Skip to the main content

Junioren Round-Up #1: Geen grote verrassingen

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Geen grote verrassingen in deze eerste speelronde bij de junioren. Net als bij de senioren zijn de twee oorspronkelijke poules van acht ploegen opgedeeld in vier poules van vier. Vrijwel alle ploegen hadden in deze eerste competitieronde in mindere of meerdere mate last van het rondwarende coronavirus. Er werden twee wedstrijden verplaatst. 

Hoofdklasse A
Poule A
Wageningen A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Wageningen A1, dat op het veld een klasse lager uitkomt, bood zaterdag goed partij aan Dalto A1. In de beginfase schoot de ploeg van Mats Gillissen een hoog percentage en hoewel Dalto het betere van het spel had, lukte het de Driebergenaren niet dit in doelpunten uit te drukken. Na rust konden de bezoekers het verschil wel maken, ook doordat over alle schijven gescoord werd: alle acht spelers eindigden op het scoreformulier. Ivo Donkervoort (Dalto A1): “Een goede prestatie van het team, die perspectief biedt voor de komende wedstrijden tegen DOS’46 en DSC.” (Uitslag: 23-26)

DSC A1 – DOS’46 A1
Veel spanning in Eindhoven, in een wedstrijd met veel strijd. DSC A1 startte goed en pakte 4-0 voorsprong maar hield zich daarna verdedigend niet goed genoeg aan de afspraken waardoor DOS’46 in de wedstrijd kon komen en het initiatief overnam. Bij een 6-9 achterstand nam Dana Vos (coach DSC) een time-out. Dat sorteerde effect en bij rust was er opnieuw een voorsprong voor de thuisploeg (13-12). De tweede helft bracht veel stevige duels en strijd. DSC A1 kon de voorsprong de gehele wedstrijd vasthouden en sleepte de overwinning uiteindelijk uit het vuur. Vos: “We hadden vanwege veel besmettingen een moeilijke aanloop, maar hadden hoge verwachtingen van dit duel. Na rust hadden we het voordeel dat we niet tegen een achterstand aan hoefden te werken en de laatste minuten hebben we goed uitgespeeld.” Kelvin Borrink (DOS’46): “Helaas was het aanvallend niet goed genoeg van onze kant, ondanks 23 doelpunten. We misten veel kansen waardoor we nooit de overhand kregen. DSC deed dit goed en scoorde altijd op de juiste momenten, waar wij dat lieten liggen.” (Uitslag: 24-23)

Poule B
LDODK/Rinsma Modeplein A1 – DVO/Accountor A1
Het begin was voor LDODK A1, dat het zonder coach Henk Bijker moest stellen. De Friezen kwamen goed uit de startblokken en pakten een snelle voorsprong. Echter, DVO A1 liet zich niet van de wijs brengen en kon over alle schijven scoren, waar het scoren bij LDODK stokte. Vlak voor rust sloegen de bezoekers een gat van vijf punten (13-18). Na rust liep het wat stroever en werd er minder gescoord. De Friezen probeerden het wel, maar kregen het gat niet meer gerepareerd. DVO-aanvoerder Simeon ten Brinke: “Ik ben trots op hoe we de competitie zijn gestart, de beleving en strijdlust was erg goed.” (Uitslag: 21-27)

AVO A1 – Tempo A1
Dit duel is verplaatst naar zaterdag 5 maart aanstaande.

Hoofdklasse B
Poule A
Avanti/Post Makelaardij A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Het kwaliteitsverschil tussen Avanti A1, dat op het veld Overgangsklasse speelt, en Fortuna A1 was groot afgelopen zaterdag. De Delftenaren gaven veel verdedigende druk en daar kon Avanti niet onderuit komen. Bovendien stond Fortuna goed te schieten, wat resulteerde in een 1-11 tussenstand na een kwartier. Daarna speelde Avanti wel zorgvuldiger, maar een wedstrijd werd het nooit meer. Fortuna was Avanti op alle vlakken de baas en boekte een ruime overwinning. Stefan Hogervorst (coach Avanti A1): “Het is goed om deze weerstand te ervaren, hier kunnen we op trainingen weer mee aan de slag.” (Uitslag: 8-27)

KCC/CK Kozijnen A1 – KZ/Thermo4U A1
“Een complete offday van de hele ploeg”, was de conclusie van KZ-coach Michael Hendriks na de nederlaag. KCC daarentegen kon, in tegenstelling tot de vorige keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden, de hele wedstrijd het afgesproken plan uitvoeren. De Capellenaren hadden de hele wedstrijd de controle, via de 10-6 ruststand werd een goede 20-14 overwinning geboekt. Gerbert Schippers (KCC A1): “We hebben eigenlijk de hele wedstrijd wel gedicteerd, complimenten voor het team.” Hendriks: “We zijn geen moment in de wedstrijd geweest en dat kan niet tegen zo’n goede ploeg als KCC. Maar, om vooruitgang te boeken moet je soms een stapje terugdoen.” (Uitslag: 20-14)

Poule B
PKC/Vertom A1 – TOP/LITTA A1
“We hadden aan het langste eind moeten trekken”, oordeelde Sten van Poelgeest (coach van TOP) naderhand. De bezoekers hadden in de beginfase de overhand, pakten een 4-8 voorsprong, maar vervolgens knokte PKC zich terug in de wedstrijd. De achterstand werd omgebogen naar een voorsprong van twee punten bij rust (14-12). Direct na rust werd het gaatje drie, maar vervolgens kwam er zand in de motor bij PKC. TOP maakte een run van vijf goals en greep de voorsprong. Er ontspon zich een spannende slotfase: met 1.40 op de klok was het 19-21 voor de ploeg uit Sassenheim en leek de wedstrijd beslist. Echter, niets bleek minder waar. Jesper Vinken verzilverde een schot onder hoge druk en het geloof was terug bij PKC. Met nog 20 seconden te spelen forceerde diezelfde Vinken een strafworp en sleepte PKC alsnog een punt uit het vuur. (Uitslag: 21-21)

Ondo A1 – Sporting Delta A1
Dit duel is verplaatst naar maandag 21 februari aanstaande.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk