Skip to the main content

Junioren Hoofdklasse Round-Up: KZ A1 verslaat DOS’46, DSC A1 pakt punten

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Bij de junioren werden slechts een paar wedstrijden gespeeld: twee op zaterdag en één op dinsdagavond. In beide poules is er nog volop strijd om de bovenste plekken, die recht geven op het spelen van de kruisfinales.

AHKA
AW.DTV A1 – AVO A1
In de zaal promoveerde AW.DTV A1 naar de Hoofdklasse, op het veld stond er direct een belangrijke wedstrijd in de strijd om handhaving op het programma. De Amsterdammers hadden zich gedegen voorbereid op het duel met AVO A1. Cédric Pardieck: “We wisten dat de dames van AVO aanvallend zijn ingesteld en dat de meeste doelpunten uit hun handen komen. We hebben onze betere verdedigsters hier tegenover gezet.” Dat sorteerde effect en na de eerste helft die wat mager was qua scores, stond AW.DTV A1 met 7-6 voor. Na rust werd de voorsprong snel uitgebreid naar 10-6. Dat gat kreeg AVO A1 niet meer gedicht: AW.DTV A1 had verdedigend grip op AVO A1 en selecteerde aanvallend de beste kansen waardoor het verschil uiteindelijk op liep naar negen doelpunten. Ferdi Bouwman baalde van de nederlaag: “Een totale offday die we niet hebben kunnen omdraaien. Waar AW.DTV voor iedere bal ging, miste bij ons de vechtlust. Een dieptepunt voor ons, maar positief is dat we vanaf hier alleen maar beter kunnen.” (Uitslag: 20-11)

KZ/Thermo4U A1 – DOS’46 A1
Een belangrijk duel in de bovenste regionen van de AHKA. De eerste helft was absoluut voor DOS’46 A1. KZ A1-coach Michael Hendriks: “Het lijkt wel routine te worden, maar de eerste helft was weer niet goed. De afspraken werden niet nagekomen, er was niet de juiste energie en niet de juiste instelling in de duels.” De bezoekers pakten dan ook een voorsprong (5-11) maar wisten niet door te drukken naar een groter verschil, waardoor er bij rust een 8-12 stand op het bord stond en er nog niets gespeeld was. De tweede helft liet een totaal ander beeld zien. Kelvin Borrink (DOS’46 A1): “De tweede helft zakten we als collectief door het ijs en dat kwamen we niet meer te boven.” KZ A1 vocht zich naast DOS’46 A1 (14-14) en ging er overheen. Bij DOS’46 A1 ontbrak het na rust aan afronding en ook verdedigend was het niet goed genoeg. Borrink: “We balen hier echt goed van en het had ook echt niet gehoeven.” (Uitslag: 22-16)

Stand in de AHKA

W P
1. KZ A1 10 17
2. DVO A1 9 15
3. DOS’46 A1 10 14
4. LDODK A1 9 10
5. Dalto A1 9 7
6. AW.DTV A1 9 6
7. AVO A1 9 4
8. Tempo A1 9 1

 

AHKB
DSC A1 – Nieuwerkerk A1
Nieuwerkerk A1 kende een prima eerste helft in Eindhoven, met een goed afrondingspercentage. DSC A1 moest in de achtervolging en kon op slag van rust nog net de stand gelijk trekken: 10-10. Dana Vos: “In de rust moesten we even orde op zaken stellen, zodat we ons eigen spel gingen spelen en ons niet lieten beïnvloeden door het gretige verdedigen van Nieuwerkerk A1.” Dat pakte goed uit. Bij Nieuwerkerk A1 ontbrak het de tweede helft aan scherpte en na de 13-13 moesten de bezoekers toezien hoe DSC A1 het beslissende gat sloeg. Stephan Ligtmans: “Voor ons is het zaak om de focus de hele wedstrijd in de ploeg te krijgen en te houden.” Vos: “Uiteindelijk speelden we een goede tweede helft, waarin vooral de dames belangrijk waren en bijna alle doelpunten scoorden.” (Uitslag: 24-16)

Stand in de AHKB

W P
1. TOP A1 9 14
2. KCC A1 8 14
3. Fortuna A1 9 13
4. PKC A1 9 13
5. DSC A1 9 8
6. Nieuwerkerk A1 9 6
7. Sporting Delta A1 9 2
8. Oranje Wit A1 8 0

 

Foto: René van Dam, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Bestuurders Competitie
Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Leuk nieuws voor jongeren tussen de achttien en dertig jaar die graag meedenken over de toekomst van korfbal! Op 12 september organiseert het KNKV in Dordrecht een bijeenkomst voor jongeren. Na een gezamenlijke maaltijd gaan de aanwezige jongeren met het KNKV in gesprek over de toekomst van korfbal.
Lees meer
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk