Jeugd Challenge

Speel jij in een A-, B- of C-team en wil jij tussen kerst en oud en nieuw toch nog een beetje fit blijven? Kom dan naar de Jeugd Challenge en speel hier met jouw team een gezellig toernooi! Aansluitend kun je die avond kijken naar korfbalwedstrijden van het allerhoogste niveau. Dat klinkt als een leuk teamuitje toch? Meld jouw team snel aan!

Elk jaar wordt tussen kerst en oud en nieuw de Korfbal Challenge georganiseerd. De Korfbal Challenge vindt plaats van 27 december tot en met 30 december in Topsportcentrum Rotterdam. Gedurende dit evenement worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Vier avonden lang strijden nationale en internationale teams tegen elkaar, maar ook overdag vinden er activiteiten plaats. Zo spelen overdag regionale talentencentra (RTC) tegen elkaar, is er een TeamNL Fandag, vindt er een G-korfbalclinic plaats, is er een KorfbalPlus 60 bijeenkomst en wordt er een Jeugd Challenge gespeeld. De Jeugd Challenge is speciaal voor de ABC-jeugd.

Doe mee aan de Jeugd Challenge

Als je met jouw team meedoet aan de Jeugd Challenge speel je de hele dag een toernooi. Er wordt een dynamische vorm van 4Korfbal met aangepaste regels gespeeld, waarbij onbeperkt gewisseld mag worden. Per team staan steeds twee jongens en twee meisjes in het veld en de wedstrijden duren vijftien minuten. Deze korfbalvorm wordt al jarenlang succesvol gebruikt bij de Jeugd Challenge.

De Jeugd Challenge was vorig jaar zo een groot succes, dat de Jeugd Challenge dit jaar op twee dagen plaatsvindt in plaats van op één dag. De twee dagen waarop de Jeugd Challenge plaatsvindt zijn donderdag 27 en zaterdag 29 december. Op beide dagen is er plek voor twaalf A- teams, twaalf B-teams en twaalf C-teams. Hoewel er tijdens de Jeugd Challenge 4Korfbal wordt gespeeld, adviseren we om elke ploeg uit minimaal drie jongens en drie meisjes te laten bestaan.

Inschrijven voor de Jeugd Challenge

Je kunt je met jouw team inschrijven voor één van deze twee dagen. Als je snel bent met inschrijven kun je nog kiezen op welke dag je aan de Jeugd Challenge deelneemt. Per leeftijdscategorie mogen er maximaal twee teams per vereniging per dag worden opgegeven. Om je in te schrijven ga je naar deze website. Hier klik je op de knop ‘tickets’, scrol je naar beneden en koop je tickets voor de Jeugd Challenge. Je koopt tickets voor het aantal personen uit jouw team die mee gaan doen aan de Jeugd Challenge. Na het kopen van de tickets ontvang je een e-mail van het KNKV waarin om informatie wordt gevraagd om je inschrijving af te ronden. Als je een ticket voor de Jeugd Challenge hebt gekocht zit jouw ticket voor het avondprogramma hier bij in. Let op: in principe kan je je inschrijven tot 17 december, maar vol is vol!

Elk team is verplicht een begeleider bij zich te hebben. Deze begeleider en eventuele chauffeurs, ouders of supporters kunnen ook een ticket kopen via deze website. Je koopt dan geen ticket voor de Jeugd Challenge, maar een ticket voor het avondprogramma van die dag. Voor het dagprogramma is er gratis entree. Je kunt de kaarten ook op de dag zelf aan de kassa kopen mits het niet uitverkocht is. De tickets op de dag zelf aan de kassa kopen is wel duurder.

Heb je een vraag over de Jeugd Challenge? Mail je vraag naar mariska.kool@knkv.nl