Skip to the main content

Junioren Hoofdklasse B: KCC A1 als koploper de zaal in

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

In de Junioren Hoofdklasse B stonden nog twee inhaalwedstrijden op het programma afgelopen week. KCC A1 sluit de eerste helft veld af als ‘herfstkampioen’, Fortuna A1 deelt de tweede plaats met PKC A1 en TOP A1.

Sporting Delta A1 – KCC/CK Kozijnen A1
“Een mooie overwinning om zo de eerste helft veld af te sluiten”, aldus Gerbert Schippers. Sporting Delta A1 begon niet goed, had aanvallend moeite met de druk die KCC A1 gaf. Bij rust had KCC A1 al een groot gat geslagen (7-14) en hoewel ‘Delta’ na rust verdedigend prima verweer gaf, bleef het aanvallend ondermaats. KCC A1 gaat na met veertien punten uit acht wedstrijden als ‘Herbstmeister’ de zaal in, twee punten los van de drie ploegen eronder. Schippers: “We verliezen maar één wedstrijd in een zware poule, daar ben ik erg tevreden over.” Sporting Delta aanvoerder Lisa Slotboom: “Wij hebben ons tot nu toe niet veel bezig gehouden met het winnen van wedstrijden maar met de ontwikkeling vanons team. Je ziet dat we stukje bij beetje beter worden.” (Uitslag: 10-21)

DSC A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Waar de andere ploegen uit de poule kozen voor een inhaalwedstrijd op een doordeweekse avond, plakten DSC A1 en Fortuna A1 een extra zaterdag aan de veldcompetitie vast. DSC A1 begon goed, pakte een voorsprong, maar kon dit vervolgens niet vasthouden. Afspraken werden niet goed uitgevoerd en de juiste kansen bleven uit. “Met maar tien doelpunten ga je niet winnen”, aldus Dana Vos. Fortuna A1 sluit de met deze zege het eerste deel veld af met twaalf punten uit acht wedstrijden, een gedeelde tweede plaats op twee punten achter KCC A1. Arno van Meerbeek: “We zijn gematigd tevreden, we willen voornamelijk bezig zijn met het proces, echter een schuin oog op de ranglijst is soms nodig. We hebben een hoop lastige potjes achter de rug, waarbij de veerkracht van onze groep een compliment verdiend.” (Uitslag: 10-12)

Stand in de AHKB

W P
1. KCC A1 8 14
2. PKC A1 8 12
2. TOP A1 8 12
2. Fortuna A1 8 12
5. DSC A1 8 6
6. Nieuwerkerk A1 8 6
7. Sporting Delta A1 8 2
8. Oranje Wit A1 8 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Rob Reurling, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Bestuurders Competitie
Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Leuk nieuws voor jongeren tussen de achttien en dertig jaar die graag meedenken over de toekomst van korfbal! Op 12 september organiseert het KNKV in Dordrecht een bijeenkomst voor jongeren. Na een gezamenlijke maaltijd gaan de aanwezige jongeren met het KNKV in gesprek over de toekomst van korfbal.
Lees meer
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk