Skip to the main content

Jouw feedback op nieuwe korfbalformats gevraagd

Internationaal

De IKF is bezig met het ontwikkelen van nieuwe aanvullende korfbalformats en vraagt hierbij de internationale korfbalcommunity om feedback. Als grootste bond van de IKF, met de meeste leden, vindt het KNKV het belangrijk om aan de korfballers en de fans te vragen om de nieuwe formats te testen en hierop input te leveren.

De nieuwe formats zijn bedoeld als aanvulling op het succesvolle traditionele 8 tegen 8-format. De hoofdreden hiervoor is om bonden wereldwijd te ondersteunen bij het aantrekken en behouden van meer (en nieuwe) spelers en fans van onze mooie sport.

De testperiode loopt tot en met 28 februari 2023. Jouw input kun je delen in de vorm van video’s van de testen (bijvoorbeeld tijdens een training) die ingezonden worden naar de IKF (office@ikf.org) en door middel van het invullen van deze online survey.

In de onderstaande visual wordt duidelijk welke formats er zijn bedacht en welke nieuwe regels hierop van toepassing kunnen zijn. Het volledige overzicht download je hier. Je kunt deze formats gewoon al testen tijdens een training, het hoeft dus niet ingewikkeld te zijn!

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League