Skip to the main content

Junioren Round-Up #2: DVO A1 verslaat DOS’46 A1, TOP A1 boekte ruime zege

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

In de Junioren Hoofdklasse A won DVO A1 opnieuw, al bood DOS’46 A1 de nodige tegenstand. In de Hoofdklasse B haalde TOP A1 uit met dertig doelpunten en ook KCC A1 boekte een zeer ruime overwinning.

Hoofdklasse A

Tempo A1 – KZ/Thermo4U A1
“Tempo A1 heeft een hoop huiswerk voor de komende wedstrijden”, concludeerde Tempo-coach Marcel Haagsman. De Alphenaren gingen prima van start en pakten een voorsprong, maar in de tweede helft hadden de bezoekers de touwtjes steviger in handen. Een 0-6 run en beter verdedigen, waardoor Tempo slechts vier keer tot scoren kwam, zorgde voor de winst. “In wedstrijden tegen topploegen is het voor ons nog lastig om onder de druk uit te komen, hier moeten we aan werken”, aldus Haagsman. KZ-coach Michael Hendriks was tevreden: “In de eerste helft waren we nog slordig en hielden we ons niet aan de afspraken. De tweede helft was een stuk beter. Ook al moet het schotpercentage nog omhoog, dit is een stap in de goede richting.” (Uitslag: 11-17)

DVO/Accountor A1 – DOS’46 A1
Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn in de Junioren Hoofdklasse A, maarDVO A1 trok zaterdag aan het langste eind. Vlak voor rust nam de thuisploeg afstand (9-7). Echter, in de eerste twee aanvallen na rust maakte DOS’46 A1 weer gelijk. Opnieuw sloeg DVO A1 een gaatje dat bleek te groot te zijn voor de Nijeveners om nog te overbruggen. Kelvin Borrink (DOS’46 A1): “Zowel verdedigend als aanvallend weten we dat het beter moet en kan, hier gaan we de komende weken aan werken.” Simeon ten Brinke (aanvoerder DVO A1): “Knap hoe wij ons met deze jonge ploeg aan het plan hebben gehouden en het hebben uitgespeeld. Dit zijn twee heel belangrijke punten.” (Uitslag: 17-15)

AVO A1 – AW.DTV A1
“We hebben gelukkig een andere beleving en strijdlust bij het team gezien dan vorige week”, zei Cedric Pardieck (AW.DTV A1) na afloop van het duel met AVO A1. De ploeg uit Assen keek al snel tegen een 2-6 achterstand aan, maar kreeg daarna meer grip op AW.DTV A1. Tot aan 15-14 gingen beide ploegen gelijk op, maar toen stokte de score bij de Amsterdammers en kon de thuisploeg definitief uitlopen. “We gaan ons deze week vol goede moed voorbereiden op de – voor ons belangrijke – wedstrijd tegen Tempo A1”, aldus Pardieck. Marco Zegwaard (AVO A1): “Een verdiende overwinning voor ons, we weten wat onze verbeterpunten en de sterke punten zijn. Daar kunnen we mooi aan werken en ze verder uitbouwen.” (Uitslag: 20-15)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
“Wij hebben goede stappen gemaakt in ons spel, die we helaas niet konden belonen met punten”, analyseerde Dalto A1-coach Leen Willems de nederlaag. De thuisploeg ging voortvarend van start en kwam op een 8-4 voorsprong. Willems greep in door een time-out te nemen, die Dalto A1 terug in de wedstrijd hielp. Langzaam maar zeker kwam Dalto dichterbij LDODK, tot vlak voor tijd de 15-15 viel. Uiteindelijk konden de Driebergenaren niet voorkomen dat LDODK A1 nog twee snelle tegengoals maakte en de winst uit het vuur sleepte. Henk Bijker (LDODK A1): “De overwinning was goed. Het spel had wat beter gekund maar het gaat uiteindelijk om de punten.”  (Uitslag: 17-15)

Stand in de AHKA:

W P
1. DVO A1 2 4
2. LDODK A1 2 4
3. DOS’46 A1 2 2
4. KZ A1 2 2
5. AVO A1 2 2
6. Dalto A1 2 1
7. Tempo A1 2 1
8. AW.DTV A1 2 0

 

Hoofdklasse B:

Nieuwerkerk A1 – DSC A1
“We verliezen de wedstrijd in de laatste vijf minuten. Erg zuur, maar erg leerzaam voor de ploeg”, was de conclusie van Nieuwerkerk-coach Stephan Ligtmans. In de eerste helft was Nieuwerkerk A1 de betere, DSC A1 liep achter de feiten aan. Echter, bij rust stonden beide ploegen gelijk: 9-9. In de tweede helft probeerde Nieuwerkerk A1 de winst naar zich toe te trekken met het toepassen van wissels, maar dat lukte niet. Dana Vos (DSC A1): “Wij stonden in de tweede helft goed te verdedigen. Ondanks het nemen van goede kansen, kwam het er aanvallend nog niet uit. Toen dat wel lukte, haalden we de winst binnen.” (Uitslag: 13-15)

KCC/CK Kozijnen A1 – Oranje Wit A1
Ondanks de ruime nederlaag was Mark Morelissen blij met wat Oranje Wit A1 zaterdag liet zien:  “Het was een wedstrijd waarin wij al onze doelstellingen hebben behaald, waardoor wij met een erg tevreden gevoel terugkijken.” De thuisploeg liet er geen gras over groeien. Al snel stond er een 10-2 voorsprong op het bord en was de wedstrijd gespeeld. Morelissen: “In de verdediging hebben we als collectief erg goed verdedigd, maar in de laatste fase van de wedstrijd werd het wat lastiger om de focus op te brengen. Aanvallend moesten we ons onder de druk van KCC uit zien te spelen. Dit lukte bij vlagen goed maar de afronding zal beter moeten, dan zal deze ploeg zichzelf gaan belonen met meer goals.” Gerbert Schippers (KCC): “We hadden een moeizaam middenstuk in de tweede helft waarin we zelf niet scoren. Al met al ben ik wel tevreden, voor een tweede duel met wedstrijdspanning na twee coronaseizoenen.” (Uitslag: 18-7)

TOP/LITTA A1 – Sporting Delta A1
“Wát een verschil met vorige week”, aldus Sten van Poelgeest (TOP A1). TOP A1 startte voortvarend en kwam op een ruime voorsprong (17-4 bij rust). Steven van Raffe: “Wij werden overrompeld door een scherp TOP en hebben onszelf opgelegd om het in de tweede helft beter te doen.” Dat lukte een groot deel van de tweede helft, waardoor het qua scores gelijk op ging. In de slotfase kwam TOP A1 alsnog los en haalde het de dertig goals. Van Poelgeest: “Belangrijk, dat er een team stond dat er tot de laatste seconden voor ging.” Ook Van Raffe complimenteerde zijn ploeg: “Ondanks de ruime achterstand pakte de ploeg het wel weer op. Dat is een belangrijke les, dat we dat kunnen opbrengen. Ik ben daarom best trots op de spelers.” (Uitslag: 30-12)

Fortuna/Delta Logistiek A1 – PKC/Vertom A1
Het initiatief in de wedstrijd lag de eerste helft bij PKC A1 (6-7 rust) maar verschoof gedurende de tweede helft richting Fortuna A1. Een goed spelende Menno Remans hield de Papendrechters in de wedstrijd, maar uiteindelijk was het Fortuna dat er met de winst vandoor ging. “De ploeg was taakgericht en toonde een hoop beleving”, aldus Arno van Meerbeek (Fortuna). “Absoluut een overwinning van het collectief.” Jeroen Euser (PKC) was uiteraard minder opgetogen: “We hadden teveel mensen die niet thuis gaven. Dat is jammer, maar ook goed dat het nu gebeurde.” (Uitslag: 15-13)

Stand in de AHKB:

W P
1. Fortuna A1 2 4
2. KCC A1 2 4
3. PKC A1 2 2
4. DSC A1 2 2
5. Nieuwerkerk A1 2 2
6. TOP A1 2 2
7. Oranje Wit A1 2 0
8. Sporting Delta A1 2 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Rob Reurling, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League