Skip to the main content

Junioren Round-Up #4: De eerste returns

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Volop strijd bij de Hoofdklasse Junioren. Wie plaatst zich voor de play-offs en houdt er zicht op de finale in Rotterdam Ahoy en wie moet er vrezen voor degradatie? De eerste returns zijn gespeeld!

AHKAa
Wageningen A1 – DSC A1
DSC A1 is na de winst op Wageningen afgelopen zaterdag nog altijd ongeslagen in poule A. In de beginfase gingen beide ploegen gelijk op, maar na 5-5 liep DSC A1 al snel uit naar 6-10 bij rust. Verdedigend stond het erg sterk, waardoor het vak dat aanvallend wat meer moeite had niet in de problemen kwam. Na rust liepen de bezoekers nog verder uit en kwam de overwinning niet in gevaar. Een ruimere overwinning dan in de heenwedstrijd, met een ander gevoel volgens Dana Vos: “Dit was een betere overwinning: een degelijke wedstrijd van onze kant met een fijne winst. Vanaf nu is elke wedstrijd belangrijk om als eerste te eindigen in de poule.” (Uitslag: 12-23)

DOS’46 A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 (19-18)
Van dit duel is te weinig informatie beschikbaar. 

Stand in de AHKAa

W P D
1. DSC A1 4 8 +17
2. DOS’46 A1 4 6 +20
3. Dalto A1 4 2 -3
4. Wageningen A1 4 0 -34

 

AHKAb
Tempo A1 – DVO/Accountor A1
“Een nederlaag met potentie”, volgens Marcel Haagsman. De Alphenaren kenden veel ziekte en blessures, waardoor Wessel Kuiper en Renske van der Voort (normaliter Tempo B1) een basisplaats hadden. Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat DVO A1 de betere ploeg was: de Bennekommers pakten een voorsprong van vijf verschil (2-7) en Tempo A1 nam een time-out. Daarna kwam de thuisploeg beter in het spel, maar bij rust had DVO A1 nog altijd een ruime voorsprong (9-15). In de tweede helft had DVO A1 veel meer moeite met scoren en Tempo A1 bleef goed meescoren. Echter, het gat was al zodanig groot dat Tempo A1 geen aanspraak meer kon maken op de winst. DVO A1 captain Simeon ten Brinke was kritisch op zijn ploeg: “Vijftien goals in de eerste helft is netjes maar we streven ernaar dit de hele wedstrijd vol te houden. Daar gaan we mee aan de slag.” Haagsman was ondanks de nederlaag tevreden: “Als ik zie hoe de invallers zich hebben laten zien, is dat zeer positief voor de toekomst.” (Uitslag: 17-23)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – AVO A1
“We stonden er als team en hebben er keihard voor geknokt”, was de analyse van Ferdi Bouwman na afloop van de derby tussen LDODK A1 en AVO A1. Het was stuivertje wisselen in de eerste helft, maar uiteindelijk waren het de bezoekers die met een minimale voorsprong gingen rusten (8-9). In de eerste fase na rust liep AVO A1 uit, maar LDODK A1 bleef tot 11-12 op het vinkentouw. Opnieuw zette AVO A1 aan en nu werd er een gat van zes geslagen (12-18). Het onderlinge resultaat werd nog een belangrijk doel voor de ploeg uit Assen, omdat er in de heenwedstrijd met drie verschil verloren was. LDODK A1 kwam nog wel iets terug, maar het gat bleef vier, waardoor AVO A1 nu het onderlinge resultaat in het voordeel heeft. “We speelden niet goed”, vond Henk Bijker. “We hebben genoeg kansen gehad, maar het schortte aan de afronding.” Bouwman keek nog even vooruit naar de komende wedstrijden: “Nog twee wedstrijden te gaan, we gaan er natuurlijk alles aan doen om minimaal de tweede plaats vast te houden en zo lijfsbehoud in de Hoofdklasse veilig te stellen.” (Uitslag: 14-18)

Stand in de AHKAb

W P D
1. DVO A1 4 8 +26
2. AVO A1 4 4 -1
3. LDODK A1 4 4 -3
4. Tempo A1 4 0 -22

 

AHKBa
Avanti/Post Makelaardij A1 – KCC/CK Kozijnen A1
In de heenwedstrijd had Avanti A1 erg veel moeite met scoren, dat ging afgelopen zaterdag een stuk beter. KCC A1 kwam wat langzaam op gang, maar kon – mede door de verdedigende problemen bij Avanti A1 – aan het einde van de eerste helft alsnog een gaatje slaan. Na de rust vielen de goals bij Avanti A1 minder makkelijk. KCC A1 ging nog strakker verdedigen en schakelde aanvallend een tandje bij waardoor het verschil uiteindelijk toch behoorlijk groot werd. Stefan Hogervorst (Avanti A1): “Punten zijn voor ons in deze poule niet zo belangrijk. Het gaat voor ons meer om stappen zetten en delen van de eerste helft lieten zien wat we kunnen.” Gerbert Schippers (KCC A1): “Complimenten aan de spelers dat ze vijftig minuten lang gefocust waren, waarbij we aanvallend zoveel mogelijk goals bleven maken en verdedigend Avanti A1 keer op keer de moeilijkste kans wilden geven.” (Uitslag: 18-31)

KZ/Thermo4U A1 – Fortuna/Delta Logistiek
“Deze twee ploegen halen het beste in elkaar naar boven”, aldus Michael Hendriks. Net als de heenwedstrijd werd ook dit duel een heel spannende wedstrijd met een hoog niveau van beide ploegen. KZ A1 en Fortuna A1 gaven elkaar weinig ruimte, wat resulteerde in een 11-10 ruststand. Ook in de tweede helft bleef het gelijk op gaan, met nog tien minuten te spelen was het 17-17. Verdedigend gaven beide ploegen veel druk, en in de spannende slotfase vielen nog maar weinig goals. Met nog 46 seconden te spelen was het 18-18 en had KZ A1 de bal uit. Er werd een lange aanval gespeeld en achttien seconden voor tijd viel de bal binnen. Fortuna A1 kreeg nog één aanval, maar het schot onder tijdsdruk werd een prooi voor KZ A1, waarmee de zege binnen was. “De hele ploeg was weer sterk. Maar, hoewel dit mooi en belangrijk is, hebben we nog niets. Onze focus ligt vol op de laatste twee wedstrijden die we ook moeten winnen om de play-offs te bereiken in deze zeer sterke poule”, aldus Hendriks. (Uitslag: 19-18)

Stand in de AHKBa

W P D
1. KCC A1 4 6 +18
2. KZ A1 4 6 +8
3. Fortuna A1 4 4 +29
4. Avanti A1 4 0 -55

 

AHKBb
Sporting Delta A1 – TOP/LITTA A1
De lat lag hoog voor TOP A1, na de zeer ruime zege in de heenwedstrijd. Maar het rendement was in de eerste helft aan de magere kant bij de Sassemers, met uitzondering van Lars Hüskens, die vier van zijn eerste vijf pogingen tot doelpunt promoveerde. Daardoor kon Sporting Delta A1 tot aan de rust enigszins bijblijven (6-11 ruststand). In de tweede helft schoot TOP A1 beter, waardoor het gat uiteindelijk toch wel groot werd. Sten van Poelgeest: “We houden een goed gevoel over aan deze wedstrijd, maar bij de twaalf goals die we tegen kregen zaten te veel slordigheidsfouten. Daar moeten we kritisch op blijven.” Lisa Slotboom (aanvoerder Sporting Delta): “Dit was een wedstrijd waarvan we wisten dat we de punten niet gingen pakken maar we wilden onszelf verbeteren ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen TOP A1. Dat is gelukt en het is mooi om te zien dat we stappen maken.” (Uitslag: 12-26)

PKC/Vertom A1 – ONDO A1
Even leek er een stunt in de maak te zijn in Papendrecht afgelopen zaterdag. Promovendus ONDO A1 maakte het PKC A1, kandidaat voor de play-offs, knap lastig. Hoewel de thuisploeg de eerste goal maakte, was het initiatief in de wedstrijd vervolgens in handen van ONDO A1. De ploeg uit ‘s-Gravenzande pakte een voorsprong van drie, zag PKC A1 gelijk komen, maar liep vervolgens voor rust weer uit. De Papendrechters kregen een grote kans op de aansluitingstreffer, maar de strafworp werd gemist en dus ging ONDO A1 met een 11-13 voorsprong de kleedkamers in. Na rust werd het gat zelfs vier, via 11-15 naar 13-17. Op dat moment stokte de score bij de bezoekers mede omdat Kim Crooswijk – goed voor vijf goals tot dan toe – na een ongelukkige botsing niet meer verder kon. Na een korte onderbreking ging het spel verder en stelde PKC A1 orde op zaken. Met een 8-0 run werd de achterstand weggepoetst en aan de hand van Esmee Hoogendoorn en Ichelle Ooijen werd de wedstrijd in Papendrechts voordeel beslist. “Ik ben ontzettend blij met de mentale weerbaarheid”, zei Jeroen Euser na afloop. “We zijn in staat om diengen die niet lukken, om te zetten in dingen die wel succes hebben. Dat is de kracht van het collectief.” Laurens Verbaan: “We zijn blijf met de eerste 35 minuten. Daar koop je niks voor, maar het geeft wel vertrouwen om de komende wedstrijden in te gaan.” (Uitslag: 26-18)

Stand in de AHKBb

W P D
1. TOP A1 4 7 +50
2. PKC A1 4 7 +30
3. ONDO A1 4 2 -17
4. Sporting Delta A1 4 0 -63

 

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Erwin Bartman, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League