Skip to the main content

Junioren Hoofdklasse Round-Up

A-jeugd Hoofdklasse Topkorfbal

In de AHKA deelden LDODK A1 en KZ A1 de punten en won DVO A1 met ruime cijfers van AW.DTV A1. In de AHKB won PKC A1 de derby tegen Vriendenschaar A1 en zette regerend landskampioen TOP A1 een ruime overwinning neer.

AHKA
In de A-Hoofdklasse A gaat DVO/Accountor A1 nog altijd ongeslagen aan kop. Tot nu kon alleen KZ/Thermo4U A1 partij bieden, de andere wedstrijden werden dik gewonnen. “Een lekkere seizoensstart”, erkende ook aanvoerder Simeon ten Brinke. “Maar we zijn ons er ook van bewust dat de zaalcompetitie nog lang duurt en dat het bovenin dicht bij elkaar zit.” Dat blijkt tot nu toe ook wel, het gat met de nummer twee LDODK/Rinsma Modeplein A1 is slechts één punt omdat LDODK afgelopen weekend gelijk speelde tegen KZ A1. Zowel de Koogers als de Friezen gaan voor een plekje in de play-offs aldus de coaches van beide ploegen.

Ambities genoeg dus, bij de junioren. Zo ook bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1, ondanks dat er afgelopen weekend verloren werd van DOS’46 A1. “De ambitie is eigenlijk hetzelfde als die op het veld: handhaven en proberen zo vaak mogelijk te stunten tegen de topploegen”, aldus Dalto-coach Tjeu van der Lit. Dat kan komende zaterdag al, als de Driebergenaren bij KZ op bezoek gaan. Dalto deelt op dit moment de vijfde plaats op de ranglijst met AVO A1 en AW.DTV A1. Promovendus Spirit A1 was al dichtbij punten tegen AW.DTV en AVO maar blijft vooralsnog rode lantaarndrager met nul punten.

Uitslagen ronde 3
AW.DTV A1 – DVO A1: 7-21, AVO A1 – Spirit A1: 19-16, LDODK A1 – KZ A1: 16-16, DOS’46 A1 – Dalto A1: 23-18.

Stand in AHKA:

W P
1. DVO A1 3 6
2. LDODK A1 3 5
3. DOS’46 A1 3 4
4. KZ A1 3 3
5. Dalto A1 3 2
5. AVO A1 3 2
5. AW.DTV A1 3 2
8. Spirit A1 3 0

 

AHKB:
In de A-Hoofdklasse B delen drie ploegen de koppositie. PKC/Vertom A1, TOP/IAA fresh A1 en Fortuna/Delta Logistiek A1 zijn allen nog ongeslagen na drie ronden. Afgelopen weekend speelde PKC A1 een derby tegen ‘buurman’ Vriendenschaar A1. Ook Fortuna speelde een bijzondere wedstrijd, tegen ONDO A1. Niet in de laatste plaats voor Fortuna-coach Laurens Verbaan, die vorig jaar nog coach was van ONDO A1 en die ploeg naar de Hoofdklasse loodste. “Bijzonder inderdaad, vijf van de acht basisspelers heb ik vorig jaar in de ploeg gehad. Alleen maar leuk om te zien hoe zij zich verder ontwikkelen.”

Dat ONDO een ontwikkeling doormaakt is moge duidelijk zijn: PKC A1 had het lang moeilijk met de ploeg uit ’s Gravenzande en DSC A1 werd knap verslagen. DSC staat op dit moment vierde, met vier punten, ONDO een plekje lager met twee punten. Onderaan de ranglijst in de HKB staan nog drie ploegen met lege handen, te weten Nieuwerkerk A1, Vriendenschaar A1 en KCC/CK Kozijnen A1. Nieuwerkerk A1 was afgelopen weekend tegen DSC al heel dicht bij de punten en krijgt zaterdag ONDO A1 op bezoek. Dan kan de ploeg belangrijke punten halen met het oog op de ranglijst. Verder staat onder andere de kraker TOP A1 – PKC A1 op het programma, een duel om de koppositie in de HKB.

Uitslagen ronde 3
KCC A1 – TOP A1: 16-26, Vriendenschaar A1 – PKC A1: 22-26, Fortuna A1 – ONDO A1: 20-14, DSC A1 – Nieuwerkerk A1: 16-15.

Stand in AHKB:

W P
1. PKC A1 3 6
1. TOP A1 3 6
1. Fortuna A1 3 6
4. DSC A1 3 4
5. ONDO A1 3 2
6. Nieuwerkerk A1 3 0
6. Vriendenschaar A1 3 0
6. KCC A1 3 0

 

Foto: Peter van Dieren, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Traditiegetrouw worden aan het einde van het seizoen de Korfbal Leagueverkiezingen gehouden. In zes categorieën worden de prijzen verdeeld, per categorie zijn er drie genomineerden. De nominaties zijn nu bekend! Beste speelster: Nienke Hintzbergen (PKC/Vertom) Daniëlle Boadi (DVO/Transus) Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom) Beste speler: Richard Kunst (PKC/Vertom) Daan Preuninger (Fortuna) Jelmer Jonker (PKC/Vertom) Beste speelster U21: […]
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Op Bevrijdingsdag stond voor de Dameskorfbal Topklasse gewoon de zevende speelronde op het programma. Met veel spannende wedstrijden! Bij maar liefst vier van de zes wedstrijden was er een eindstand van slechts één goal verschil. Topklasse A Spes/VIOS – Be Quick Spes/VIOS verloor in de zaal nog tweemaal van Be Quick in de play-offs, dus […]
Lees meer
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #2
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #2
Na een korfbalvrij weekend rondom Koningsdag werd er afgelopen weekend weer een speelronde in de Ereklasse afgewerkt. Een paar dagen eerder speelden zaalfinalisten PKC en DVO al een doordeweekse wedstrijd.
Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal