Skip to the main content

Junioren Hoofdklasse Round-Up: halve finales

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

PKC A1 en DOS’46 A1 hebben zich geplaatst voor de finale A-jeugd Hoofdklasse op het veld. PKC was in Koog aan de Zaan te sterk voor KZ A1, terwijl DOS’46 in Sassenheim TOP A1 versloeg. Dat laatste duel was een herhaling van de zaalfinale, toen ging TOP A1 er nog met de titel van door.

KZ/Thermo4U A1 – PKC/Vertom A1
Nadat KZ A1 in de zaal strandde in de play-offs, werd ook op het veld de kruisfinales gehaald. Toch bleek ook op het veld de finale een brug te ver, nu was het PKC A1 dat roet in het eten gooide. De Papendrechters begonnen direct goed aan het duel, van 0-1 werd het 1-5 via goals van Menno Remans en Jesper Vinken. De staf van KZ A1 vluchtte in een vroege time-out en paste wat wissels toe, maar evengoed bleef PKC A1 de bovenliggende partij. Via 4-9 werd het uiteindelijk 6-12 bij rust. Waar de Koogers eerder in de tweede helft vaak voor een ommekeer kon zorgen, lukte dat deze keer niet. De ploeg van Michael Hendriks was gewoonweg niet in staat om een antwoord te vinden om het sterk verdedigende PKC A1. “Voor ons was het seizoen letterlijk een wedstrijd te lang. Het zat er niet meer in. We hadden nu niet de energie of het afrondend vermogen om het weer gelijk te trekken en PKC speelde het slim uit.” Jeroen Euser: “Een ongelooflijk mooie teamprestatie. De spelers en speelsters zijn in staat geweest de afspraken die wij en zijzelf gemaakt hebben, uit te voeren. Tim (van den Berg, red.) en ik kijken uit naar de finale.” (Uitslag: 11-19)

TOP/LITTA A1 – DOS’46 A1
Een herhaling van de zaalfinale, toen TOP A1 uiteindelijk de sterkste was en er met de titel vandoor ging. Voor DOS’46 A1 dé kans op revanche dus en de Nijeveners kenden een bliksemstart. Vanaf 0-3 kwam TOP A1  beter in de wedstrijd, en nam het initiatief over. De achterstand werd omgebogen in een voorsprong van vier punten (11-7) maar slordigheden en een gebrek aan scherpte gaven DOS’46 A1 de gelegenheid nog voor rust terug te komen (12-10). Direct na rust tilde Yvo de Vries met rake afstandsschoten het gat weer naar vier en er leek geen vuiltje aan de lucht. Wat wisselingen bij TOP A1 moest de rebound een impuls geven en er voor zorgen dat Sam Deckers in de spits kwam, in plaats van Jorne van der Zee. Deckers bleek echter goud in handen te hebben, met zes doelpunten in de tweede helft was hij de ‘Man of the match’ voor DOS’46 A1. Via 16-18 werd het 16-22 en toen konden de bezoekers de wedstrijd uitspelen. Geen kansen meer op de dubbel dus, voor TOP A1. “Het zat er zeker in en we waren ook echt bezig met de dubbel, maar we moeten trots zijn op wat we bereikt hebben”, aldus Sten van Poelgeest. “Ik heb genoten van de drive en het enthousiasme van iedereen. Zowel de spelers individueel, als wij met het team, hebben enorme stappen gemaakt.” DOS’46 A1 mag zich nu opmaken voor de tweede finale van het seizoen, nu tegen PKC A1. Kelvin Borrink: “Ik vind het lastig om onze kansen in te schatten omdat we weinig tegen elkaar gespeeld hebben dit seizoen. Ik hoop op een fantastische wedstrijd, en dat wij uiteindelijk dit mooie seizoen mogen afsluiten met een titel. Niks anders telt in een finale. (Uitslag: 21-24)

De finale PKC/Vertom A1 – DOS’46 A1 wordt aanstaande zaterdag, 25 juni, om 15.00 uur bij Dalto in Driebergen gespeeld. Voorafgaand aan dit duel zijn de finales van de C-jeugd (11.00 uur, LDODK/Rinsma Modeplein C1 – PKC/Vertom C1) en de B-jeugd (13.00 uur, Fortuna/Delta Logistiek B1 – Nieuwerkerk B1). Voor wie niet in de gelegenheid is om naar Driebergen af te reizen, wordt er een livestream verzorgd.

Foto: Jenna Spelten, Korfbalfoto

 

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League