Skip to the main content

Junioren Hoofdklasse B: KCC A1 als koploper de zaal in

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

In de Junioren Hoofdklasse B stonden nog twee inhaalwedstrijden op het programma afgelopen week. KCC A1 sluit de eerste helft veld af als ‘herfstkampioen’, Fortuna A1 deelt de tweede plaats met PKC A1 en TOP A1.

Sporting Delta A1 – KCC/CK Kozijnen A1
“Een mooie overwinning om zo de eerste helft veld af te sluiten”, aldus Gerbert Schippers. Sporting Delta A1 begon niet goed, had aanvallend moeite met de druk die KCC A1 gaf. Bij rust had KCC A1 al een groot gat geslagen (7-14) en hoewel ‘Delta’ na rust verdedigend prima verweer gaf, bleef het aanvallend ondermaats. KCC A1 gaat na met veertien punten uit acht wedstrijden als ‘Herbstmeister’ de zaal in, twee punten los van de drie ploegen eronder. Schippers: “We verliezen maar één wedstrijd in een zware poule, daar ben ik erg tevreden over.” Sporting Delta aanvoerder Lisa Slotboom: “Wij hebben ons tot nu toe niet veel bezig gehouden met het winnen van wedstrijden maar met de ontwikkeling vanons team. Je ziet dat we stukje bij beetje beter worden.” (Uitslag: 10-21)

DSC A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Waar de andere ploegen uit de poule kozen voor een inhaalwedstrijd op een doordeweekse avond, plakten DSC A1 en Fortuna A1 een extra zaterdag aan de veldcompetitie vast. DSC A1 begon goed, pakte een voorsprong, maar kon dit vervolgens niet vasthouden. Afspraken werden niet goed uitgevoerd en de juiste kansen bleven uit. “Met maar tien doelpunten ga je niet winnen”, aldus Dana Vos. Fortuna A1 sluit de met deze zege het eerste deel veld af met twaalf punten uit acht wedstrijden, een gedeelde tweede plaats op twee punten achter KCC A1. Arno van Meerbeek: “We zijn gematigd tevreden, we willen voornamelijk bezig zijn met het proces, echter een schuin oog op de ranglijst is soms nodig. We hebben een hoop lastige potjes achter de rug, waarbij de veerkracht van onze groep een compliment verdiend.” (Uitslag: 10-12)

Stand in de AHKB

W P
1. KCC A1 8 14
2. PKC A1 8 12
2. TOP A1 8 12
2. Fortuna A1 8 12
5. DSC A1 8 6
6. Nieuwerkerk A1 8 6
7. Sporting Delta A1 8 2
8. Oranje Wit A1 8 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Rob Reurling, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League