Skip to the main content

Junioren Round-Up #3: KZ A1 boekt ruime zege, AW.DTV A1 pakt eerste punten

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

In de AHKA is DVO A1 nog altijd ongeslagen, al maakte Dalto A1 het de Bennekommers niet gemakkelijk. KZ A1 boekte een ruime zege op AVO A1 en AW.DTV A1 pakte de eerste punten door te winnen van Tempo A1.

Hoofdklasse A

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – DVO/Accountor A1
“We hebben laten zien dat we stappen hebben gemaakt in ons aanvalsspel, maar DVO A1 strafte onze foutjes in de verdediging goed af”, aldus Leen Willems (Dalto A1). Al vroeg in de wedstrijd nam DVO A1 het initiatief en bij rust had de ploeg uit Bennekom een gaatje van vier (9-13). Ook na rust behielden de bezoekers de voorsprong, maar Dalto A1 bleef tot vijf minuten voor tijd aan het elastiek. Pas toen de 17-22 binnenviel, was het definitief gespeeld. DVO-aanvoerder Simeon ten Brinke: “Ik kijk met een dubbel gevoel terug op deze wedstrijd. Uiteindelijk kwamen we nooit echt in de problemen maar we maken het onszelf onnodig lastig door niet alle afspraken na te komen.” Willems: “Uiteindelijk is het jammer dat we in het laatste deel van de wedstrijd net niet aan konden haken om een mooi resultaat neer te zetten.” (Uitslag: 19-22)

AW.DTV A1 – Tempo A1
“Een vier-punten wedstrijd”, omschreef Tempo A1-coach Marcel Haagsman het duel met AW.DTV A1. Ook voor de Amsterdammers waren de belangen groot: “Een voor ons belangrijke wedstrijd, tegen een directe concurrent”, aldus Cedric Pardieck. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en een groot deel van de wedstrijd was het dan ook stuivertje wisselen. Bij 12-12 kon AW.DTV A1 voor het eerst een gaatje van twee punten slaan en die voorsprong gaf de thuisploeg niet meer weg. Pardieck: “Onze complimenten aan de spelers die als een team in het veld stonden. We zijn erg blij met de twee punten die ermee behaald zijn.” Haagsman baalde van het resultaat: “Een teleurstellend resultaat, dat onnodig was. We maken het onszelf soms erg moeilijk, waardoor we vastlopen in ons spel. Dit moet zeker beter.” (Uitslag: 16-14)

KZ/Thermo4U A1 – AVO A1
Waar KZ-coach Michael Hendriks vorige week nog aangaf dat het schotpercentage nog omhoog moest, was dat deze week een stuk beter. KZ A1 speelde een sterke eerste helft en stond bij rust met 14-4 voor. In het begin van de tweede helft kwam AVO A1 wat terug, mede doordat KZ A1 wat gas terug nam. Desalniettemin zette KZ A1 een ruime uitslag neer. Hendriks: “We zaten er vanaf het begin bovenop maar in de tweede helft lieten we de teugels teveel vieren. Dat moet absoluut beter in de komende wedstrijden. Al met al wel weer een goede stap voorwaarts.” AVO A1-coach Marco Zegwaard: “Een meer dan terechte nederlaag, we waren niet bij machte om het KZ A1 ook maar een beetje moeilijk te maken. Maar, ondanks dat zijn we wel voor elkaar blijven werken en door blijven gaan. Nu moeten de koppen weer bij elkaar en gaan we door naar volgende week.” (Uitslag: 25-13)

Dinsdag 28 september
DOS’46 A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
Op de doordeweekse speelavond was het de thuisploeg die het beste begon en direct een voorsprong pakte. LDODK A1 kon nog terugkomen tot 4-4 maar vervolgens was het weer DOS’46 A1 die uitliep en lukte het de Friezen niet meer om nog dichterbij te komen. Voor rust was het gat al vier (10-6). In de fysieke tweede helft ging LDODK A1 wel iets beter spelen, maar het was niet goed genoeg voor de winst. Kelvin Borrink (DOS’46 A1): “Als we ergens kritisch op mogen zijn met elkaar, dan is het dat we het niet eerder beslissen en meer doelpunten maken.” (Uitslag: 20-15)

Hoofdklasse B

Omdat een groot aantal spelers en speelsters met Nederland U19 afgelopen week in Tsjechië de IKF U21 Korfball World Cup speelde, zijn de wedstrijden uit de Junioren Hoofdklasse B naar een later moment verplaatst.

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League