Skip to the main content

Junioren Hoofdklasse Round-Up: KZ A1 verslaat DOS’46, DSC A1 pakt punten

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Bij de junioren werden slechts een paar wedstrijden gespeeld: twee op zaterdag en één op dinsdagavond. In beide poules is er nog volop strijd om de bovenste plekken, die recht geven op het spelen van de kruisfinales.

AHKA
AW.DTV A1 – AVO A1
In de zaal promoveerde AW.DTV A1 naar de Hoofdklasse, op het veld stond er direct een belangrijke wedstrijd in de strijd om handhaving op het programma. De Amsterdammers hadden zich gedegen voorbereid op het duel met AVO A1. Cédric Pardieck: “We wisten dat de dames van AVO aanvallend zijn ingesteld en dat de meeste doelpunten uit hun handen komen. We hebben onze betere verdedigsters hier tegenover gezet.” Dat sorteerde effect en na de eerste helft die wat mager was qua scores, stond AW.DTV A1 met 7-6 voor. Na rust werd de voorsprong snel uitgebreid naar 10-6. Dat gat kreeg AVO A1 niet meer gedicht: AW.DTV A1 had verdedigend grip op AVO A1 en selecteerde aanvallend de beste kansen waardoor het verschil uiteindelijk op liep naar negen doelpunten. Ferdi Bouwman baalde van de nederlaag: “Een totale offday die we niet hebben kunnen omdraaien. Waar AW.DTV voor iedere bal ging, miste bij ons de vechtlust. Een dieptepunt voor ons, maar positief is dat we vanaf hier alleen maar beter kunnen.” (Uitslag: 20-11)

KZ/Thermo4U A1 – DOS’46 A1
Een belangrijk duel in de bovenste regionen van de AHKA. De eerste helft was absoluut voor DOS’46 A1. KZ A1-coach Michael Hendriks: “Het lijkt wel routine te worden, maar de eerste helft was weer niet goed. De afspraken werden niet nagekomen, er was niet de juiste energie en niet de juiste instelling in de duels.” De bezoekers pakten dan ook een voorsprong (5-11) maar wisten niet door te drukken naar een groter verschil, waardoor er bij rust een 8-12 stand op het bord stond en er nog niets gespeeld was. De tweede helft liet een totaal ander beeld zien. Kelvin Borrink (DOS’46 A1): “De tweede helft zakten we als collectief door het ijs en dat kwamen we niet meer te boven.” KZ A1 vocht zich naast DOS’46 A1 (14-14) en ging er overheen. Bij DOS’46 A1 ontbrak het na rust aan afronding en ook verdedigend was het niet goed genoeg. Borrink: “We balen hier echt goed van en het had ook echt niet gehoeven.” (Uitslag: 22-16)

Stand in de AHKA

W P
1. KZ A1 10 17
2. DVO A1 9 15
3. DOS’46 A1 10 14
4. LDODK A1 9 10
5. Dalto A1 9 7
6. AW.DTV A1 9 6
7. AVO A1 9 4
8. Tempo A1 9 1

 

AHKB
DSC A1 – Nieuwerkerk A1
Nieuwerkerk A1 kende een prima eerste helft in Eindhoven, met een goed afrondingspercentage. DSC A1 moest in de achtervolging en kon op slag van rust nog net de stand gelijk trekken: 10-10. Dana Vos: “In de rust moesten we even orde op zaken stellen, zodat we ons eigen spel gingen spelen en ons niet lieten beïnvloeden door het gretige verdedigen van Nieuwerkerk A1.” Dat pakte goed uit. Bij Nieuwerkerk A1 ontbrak het de tweede helft aan scherpte en na de 13-13 moesten de bezoekers toezien hoe DSC A1 het beslissende gat sloeg. Stephan Ligtmans: “Voor ons is het zaak om de focus de hele wedstrijd in de ploeg te krijgen en te houden.” Vos: “Uiteindelijk speelden we een goede tweede helft, waarin vooral de dames belangrijk waren en bijna alle doelpunten scoorden.” (Uitslag: 24-16)

Stand in de AHKB

W P
1. TOP A1 9 14
2. KCC A1 8 14
3. Fortuna A1 9 13
4. PKC A1 9 13
5. DSC A1 9 8
6. Nieuwerkerk A1 9 6
7. Sporting Delta A1 9 2
8. Oranje Wit A1 8 0

 

Foto: René van Dam, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal