Skip to the main content

Junioren Round-Up #3: KZ A1 boekt ruime zege, AW.DTV A1 pakt eerste punten

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

In de AHKA is DVO A1 nog altijd ongeslagen, al maakte Dalto A1 het de Bennekommers niet gemakkelijk. KZ A1 boekte een ruime zege op AVO A1 en AW.DTV A1 pakte de eerste punten door te winnen van Tempo A1.

Hoofdklasse A

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – DVO/Accountor A1
“We hebben laten zien dat we stappen hebben gemaakt in ons aanvalsspel, maar DVO A1 strafte onze foutjes in de verdediging goed af”, aldus Leen Willems (Dalto A1). Al vroeg in de wedstrijd nam DVO A1 het initiatief en bij rust had de ploeg uit Bennekom een gaatje van vier (9-13). Ook na rust behielden de bezoekers de voorsprong, maar Dalto A1 bleef tot vijf minuten voor tijd aan het elastiek. Pas toen de 17-22 binnenviel, was het definitief gespeeld. DVO-aanvoerder Simeon ten Brinke: “Ik kijk met een dubbel gevoel terug op deze wedstrijd. Uiteindelijk kwamen we nooit echt in de problemen maar we maken het onszelf onnodig lastig door niet alle afspraken na te komen.” Willems: “Uiteindelijk is het jammer dat we in het laatste deel van de wedstrijd net niet aan konden haken om een mooi resultaat neer te zetten.” (Uitslag: 19-22)

AW.DTV A1 – Tempo A1
“Een vier-punten wedstrijd”, omschreef Tempo A1-coach Marcel Haagsman het duel met AW.DTV A1. Ook voor de Amsterdammers waren de belangen groot: “Een voor ons belangrijke wedstrijd, tegen een directe concurrent”, aldus Cedric Pardieck. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en een groot deel van de wedstrijd was het dan ook stuivertje wisselen. Bij 12-12 kon AW.DTV A1 voor het eerst een gaatje van twee punten slaan en die voorsprong gaf de thuisploeg niet meer weg. Pardieck: “Onze complimenten aan de spelers die als een team in het veld stonden. We zijn erg blij met de twee punten die ermee behaald zijn.” Haagsman baalde van het resultaat: “Een teleurstellend resultaat, dat onnodig was. We maken het onszelf soms erg moeilijk, waardoor we vastlopen in ons spel. Dit moet zeker beter.” (Uitslag: 16-14)

KZ/Thermo4U A1 – AVO A1
Waar KZ-coach Michael Hendriks vorige week nog aangaf dat het schotpercentage nog omhoog moest, was dat deze week een stuk beter. KZ A1 speelde een sterke eerste helft en stond bij rust met 14-4 voor. In het begin van de tweede helft kwam AVO A1 wat terug, mede doordat KZ A1 wat gas terug nam. Desalniettemin zette KZ A1 een ruime uitslag neer. Hendriks: “We zaten er vanaf het begin bovenop maar in de tweede helft lieten we de teugels teveel vieren. Dat moet absoluut beter in de komende wedstrijden. Al met al wel weer een goede stap voorwaarts.” AVO A1-coach Marco Zegwaard: “Een meer dan terechte nederlaag, we waren niet bij machte om het KZ A1 ook maar een beetje moeilijk te maken. Maar, ondanks dat zijn we wel voor elkaar blijven werken en door blijven gaan. Nu moeten de koppen weer bij elkaar en gaan we door naar volgende week.” (Uitslag: 25-13)

Dinsdag 28 september
DOS’46 A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
Op de doordeweekse speelavond was het de thuisploeg die het beste begon en direct een voorsprong pakte. LDODK A1 kon nog terugkomen tot 4-4 maar vervolgens was het weer DOS’46 A1 die uitliep en lukte het de Friezen niet meer om nog dichterbij te komen. Voor rust was het gat al vier (10-6). In de fysieke tweede helft ging LDODK A1 wel iets beter spelen, maar het was niet goed genoeg voor de winst. Kelvin Borrink (DOS’46 A1): “Als we ergens kritisch op mogen zijn met elkaar, dan is het dat we het niet eerder beslissen en meer doelpunten maken.” (Uitslag: 20-15)

Hoofdklasse B

Omdat een groot aantal spelers en speelsters met Nederland U19 afgelopen week in Tsjechië de IKF U21 Korfball World Cup speelde, zijn de wedstrijden uit de Junioren Hoofdklasse B naar een later moment verplaatst.

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk