Jeugd Challenge 2019

Speel jij in een A-, B-, C- of D-team en ben je op zoek naar een leuk teamuitje in de kerstvakantie? Kom dan naar de Jeugd Challenge 29 of 30 december en speel hier een gezellig toernooi! 30 december kun je aansluitend kijken naar korfbalwedstrijden van het allerhoogste niveau. Er is maar plek voor twaalf teams per leeftijdscategorie, dus meld je snel aan!

Elk jaar wordt tussen kerst en oud en nieuw de Korfbal Challenge georganiseerd. De Korfbal Challenge vindt plaats van 27 december tot en met 30 december in Topsportcentrum Rotterdam. In de avonden strijden nationale en internationale teams tegen elkaar, maar ook overdag vinden er activiteiten plaats. Zo spelen regionale talentencentra tegen elkaar, is er een TeamNL Korfbal Fandag, een kidspersconferentie, een Team NL Korfbal G-korfbalclinic en wordt er een Jeugd Challenge gespeeld. De Jeugd Challenge is een toernooi voor ABCD-jeugd.

Doe mee aan de Jeugd Challenge
Dit jaar kunnen naast ABC-teams ook D-teams meedoen aan de Jeugd Challenge. De Jeugd Challenge voor D-jeugd vindt plaats op zondag 29 december. De Jeugd Challenge voor de ABC-jeugd vindt plaats op maandag 30 december, de finaledag van de Korfbal Challenge. Als je met jouw team meedoet aan de Jeugd Challenge speel je de hele dag een toernooi.

Er wordt een dynamische vorm van 4Korfbal met aangepaste regels gespeeld, waarbij onbeperkt gewisseld mag worden. Het korfbalspel is hierdoor nog sneller en leuker. Per team staan steeds twee jongens en twee meisjes in het veld. Hoewel er tijdens de Jeugd Challenge 4Korfbal wordt gespeeld, adviseren we in verband met de intensiteit om elke ploeg uit minimaal drie jongens en drie meisjes te laten bestaan. Het is toegestaan om dames met een hesje heer te laten spelen.

Aanmelden voor de Jeugd Challenge
Per leeftijdscategorie mogen er maximaal twee teams per vereniging worden opgegeven. Om je in te schrijven koop je tickets via deze website. Tickets voor ABC-teams kosten €16,- per persoon, met dit ticket neem je deel aan de Jeugd Challenge en heb je toegang tot het avondprogramma. Tickets voor D-teams kosten €9,50 per persoon. Er is die dag geen avondprogramma.

Het is de bedoeling dat één persoon alle tickets voor het hele team in één keer koopt. Na het kopen van de tickets ontvangt die persoon een e-mail waarin om informatie wordt gevraagd om de inschrijving af te ronden. Let op: in principe kan je je inschrijven tot 14 december, maar vol is vol!

Elk team is verplicht een begeleider bij zich te hebben. Deze begeleider en eventuele chauffeurs, ouders of supporters hebben geen ticket nodig voor de Jeugd Challenge overdag. Willen zij kijken naar wedstrijden van het avondprogramma, hoeven ze alleen daar een ticket voor te kopen. Dat kan via deze website. Je kunt de kaarten ook op de dag zelf aan de kassa kopen mits het niet uitverkocht is.

Heb je een vraag over de Jeugd Challenge? Mail je vraag naar mariska.kool@knkv.nl