Skip to the main content

Junioren Round-Up #1: Gelijkspel in Driebergen, KCC A1 wint nipt van DSC A1

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Voor de junioren in de Hoofdklasse stond zaterdag de eerste speelronde op het programma. In de Hoofdklasse A boekte alleen DVO A1 een heel ruime overwinning, de andere ploegen zaten dichter bij elkaar. In de Hoofdklasse B waren de verschillen groter, behalve bij DSC A1 – KCC A1.

Hoofdklasse A:

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – Tempo A1
“Vooraf hadden we getekend voor een punt, maar nu overheerst de teleurstelling”, zei Tempo-coach Marcel Haagsman. De bezoekers waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Bij rust was het 6-8 en in de tweede helft bouwde Tempo A1 de voorsprong uit tot 10-14. Daarna stokte de score bij de ploeg uit Alphen aan den Rijn en was Dalto A1 in staat terug te komen tot een gelijkspel. Leen Willems (coach Dalto): “We hebben de hele wedstrijd achter gestaan, maar we zijn goed als team blijven knokken. Uiteindelijk winnen we een punt.” (Uitslag: 14-14)

KZ/Thermo4U A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
Een matig begin met weinig goals resulteerde in Koog aan de Zaan in een 5-6 ruststand. Na rust was LDODK de betere en bleef de voorsprong in stand. In het laatste kwart werd een gat van vier punten geslagen. De thuisploeg knokte zich in de slotfase nog tot op één doelpunt terug, maar de winst zat er niet meer in. “Terecht verloren”, oordeelde coach Michael Hendriks (KZ A1). “Het was ook niet nodig, maar LDODK heeft hard gewerkt voor de overwinning. Deze laten we achter ons en we gaan ons richten op de wedstrijden die komen gaan.” LDODK-coach Henk Bijker: “Heel fijn dat we de eerste punten binnen hebben. Gezien de wedstrijd een terechte uitslag.” (Uitslag: 14-15)

DOS’46 A1 – AVO A1
Onder natte omstandigheden was AVO A1 de betere in de eerste vijfentwintig minuten van de wedstrijd. Desalniettemin was het DOS’46 A1 dat bij rust een kleine voorsprong had: 10-8. In de tweede helft konden de bezoekers het niveau van voor rust niet vasthouden. Ook DOS’46 A1 had moeite met de afronding, maar kon de voorsprong vasthouden en de wedstrijd volwassen uitspelen. Kelvin Borrink (coach DOS’46 A1): “We gaan werken aan het schotpercentage, maar ik ben blij met de teamprestatie. Iedereen werkt keihard voor elkaar.” Marco Zegwaard (coach AVO A1) had vrede met de nederlaag: “We speelden een puike eerste helft maar waren de tweede helft vandaag helaas de mindere. Al met al ben ik trots op het team, hier kunnen we absoluut mee verder.” (Uitslag: 18-15)

AW.DTV A1 – DVO/Accountor A1
“Op voorhand wisten we dat DVO een lastige tegenstander voor ons zou zijn”, aldus Cedric Pardieck, die dit jaar bij AW.DTV A1 aan het roer staat. In de eerste helft konden de Amsterdammers nog partij bieden (4-7 rust). Echter, in het vervolg van de wedstrijd werden de verdedigende afspraken niet nagekomen en was DVO A1 scherp in de afronding. Ter illustratie: de helft van alle Bennekomse aanvallen eindigde in de tweede helft in een doelpunt. Pardieck: “We hebben genoeg leerpunten gezien om mee aan de slag te gaan de komende week.” DVO A1-aanvoerder Simeon ten Brinke keek met een goed gevoel terug op het duel: “We halen veel vertrouwen uit een goede tweede helft, waarin we over alle schijven tot scoren komen.” (Uitslag: 6-24)

Stand in de AHKA:

W P
1. DVO A1 1 2
2. DOS’46 A1 1 2
3. LDODK A1 1 2
4. Dalto A1 1 1
5. Tempo A1 1 1
6. KZ A1 1 0
7. AVO A1 1 0
8. AW.DTV A1 1 0

 

Hoofdklasse B

Oranje Wit A1 – Nieuwerkerk A1
Weinig doelpunten (2-5 rust) in de eerste helft in Dordrecht, deels door twee goed verdedigende ploegen en deels door een nog haperende afronding. Ondanks dat Oranje Wit A1 in de tweede helft tot goede kansen kwam, werd er twintig minuten lang niet gescoord. Dat leidde ertoe dat Nieuwerkerk kon uitlopen naar ruime zege. Mark Morelissen, coach van Oranje Wit A1: “Het is helder dat de Hoofdklasse een uitdaging gaat worden, maar die gaan we niet uit de weg. We zullen iedere wedstrijd met beide handen aangrijpen om onszelf te ontwikkelen.” Stephan Ligtmans (Nieuwerkerk A1): “Een goed begin is het halve werk. Na een moeilijke voorbereiding zijn we blij met dit resultaat. Het team is erg veranderd ten opzichte van vorig jaar, maar er is vertrouwen en de wil om te winnen.” (Uitslag: 7-16)

PKC/Vertom A1 – TOP/LITTA A1
“We zijn duidelijk nog op zoek naar afstemming met elkaar. Leuk om te zien hoe de eerstejaars de uitdaging met het fysieke geweld in de junioren aangaan”, was de analyse van TOP A1-coach Sten van Poelgeest na afloop van het duel. PKC A1 startte goed, met drie goals uit vier pogingen voor Jesper Vinken. Bij TOP A1 wilden de ballen niet vallen, en bij rust was het 12-6. Ook na rust lukte het niet om het tij te keren, ondanks vakwisselingen. PKC A1 boekte een ruime overwinning. Jeroen Euser (coach PKC A1): “De vraag waar we staan is nog niet beantwoord, maar we zijn super blij met het resultaat.” Van Poelgeest: “Een collectieve offday maar ondanks deze tegenslag bleven we bij elkaar. Ik weet zeker dat wij in staat zijn om grote stappen te maken dit seizoen.” (Uitslag: 20-7)

Sporting Delta A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
“Dit team bestaat uit spelers van vier verschillende teams. Wij zijn dus met name bezig de neuzen speltechnisch dezelfde kant op te krijgen”, aldus coach Arno van Meerbeek over Fortuna A1. De Delftse ploeg kwam in eerste instantie met 1-0 achter, maar had daarna het duel onder controle en kwam verder niet meer in de problemen. Steven van Raffe, de nieuwe coach van Sporting Delta A1, was realistisch: “Wij spelen dit seizoen onderin mee. We moeten onze wedstrijden kiezen en de andere wedstrijden gebruiken om ons te testen en te ontwikkelen.” (Uitslag: 7-22)

DSC A1 – KCC/CK Kozijnen A1
De thuisploeg kende een goede start, waar KCC A1 moeite had om zich onder de verdedigende druk uit te spelen. Bij rust was het 11-8 en leek er voor DSC A1 niets aan de hand. In de tweede helft kantelde de wedstrijd totaal. DSC A1 kwam door weinig doelpogingen tot slechts twee goals en KCC A1 profiteerde en trok de overwinning naar zich toe. Dana Vos (coach DSC A1): “Met twee doelpunten in de tweede helft win je niet in de Hoofdklasse, dat moet beter. Maar ik heb een goed samenwerkend team gezien. We weten wat ons als coaches te doen staat.” KCC A1-coach Gerbert Schippers: “De tweede helft doen we het een stuk beter dan de eerste helft. Echter, aanvallend moet het wel beter.” (Uitslag: 13-14)

Stand in de AHKB:

W P
1. Fortuna A1 1 2
2. PKC A1 1 2
3. Nieuwerkerk A1 1 2
4. KCC A1 1 2
5. DSC A1 1 0
6. Oranje Wit A1 1 0
7. TOP A1 1 0
8. Sporting Delta A1 1 0

 

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Rob Reurling, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

De strijd om Ahoy - deel 3
Korfbal League Topkorfbal
De strijd om Ahoy - deel 3
In aanloop naar de apotheose van het Kenonz Korfbal Leagueseizoen in Rotterdam Ahoy, delen we elke week een voorbeschouwing over ‘De strijd om Ahoy’, waarin we ons licht schijnen op de huidige stand en de aankomende wedstrijden. Welke twee ploegen spelen op 15 april in een uitverkocht Ahoy?
Lees meer
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League