Skip to the main content

Junioren Hoofdklasse B: KCC A1 als koploper de zaal in

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

In de Junioren Hoofdklasse B stonden nog twee inhaalwedstrijden op het programma afgelopen week. KCC A1 sluit de eerste helft veld af als ‘herfstkampioen’, Fortuna A1 deelt de tweede plaats met PKC A1 en TOP A1.

Sporting Delta A1 – KCC/CK Kozijnen A1
“Een mooie overwinning om zo de eerste helft veld af te sluiten”, aldus Gerbert Schippers. Sporting Delta A1 begon niet goed, had aanvallend moeite met de druk die KCC A1 gaf. Bij rust had KCC A1 al een groot gat geslagen (7-14) en hoewel ‘Delta’ na rust verdedigend prima verweer gaf, bleef het aanvallend ondermaats. KCC A1 gaat na met veertien punten uit acht wedstrijden als ‘Herbstmeister’ de zaal in, twee punten los van de drie ploegen eronder. Schippers: “We verliezen maar één wedstrijd in een zware poule, daar ben ik erg tevreden over.” Sporting Delta aanvoerder Lisa Slotboom: “Wij hebben ons tot nu toe niet veel bezig gehouden met het winnen van wedstrijden maar met de ontwikkeling vanons team. Je ziet dat we stukje bij beetje beter worden.” (Uitslag: 10-21)

DSC A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Waar de andere ploegen uit de poule kozen voor een inhaalwedstrijd op een doordeweekse avond, plakten DSC A1 en Fortuna A1 een extra zaterdag aan de veldcompetitie vast. DSC A1 begon goed, pakte een voorsprong, maar kon dit vervolgens niet vasthouden. Afspraken werden niet goed uitgevoerd en de juiste kansen bleven uit. “Met maar tien doelpunten ga je niet winnen”, aldus Dana Vos. Fortuna A1 sluit de met deze zege het eerste deel veld af met twaalf punten uit acht wedstrijden, een gedeelde tweede plaats op twee punten achter KCC A1. Arno van Meerbeek: “We zijn gematigd tevreden, we willen voornamelijk bezig zijn met het proces, echter een schuin oog op de ranglijst is soms nodig. We hebben een hoop lastige potjes achter de rug, waarbij de veerkracht van onze groep een compliment verdiend.” (Uitslag: 10-12)

Stand in de AHKB

W P
1. KCC A1 8 14
2. PKC A1 8 12
2. TOP A1 8 12
2. Fortuna A1 8 12
5. DSC A1 8 6
6. Nieuwerkerk A1 8 6
7. Sporting Delta A1 8 2
8. Oranje Wit A1 8 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Rob Reurling, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal