Skip to the main content

Junioren Hoofdklasse Round-Up #5: DVO A1 als eerste zeker van play-offs

Korfbal League Topkorfbal

Bij de junioren is DVO A1 de eerste ploeg die zeker is van het spelen van play-offs. In de andere poules vallen de beslissingen in de laatste speelronde van de reguliere competitie.

AHKAa
DSC A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Een spannend duel in de AHKAa, waar DSC A1 de beste papieren heeft om de play-offs te halen. Dalto A1 maakte het de Eindhovenaren niet makkelijk, de Driebergse mannen waren op schot en moeilijk te beteugelen door DSC A1. Bij rust was het dan ook gelijk: 12-12. Na rust verdedigde DSC A1 beter en kwam Dalto A1 nog tot slecht vier goals. Casper Zoontjes had een hoofdrol bij de bezoekers, met acht doelpunten. DSC A1 kwam niet meer in de problemen en staat nog altijd ongeslagen bovenaan. Leen Willems: “We hebben veel goede dingen laten zien en nemen een aantal aandachtspunten mee om ons verder te ontwikkelen.” Dana Vos: “We scoorden over alle schijven en speelden echt als team. Aankomend weekend is de laatste competitiewedstrijd, waar het allemaal om draait. Het is spannend wie de play-offs mag gaan spelen.” (Uitslag: 22-16)

Wageningen A1 – DOS’46 A1
Een zeer doelpuntrijke eerste helft in Wageningen. De thuisploeg schoot uit de startblokken met een erg hoog aanvalspercentage en liep via 5-2 uit naar 8-4. Tot 14-11 kon Wageningen A1 de voorsprong vasthouden, maar langzaam kwam DOS’46 A1 dichterbij, tot 15-15. Bij rust was er zelfs een kleine voorsprong voor de bezoekers: 17-18. In de tweede helft ging DOS’46 A1 beter verdedigen, waardoor Wageningen A1 moeite had met het spelen van goede aanvallen en komen tot de juiste kansen. Van 17-18 werd het 18-24 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Topscorers bij DOS’46 waren Jorne van der Zee en Yvo de Vries, met beide elf doelpunten. (Uitslag: 25-34)

Stand in AHKAa

W P D
1. DSC A1 5 10 +23
2. DOS’46 A1 5 8 +29
3. Dalto A1 5 2 -9
4. Wageningen A1 5 0 -43

 

AHKAb
AVO A1 – DVO/Accountor A1
DVO A1 stelde in de voorlaatste speelronde de play-offs al veilig door met ruim verschil te winnen van AVO A1. Tot 4-4 ging het nog gelijk op, maar al gauw werd duidelijk dat DVO A1 de bovenliggende partij was. Een tussensprint van de Bennekommers maakte een eind aan de hoop van AVO, van 4-4 werd het 6-14 en uiteindelijk 10-17 bij rust. In de tweede helft gingen de bezoekers nog beter verdedigen, waardoor AVO A1 niet dichterbij kon komen. Aanvallend werden er verschillende aanvalsopzetten geoefend en met zes doelpunten werd Thomas Korsten topscorer bij DVO A1. Lars Pieper, coach DVO A1: “We gaan ons nu in alle rust voorbereiden op de play-offs, waarin we op DSC A1 of DOS’46 A1 zullen stuiten.” (Uitslag: 16-32)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – Tempo A1
“Het spel is goed, maar we missen scorend vermogen. Dan wordt het in zulke wedstrijden heel moeilijk”, concludeerde Marcel Haagsman na de ruime nederlaag tegen LDODK A1. Voor de Friezen was het treffen met Tempo A1 een belangrijke horde in de strijd om plaats twee in de poule. Tot tien minuten voor de rust gingen beide ploegen heel gelijk op (8-8) maar vervolgens schakelde LDODK A1 een tandje bij en werd het verschil op slag van rust vier punten (13-9). Na rust kwam Tempo A1 goed terug in de wedstrijd: met nog een kwartier op de klok was het 15-13 en leek er nog van alles mogelijk. Echter, LDODK A1 gaf gas bij, waar Tempo A1 nog slechts één keer tot scoren kwam in het resterende kwartier. Uiteindelijk boekten de Friezen een ruime zege. Komende zaterdag zal de beslissing in de strijd om plek twee vallen. (Uitslag: 24-14)

Stand in AHKAb

W P D
1. DVO A1 5 10 +42
2. LDODK A1 5 6 +7
3. AVO A1 5 4 -17
4. Tempo A1 5 0 -32

 

AHKBa
Avanti/Post Makelaardij A1 – KZ/Thermo4U A1
In de AHKBa strijden drie ploegen om de eerste plaats, dus de belangen in beide wedstrijden waren groot. KZ A1, dat aantrad tegen rode lantaarndrager Avanti A1, had tot dan toe de beste papieren. Echter, de ploeg begon niet sterk aan het duel in Pijnacker. Het spel was te gehaast en men was niet scherp in de afronding. Doordat het verdedigend de zaakjes wel op orde had, kon Avanti A1 niet weglopen. Gedurende de eerste helft ging KZ A1 ook beter afronden en werd er een gaatje geslagen (7-10 rust). De tweede helft was volledig voor KZ A1. Verdedigend stond het goed, er werden nog maar vier tegengoals geïncasseerd, en aanvallend ging het rendement omhoog met als resultaat een ruime overwinning. Michael Hendriks: “Een terechte uitslag, nu gaan we ons voorbereiden op de beslissende wedstrijd tegen KCC A1. We hebben nog wat goed te maken.” (Uitslag: 11-25)

KCC/CK Kozijnen A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Het andere duel in de AHKBa ging tussen KCC A1 en Fortuna A1. KCC A1 zou bij winst op gelijke hoogte komen met KZ A1 (acht punten), Fortuna A1 moest winnen om de aansluiting te houden. De grote belangen straalden af op het duel, dat van beide kanten niet hoogstaand was. KCC A1 kreeg in de eerste helft betere kansen maar verzuimde deze af te ronden (5-7 rust). Direct na rust maakte Fortuna een 0-4 run en werd het beslissende gat geslagen. Door het lage rendement kreeg KCC A1 de achterstand – ondanks dat het genoeg kansen kreeg – niet meer weggewerkt. Bij Fortuna A1 kende Demi Brand (normaliter Fortuna B1) een goede invalbeurt die ze bekroonde met twee belangrijke goals en speelde Lucas Boes een ijzersterke wedstrijd, geheel in dienst van zijn vak. Dankzij de zege van Fortuna A1 staan beide ploegen nu op zes punten. In de laatste ronde treft KCC A1 koploper KZ A1, terwijl Fortuna A1 het opneemt tegen Avanti A1. (Uitslag; 14-18)

Stand in AHKBa

W P D
1. KZ A1 5 8 +22
2. Fortuna A1 5 6 +33
3. KCC A1 5 6 +14
4. Avanti A1 5 0 -69

 

AHKBb
PKC/Vertom A1 – Sporting Delta A1
PKC A1 startte een stuk beter aan het duel dan Sporting Delta A1, van 4-0 naar 13-3. Daarna werd Sporting Delta A1 effectiever, waardoor de Dordtenaren voor rust nog iets terug deden (15-8). Na rust konden de bezoekers een fase goed meescoren met PKC A1 maar het laatste deel van de wedstrijd was het op. Er werd nog gewisseld maar door blessures kwam Sporting Delta A1 er niet meer aan te pas en kon PKC A1 loskomen en makkelijk scoren. Sander den Ouden werd topscorer met tien doelpunten. Jeroen Euser: “Alle spelers wisten te scoren, een mooie overwinning met het oog op aanstaande zaterdag.” Steven van Raffe: “We zijn blij met de fase voor en na rust, daar gaan we op verder.” (Uitslag: 37-13)

ONDO A1 – TOP/LITTA A1
“Dit is de eerste keer dat we ‘eraf geschoten’ zijn”, aldus Laurens Verbaan. In de beginfase kon ONDO A1 nog wel mee met TOP A1, maar na de 5-6 schakelde TOP A1 een tandje bij en nam het afstand van ONDO A1. Bij rust was het verschil al gemaakt (6-13) en ook in de tweede helft was het kwaliteitsverschil simpelweg te groot. Lars Hüsken schoot met scherp en eindigde op zeven goals. “We hebben er te weinig tegenover gezet, mede door een te laag schotpercentage. Dat zal komende zaterdag anders moeten. Daar gaan we alles aan doen om zo de derde plek veilig te stellen”, stelde Verbaan. Sten van Poelgeest: “Het vertrouwen naar aanstaande zaterdag is enorm. We zijn erg blij dat we verschil hebben laten zien met de vorige wedstrijd tegen ONDO A1 en verdedigend meer controle hadden.” (Uitslag: 14-25)

Stand in AHKBb

W P D
1. TOP A1 5 9 +61
2. PKC A1 5 9 +54
3. ONDO A1 5 2 -28
4. Sporting Delta A1 5 0 -87

 

Foto: Jenna Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League