfbal League TeamNL Korfbal Topkorfbal

Jet Hendriks zwaait af bij TeamNL Korfbal. Dat heeft ze onlangs meegedeeld aan bondscoach Jan Niebeek. Ook heeft ze besloten om te stoppen bij haar huidige club KZ/Thermo4U.

Hendriks kwam in 2014 bij TeamNL Korfbal, speelde zestien interlands en won met Oranje het WK (2015), het EK (2016) en de World Games (2017). Ook daarna maakte ze deel uit van TeamNL Korfbal, maar tijdens het EK in 2018 kampte ze met een rugblessure, voor het WK in 2019 werd ze niet geselecteerd en tijdens het EK in België (2021) was Hendriks in blijde verwachting. Sterker nog: op de finaledag werden Hendriks en haar vriend Mick Snel de trotse ouders van hun dochtertje Kae.

Hendriks groeide op bij KZ/Thermo4U en was vooral succesvol bij TOP/LITTA, waar zij vier zaaltitels, één veldtitel en vier Europacups won. Dit seizoen is zij na haar zwangerschap weer aangesloten bij de selectie van KZ, maar ook aan die tweede periode is nu dus een einde gekomen.

’Prioriteiten verschoven’
Hendriks: “Ik heb lang getwijfeld de afgelopen maanden. Ik ben blij met de mogelijkheid die KZ mij heeft geboden en heb nog steeds veel liefde voor het spelletje. Echter, sinds de komst van onze dochter Kae en nu Mick is gestopt bij TeamNL Korfbal en ergens anders speelt, heb ik ondervonden dat mijn prioriteiten zijn verschoven. Ik heb daarom besloten om helemaal te stoppen.”

Hendriks vervolgt: “Het is goed zo. Ik ben trots en blij met alle mooie momenten, de mensen die ik heb leren kennen en prachtige herinneringen die voor altijd blijven.”

‘Begrip’

Niebeek: “Voor de sport is het jammer dat een dominante speelster als Jet het internationale en nationale toneel gaat verlaten. Jet heeft in de afgelopen maanden op de trainingen bij ons aangetoond het niveau van TeamNL Korfbal aan te kunnen, maar heeft dus besloten om bij ons te stoppen. Als liefhebber hoopte ik dat ze nog voor de Korfbal League behouden zou blijven, maar we hebben uiteraard begrip voor haar besluit(en). Ik heb natuurlijk ook in clubverband veel met Jet gewerkt en heb altijd van haar spel en winnaarsmentaliteit genoten.”

Zoals elk seizoen maakt bondscoach Niebeek daags na de Korfbal Leaguefinale zijn nieuwe selectie bekend. Met deze groep zullen Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode verder toewerken naar de World Games, die in juli in Birmingham (VS) op het programma staan. Uit deze groep spelers wordt later een definitieve toernooiselectie gekozen.

Gerelateerde artikelen

Geen IKF Europa Cup 2022
Internationaal
Geen IKF Europa Cup 2022
De finaleronde van de IKF Europa Cup 2022, die in de PKC-hal in Papendrecht zou worden gespeeld, is afgelast. Begin januari werd al bekend dat het toernooi vanwege de coronaperikelen uitgesteld werd.
Lees meer
Hoofdklasse Round-Up #2: Spanning en veel goals in ronde twee
Hoofdklasse Topkorfbal
Hoofdklasse Round-Up #2: Spanning en veel goals in ronde twee
Veel doelpuntrijke wedstrijden in de tweede ronde van de Hoofdklasse, maar ook wederom twee duels die uitgesteld werden vanwege coronaperikelen. De HKAb kende opnieuw een verrassende (enigszins) uitslag: ditmaal de nederlaag van AW.DTV tegen Fiks, het tweede verlies op rij voor de Amsterdammers.
Lees meer
Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal League in de media #4
Wat verscheen er over de vierde speelronde in de Korfbal League in de media? Hieronder vind je het overzicht met alle publicaties. Alle eerder verschenen artikelen vind je op de media-pagina.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #8: ruime uitslagen