Skip to the main content

Junioren Round-Up #3: Spanning in Delft, DSC en DVO blijven winnen

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Halverwege de reguliere competitie zijn DSC A1 (AHKAa) en DVO A1 (AHKAb) nog altijd ongeslagen. in de AHKBa is het spannender, daar versloeg KZ A1 met miniem verschil Fortuna A1. In de AHKBb was TOP A1 twee maten te groot voor Sporting Delta A1.

AHKAa
DSC A1 – Wageningen A1
DSC A1 boekte zaterdag een moeizame zege op Wageningen A1. Beide ploegen hadden het aanvallend lastig en gaven elkaar verdedigend weinig ruimte. Het was Wageningen A1 dat de gehele – doelpunt arme  – eerste helft op voorsprong stond (van 0-4 naar 4-5 bij rust) maar in de tweede helft kon DSC A1 de achterstand ongedaan maken. Dana Vos was opgelucht dat de punten in Eindhoven bleven: “Verdedigend waren we de hele wedstrijd wel stabiel maar aanvallend kwamen we niet tot ons recht. Een moeizame overwinning, maar gelukkig is het team wel blijven knokken.” Mats Gillissen: “Verdedigend waren we sterk maar aanvallend lieten we het helaas liggen. Ik vind het wel mooi om te zien dat we het – met de ploeg die we hebben staan – verschillende Hoofdklasseploegen moeilijk kunnen maken.” (Uitslag: 15-12)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – DOS’46 A1
“Ik ben tevreden over het aantal doelpunten dat we maakten maar ik vind wel dat we teveel doelpunten tegen kregen”, aldus Kelvin Borrink na afloop van de wedstrijd. Beide ploegen gingen in de hectische beginfase tot 7-7 gelijk op, maar daarna kon DOS’46 A1 uitlopen naar vier verschil. In de tweede helft bleef Dalto A1 meescoren, maar de Driebergenaren kregen het gat niet kleiner dan drie doelpunten en DOS’46 kon de winst zakelijk binnenslepen. Een eervolle vermelding voor Fenna Cavelaars (negen doelpunten) is alles wat er rest voor Dalto A1. Leen Willems: “Met name in de eerste helft misten wij erg veel vrije kansen en doorloopballen.” (Uitslag: 24-27)

Stand in AHKAa

W P
1. DSC A1 3 6
2. DOS’46 A1 3 4
3. Dalto A1 3 2
4. Wageningen A1 3 0

AHKAb
DVO/Accountor A1 – Tempo A1
Tempo A1 begon goed aan het duel met titelkandidaat DVO A1. De Alpenaren waren scherper en rondden beter af, terwijl bij DVO A1 de communicatie te wensen over liet. In het tweede deel van de eerst helft herpakte DVO A1 zich en boog het de achterstand om in een voorsprong (14-8 rust). In de tweede helft was DVO A1 wel vanaf het begin scherp en werd het krachtsverschil duidelijk. Simeon ten Brinke: “Een wisselvallige wedstrijd, die we uiteindelijk toch ruim winnen. Met de mindere fases gaan we aan de slag.” Marcel Haagsman: “Dit zijn heel nuttige wedstrijden voor ons, waar we van moeten leren. We waren in de tweede helft te slordig en daar maakte DVO goed gebruik van.” (Uitslag: 28-17)

AVO A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
“Een echte derby, hard maar fair”, noemde Ferdi Bouwman het duel tussen AVO A1 en LDODK A1. De wedstrijd kende een terugkerend patroon: LDODK A1 sloeg een voorsprong, AVO A1 kwam terug. Vlak voor rust sloegen de Friezen een eerste gat van vier (10-14), maar na rust kwam AVO A1 het beste uit de kleedkamers. Het gat werd tot op één doelpunt gedicht (14-15) maar de ploeg uit Assen was niet bij machte de gelijkmaker te scoren. Opnieuw kon LDODK A1 uitlopen en hoewel AVO A1 na een time-out de schade nog enigszins wist te beperken, gingen de punten mee naar Friesland. Bouwman: “We hebben hard gestreden en het maximale uit deze wedstrijd gehaald. LDODK A1 had vooral meer reboundkracht, wat genoeg was om ons voor te blijven.” (Uitslag: 19-22)

Stand in AHKAb

W P
1. DVO A1 2 4
2. LDODK A1 3 4
3. AVO A1 1 0
4. Tempo A1 2 0

AHKBa
Fortuna/Delta Logistiek A1 – KZ/Thermo4U A1
“Een absolute teamprestatie”, noemde Michael Hendriks de overwinning op Fortuna A1. De hele wedstrijd was het stuivertje wisselen tussen de twee ploegen. Waar KZ A1 de eerste voorsprong pakte, counterde Fortuna A1, om bij rust naast elkaar te staan (9-9). Ook in de eerste fase na rust liepen de Koogers uit, maar na een gemiste strafworp kon Fortuna A1 overnemen (15-12). Vervolgens ging het gelijk op tot 17-17 maar daarna pakte KZ A1 opnieuw een voorsprong van twee punten. De Delftenaren kwamen nog tot op één verschil, maar meer zat er niet in. “De werklust van beide ploegen verdient een compliment”, aldus Arno van Meerbeek. “Wij waren ongelukkiger in de eindfase. Het had natuurlijk ook zomaar andersom kunnen zijn.” (Uitslag: 18-19)

KCC/CK Kozijnen A1 – Avanti/Post Makelaardij A1
KCC A1, met een messcherpe Roel Visser in de gelederen, overklaste Avanti A1 in het eerste kwart van het duel. Na twaalf minuten stond het dan ook 10-1(!). Reden voor Avanti A1 om wat wisselingen door te voeren en dat sorteerde effect. De ploeg uit Pijnacker kreeg verdedigend wat meer controle, maar kwam aanvallend tekort en had moeite met de hoge druk van KCC A1. Peter Boes: “Verdedigend hebben we het driekwart wedstrijd heel goed gedaan. Aanvallend moeten we tot veel meer pogingen gaan komen. Want al verdedigen we nog zo goed, met gemiddeld negen goals in de eerste drie wedstrijden gaan we nooit in de buurt van een goed resultaat komen.” (Uitslag: 18-7)

Stand in AHKBa

W P
1. Fortuna A1 3 4
2. KZ A1 3 4
3. KCC A1 3 4
4. Avanti A1 3 0

AHKBb
ONDO A1 – PKC/Vertom A1
“Van te voren hadden we een plan afgesproken en dat werkte behoorlijk in de eerste helft”, aldus Laurens Verbaan (ONDO A1). De ploeg uit ’s Gravenzande keek al vlot tegen een 0-2 achterstand aan, maar daarna sorteerde het plan van Verbaan effect. De rest van de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op, tot 11-12 bij rust. Na rust maakte PKC A1 zes goals op rij, terwijl het maar liefst zeventien minuten duurde voor ONDO A1 de korf weer vond. Dat deed de promovendus de das om. Verbaan: “Helaas konden we de goede lijn van de eerste helft niet doortrekken naar de tweede helft. Verdedigend ben ik tevreden, maar aanvallend zal het percentage en de keuzes die we maken beter moeten.” Jeroen Euser: “De opdracht was om vooral te blijven korfballen en niet te veel in het ‘vechtkorfbal’ te komen. Dat is deels gelukt. Net als vorige week een belangrijke overwinning.” (Uitslag: 15-21)

TOP/LITTA A1 – Sporting Delta A1
In Sassenheim werd het nooit echt een wedstrijd, tussen TOP A1 en Sporting Delta A1. Jordy Maccolini: “Waar wij er tegen PKC in zijn geslaagd om op de rem te trappen, lukte dat tegen TOP niet.” Dat werd al gauw duidelijk, van 9-1 werd het 19-4 bij rust. Ook na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, met Ivo Ridder die op zeven goals eindigde en Robin Bakker met zes goals en een reboundpercentage van bijna 100%. Sten van Poelgeest: “Ik ben blij dat we niet inzakten en een constant niveau lieten zien. We wilden ‘Delta’ onder de tien houden en dat is gelukt, terwijl we zelf over alle schijven hebben gescoord.” Maccolini: “Wij weten welke wedstrijden we er moeten staan en dat is niet tegen de meest complete ploeg uit onze poule.” (Uitslag: 38-9)

Stand in AHKBb

W P
1. TOP A1 3 5
2. PKC A1 3 5
3. ONDO A1 3 2
4. Sporting Delta A1 3 0

Foto: Jenna Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League