Skip to the main content

Junioren Round-Up #2: Grote verschillen

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

 

Grote verschillen in de uitslagen in de tweede speelronde van de Hoofdklasse Junioren. DOS’46 A1 won overtuigend van Wageningen A1 in de AHKAa, Fortuna A1 boekte de tweede zege op rij in de AHKBa en in de AHKBb was PKC A1 veel te sterk voor Sporting Delta A1.

AHKAa
DOS’46 A1 – Wageningen A1
De thuisploeg schoot uit de startblokken en maakte in de eerste zeven minuten al tien doelpunten. Daarmee was de toon gezet, want hoewel Wageningen A1 nog wel wat terugkwam in de wedstrijd (van 12-3 naar 12-9) kon de ploeg van Mats Gillissen niet dichterbij komen. Na een time-out liep DOS’46 opnieuw uit naar een 15-10 ruststand. Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste en na een 10-1 run kon de ploeg van Kelvin Borrink de wedstrijd uitspelen. Na de nipte nederlaag van afgelopen weekend, revancheerde DOS’46 A1 zich met een heel ruime overwinning. (Uitslag: 34-17)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – DSC A1 (17-19)
In Driebergen gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte en veel verdedigende druk. De eerste helft ging gelijk op, maar na rust kon DSC A1 een gaatje slaan (11-15). Dat leek de beslissing, maar Dalto A1 vocht zich terug naar 13-15. Een wissel en slim spel van DSC A1 maakte dat Dalto in de slotfase niet dichterbij kon komen. DSC A1 begint goed aan de competitie met twee zeges op rij. Dana Vos: “Ik ben heel blij dat we de winst pakken, in een leuk en spannend duel. Pas met dertig seconden te spelen en een voorsprong van drie goals konden we echt opgelucht ademhalen.” (Uitslag: 17-19)

AHKAb
Tempo A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
“We hadden in de eerste helft ruimer voor moeten komen”, vond Marcel Haagsman na de wedstrijd. Tempo A1 begon goed, vol vechtlust, waar LDODK A1 een lastige start kende en moeite had met het achterverdedigen van de thuisploeg. Bij rust stonden de Alphenaren dan ook op voorsprong (9-7). Na rust ging LDODK A1 beter om met de verdedigende tactiek van Tempo A1. Bovendien ging de ploeg van Henk Bijker beter schieten en kwam de beleving terug in de ploeg. Een kwartier voor tijd was de achterstand dan ook omgebogen naar een voorsprong. Het restant van de wedstrijd speelden de Friezen volwassen uit. Haagsman: “We zullen over meer schijven moeten scoren, maar ik ben blij met de energie en de strijd die in de wedstrijd gelegd werd.” (Uitslag: 15-19)

DVO/Accountor A1 – AVO A1
Dit duel is verplaatst naar zaterdag 26 februari.

AHKBa
KZ/Thermo4U A1 – Avanti/Post Makelaardij A1
In de eerste helft kon Avanti A1 goed bij KZ A1 blijven, met name omdat de Koogers volgens coach Michael Hendriks ‘slordig en ongeduldig’ waren. Vlak voor rust (11-8) miste Avanti A1 twee strafworpen voor de 11-9 en dat brak de ploeg na rust op. De krachten vloeiden weg en bij KZ A1 ging het een stuk makkelijker. Bovendien scoorde een van de vakken van Avanti A1 slechts twee keer. Het resulteerde in een ruime overwinning voor KZ A1. Hendriks: “In de tweede helft hadden we de rust, de juiste schotkeuze en speelden we de kansen beter uit.” Peter Boes (coach Avanti A1): “We houden een beter gevoel over aan dit duel dan aan de wedstrijd tegen Fortuna, maar we komen tegen dit soort ploegen kwaliteit tekort.” (Uitslag: 25-13)

Fortuna/Delta Logistiek A1 – KCC/CK Kozijnen A1
Fortuna A1 en KCC A1 zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar afgelopen zaterdag was het verschil groot. “Te groot, dat had kleiner kunnen zijn”, vond Gerbert Schippers. Vanaf de eerste minuut liep KCC A1 achter de feiten aan, terwijl Fortuna A1 juist heel scherp startte en daardoor al snel een gat sloeg. De 12-3 ruststand was veelzeggend. “We hebben geen moment in de wedstrijd gezeten. Te weinig spelers haalden hun niveau en dan ga je gewoon keihard onderuit tegen een goede ploeg als Fortuna”, was de conclusie van Schippers. Arno van Meerbeek was tevreden over wat zijn ploeg liet zien. “We maken het verschil op de afronding. De rust waarmee de ploeg in functie bleef spelen leverde een behoorlijke bijdrage aan de uitslag.” (Uitslag: 26-14)

AHKBb
TOP/LITTA A1 – ONDO A1 (28-21)
“Ook al vinden we met elkaar dat het aanvallend heel slordig was, we moeten ook tevreden kunnen zijn met 28 goals. 21 tegen is wel te veel”, concludeerde Sten van Poelgeest (TOP A1). ONDO A1 bood goed partij in de beginfase, maar daarna hadden de Sassemers het initiatief. “TOP heeft simpelweg meer reboundkracht – zowel bij de vrouwen als bij de mannen – dan wij. Dan moeten we er voor zorgen dat we onze eerste kans belangrijk maken en dat vergaten we af en toe”, analyseerde Laurens Verbaan na de wedstrijd. Bij rust was het verschil slechts drie goals (12-9), maar na rust schakelde TOP A1 een tandje bij en liep uit naar 24-14. Met wat wissels leek ONDO A1 de schade te kunnen beperken, maar in de slotfase liep TOP A1 toch uit naar een vrij ruime overwinning. (Uitslag: 28-21)

Sporting Delta A1 – PKC/Vertom A1
“Het duel met PKC was voor ons een wedstrijd waarin van te voren wisten dat we geen punten gingen pakken, maar we wilden het PKC wel zo moeilijk mogelijk maken”, aldus Jordi Maccolini. Dat lukte in het begin zeker, de Papendrechters hadden moeite met opstarten en met het verdedigende werk van Sporting Delta A1. Na een kwartier ging het beter lopen en voor rust was het gat toch al aanzienlijk (2-11). Na rust was Sporting Delta A1 wel trefzekerder, maar de overwinning voor PKC A1 kwam nooit echt in gevaar. Maccolini: “Verdedigend hebben we grote stappen gemaakt.” Jeroen Euser was reëel na afloop. “Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar wel een goede overwinning.” (Uitslag: 9-25)

 Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #17
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #17
Nog maar twee ronden in de reguliere competitie, voor het play-offgeweld losbarst. DVO boekte zaterdagavond een ruime overwinning op Blauw-Wit en voegt zich daarmee bij PKC en Fortuna in de strijd om Ahoy.
Lees meer
De strijd om Ahoy - deel 3
Korfbal League Topkorfbal
De strijd om Ahoy - deel 3
In aanloop naar de apotheose van het Kenonz Korfbal Leagueseizoen in Rotterdam Ahoy, delen we elke week een voorbeschouwing over ‘De strijd om Ahoy’, waarin we ons licht schijnen op de huidige stand en de aankomende wedstrijden. Welke twee ploegen spelen op 15 april in een uitverkocht Ahoy?
Lees meer
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League