Skip to the main content

Junioren Hoofdklasse Round-Up #9

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Ook voor de meeste A-juniorenploegen in de Hoofdklasse werd zaterdag de veldcompetitie hervat. ‘Wennen’ en ‘wind’ waren de woorden die de eerste speelronde na de zaal het beste samenvatten.

Hoofdklasse A:
Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
Ondanks de 1-7 stand bij rust, speelde Dalto A1 best een redelijke eerste helft met genoeg kansen. Het afrondingspercentage liet echter te wensen over, waardoor LDODK A1 weinig moeite had met de ploeg uit Driebergen. Ook na rust werd het aanvallend niet beter. Leen Willems: “Na rust hebben we geprobeerd de wedstrijd om te draaien maar we hadden gewoon een totale offday in het afronden en uiteindelijk speel je dan ook tegen jezelf. Verdedigend hebben we prima gespeeld. We hebben genoeg goede dingen gezien en kunnen leerpunten meenemen. De rest moeten we maar snel vergeten.” (Uitslag: 4-15)

DOS’46 A1 – DVO/Accountor A1
Als twee ploegen elkaar inmiddels door en door kennen, zijn dat DOS’46 A1 en DVO A1 wel. In de zaal vochten deze twee mooie duels uit in de strijd om Ahoy, die uiteindelijk gewonnen werd door de Nijeveners. Het niveau van die play-offs werd absoluut niet doorgezet op het veld, het was wennen en de wind speelde een rol in het spel én het afrondingspercentage. Tot rust ging het redelijk gelijk op (5-7) maar na rust zetten DOS’46 A1 een 6-0 run neer en boog de achterstand zo om naar een 11-7 voorsprong. De Nijeveners waren gretiger en feller in de duels, bovendien kreeg DVO A1 veel onnodige vrije ballen tegen waar DOS’46 beter mee om ging. Nog één keer zette DVO A1 aan, maar kleiner dan twee werd het verschil niet. Simeon ten Brinke: “Zij gingen beter om met de weersomstandigheden en waren feller in de duels. Een terechte overwinning voor DOS’46 A1 dus, wij moeten nu goed rust pakken en ons voorbereiden om een goede slotfase van de veldcompetitie te spelen.” (Uitslag: 15-11)

KZ/Thermo4U A1 – Tempo A1
“Het was een typische eerste veldwedstrijd, zo kort op de zaal”, analyseerde KZ A1-coach Michael Hendriks het duel met Tempo A1. Veel wind hielp daarin ook niet echt, wat resulteerde in een matige eerste helft van beide kanten (5-5 rust). Na rust werd er gewisseld bij KZ A1, wat er voor zorgde dat het aanvallend beter liep. Tempo A1 kon niet aan blijven haken en moest toezien hoe KZ A1 uitliep en de overwinning veilig stelde. Marcel Haagsman: “Een redelijke wedstrijd van ons waarin we teveel foute keuzes maakten en het daardoor lastig kregen tegen een beter KZ A1. Dit zijn goede wedstrijden om te spelen, maar tegen de ploegen onderin moeten we er weer staan.” (Uitslag: 18-13)

Stand in de AHKA:

W P
1. DVO A1 9 15
2. KZ A1 9 15
3. DOS’46 A1 9 14
4. LDODK A1 9 10
5. Dalto A1 9 7
6. AVO A1 8 4
7. AW.DTV A1 8 4
8. Tempo A1 8 0

 

Hoofdklasse B:
PKC/Vertom A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Ook in Papendrecht was de wind een bepalende factor voor het spel. De bezoekers startten goed en pakten een 0-2 voorsprong, maar daarna nam PKC het initiatief over en liep uit naar 5-2 en uiteindelijk een 8-6 ruststand. Met wee doelpunten van Sander den Ouden na rust werd het verschil vier, maar de doelpunten bleven schaars. Fortuna knokte zich terug in de wedstrijd en in de slotfase was het verschil nog maar één doelpunt (12-11). Opnieuw een doelpunt van Den Ouden gaf PKC A1 weer wat lucht, maar een snelle tegengoal door Thomas Rodenburg bracht Fortuna A1 weer dichterbij (13-12). De staf van PKC nam een time-out in de laatste minuut om de afspraken nog eens aan te scherpen, maar de aanval van de Papendrechters werd onderbroken door Fortuna. Drie seconden voor tijd schoot Rodenburg de Fortunezen op gelijke hoogte. Jeroen Euser baalde van het gelijkspel, terwijl zijn ploeg de winst in handen had: “Met deze omstandigheden en de 13-11 voorsprong moet je, zonder schotklok, de wedstrijd uitspelen. We hebben verzuimd om onszelf een goede uitgangspositie voor de play-offs te verschaffen.” Arno van Meerbeek was wel te spreken over de uitslag: “Als je de slotfase bekijkt hebben wij zaterdag een punt gewonnen.” (Uitslag: 13-13)

Sporting Delta A1 – TOP/LITTA A1
De nieuwbakken landskampioen van de zaal zette de lijn van de afgelopen weken goed door in de eerste wedstrijd na de finale in Ahoy. Al snel had TOP A1 een riante voorsprong te pakken en bij rust stond er een 3-17 stand op het bord. Na rust bleven de Sassemers goed aanvallen, maar werd het afrondingspercentage wat minder. Bovendien kreeg Sporting Delta in de tweede helft meer ruimte aan de achterkant, waar de Dordtenaren dankbaar gebruik van maakten. Echt spannend werd het nooit, daarvoor was het gat al veel te groot. Sten van Poelgeest: “Al met al een leuke en sportieve wedstrijd, waarin ook drie jonge spelers uit de A2 ruime minuten hebben gemaakt met het oog op de toekomst.” (Uitslag: 9-26)

Oranje Wit A1 – KCC/CK Kozijnen A1
Nog een duel dat voor rust eigenlijk al beslist was. KCC A1 speelde een goede eerste helft en ging met 4-16 rusten. Na rust vielen de goals een stuk minder makkelijk, de kansen waren er wel maar er werd verzuimd goed af te ronden. Verdedigend was het ook sterk wat KCC A1 liet zien, waardoor Oranje Wit A1 ook in de tweede helft slechts vier keer tot scoren kwam. Gerbert Schippers was tevreden over de wedstrijd: “Heel de wedstrijd waren we verdedigend stabiel en goed en ook aanvallend was het in grote lijnen prima. Een goede wedstrijd.” (Uitslag: 8-22)

Stand in de AHKB:

W P
1. KCC A1 9 16
2. TOP A1 9 14
3. Fortuna A1 9 13
4. PKC A1 9 13
5. DSC A1 8 6
6. Nieuwerkerk A1 8 6
7. Sporting Delta A1 9 2
8. Oranje Wit A1 9 0

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Korfbal League start op z’n vroegst in januari, twee poules
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal League start op z’n vroegst in januari, twee poules
Het KNKV heeft de Korfbal Leagueverenigingen zaterdag geïnformeerd dat de Korfbal League op z’n vroegst in januari 2021 zal kunnen starten. De competitie-routekaart volgend is het spelen van een volledige competitie in de reguliere poule van twaalf niet meer haalbaar en dus is nu de optie met twee poules van zes van kracht.
Lees meer
16 april: samen inzetten op dubbel korfbalplezier
Korfbal League Topkorfbal
16 april: samen inzetten op dubbel korfbalplezier
Zaterdag 16 april om 16.00 uur wordt in Rotterdam Ahoy de Korfbal Leaguefinale gespeeld. Dit jaar is de seizoensapotheose gelukkig weer ‘gewoon’ in de Ahoy Arena en belangrijker nog: mét publiek.
Lees meer
Eén tegen één: Gertjan Meerkerk
Korfbal League Podcast Topkorfbal
Eén tegen één: Gertjan Meerkerk
Voor de eerste aflevering van de podcastserie 'Eén tegen één' schuift Gertjan Meerkerk aan bij presentator Sjoerd Keizer. Op zolder in huize Meerkerk praat de topschutter van DVO/Accountor openhartig over TeamNL Korfbal, zijn club, zijn ambities binnen en buiten het veld, voeding en zijn geloof.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #8: ruime uitslagen